,

Άνδρος: Ένας από τους 52 προορισμούς παγκοσμίως που θα αγαπήσουμε το 2021, σύμφωνα με το New York Times

Το New York Times πριν από λίγες μέρες δημοσίευσε ένα λεπτομερές αφιέρωμα με τους 52 αγαπημένους προορισμούς για το 2021. Η χώρα μας βρίσκεται

Άνδρος: Ένας από τους 52 προορισμούς παγκοσμίως που θα αγαπήσουμε το 2021, σύμφωνα με το New York Times

Το New York Times πριν από λίγες μέρες δημοσίευσε ένα λεπτομερές αφιέρωμα με τους 52 αγαπημένους προορισμούς για το 2021. Η χώρα μας βρίσκεται φυσικά στη λίστα, αυτή τη φορά με ένα από τα πιο ενδιαφέροντα (από πολλές απόψεις) νησιά της, την Άνδρο.

Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων (και το δεύτερο μεγαλύτερο) βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Είναι ιδιαίτερα γραφικό, η χώρα της έχει μαγευτική αρχιτεκτονική και το καλοκαίρι σφύζει από καλλιτεχνικό κόσμο και εκδηλώσεις. Το άρθρο χρησιμοποιεί τον υπέρτιτλο «Philoxenia, or hospitality, is at the heart of everything on this island» (Η φιλοξενία είναι στην καρδιά των πάντων σε αυτό το νησί) και βάζει την Άνδρο στην 25η θέση.

Η αρθρογράφος, Maria Dal Pan, εκπλήσσει με το κείμενό της, καθώς σε αυτό ξεδιπλώνεται μια «κατάθεση ψυχής». Η ίδια αποκαλύπτει το έντονο συναισθηματικό δέσιμο που τη συνδέει με το νησί από το 1992 που το επισκέφτηκε για πρώτη φορά και συμπεραίνει πως μέχρι σήμερα η Άνδρος έχει καταφέρει να κρατήσει την αυθεντικότητά της.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας σχολίασε αυτή την πολύτιμη διάκριση που έχει παγκοσμίως: «Η σπουδαία αυτή διάκριση έχει διπλή αξία και σημασία, εάν ληφθεί υπόψη πως η Άνδρος είναι ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που φιλοξενεί η λίστα και πως το κριτήριο επιλογής ήταν να ξεχωρίσουν όσα μέρη ανά τον κόσμο κατόρθωσαν να εμπνεύσουν, να ικανοποιήσουν και να χαλαρώσουν τους ταξιδιώτες, υπό τις δυσμενείς συνθήκες του προηγούμενου έτους. Ευχαριστούμε θερμά την εξαιρετική δημιουργό του άρθρου, όλους τους φίλους μας για την εμπιστοσύνη τους, καθώς και τους φορείς που συμβάλλουν καθημερινά στην προβολή της Ελλάδας, όπως τα Γραφεία ΕΟΤ και το Γενικό Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη».

Το νησί βρίσκεται ανάμεσα σε προορισμούς όπως Ουαλία, Ινδία, Ιράν, Κολομβία, Ισπανία, Κόστα Ρίκα, Σενεγάλη, Μαρόκο, Αυστραλία, Περού και πολλά άλλα εκπληκτικά μέρη σε όλο τον πλανήτη.

Πηγές:

Με πληροφορίες από news247.gr

nytimes.com/interactive/2021/travel/places-to-visit-vacation.html

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε