,

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης παραδίδει κατ’ οίκoν τα βιβλία της

Από τις 18 Ιανουαρίου του 2021 η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης ενεργοποίησε τη διαδικασία παραγγελίας βιβλίων για παράδοση στο σπίτι. Ο λόγος είναι φυσικά

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης παραδίδει κατ’ οίκoν τα βιβλία της

Από τις 18 Ιανουαρίου του 2021 η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης ενεργοποίησε τη διαδικασία παραγγελίας βιβλίων για παράδοση στο σπίτι. Ο λόγος είναι φυσικά η διασφάλιση της υγείας του κοινού και του προσωπικού της Βιβλιοθήκης. Πρόκειται για μια πράξη ανακούφισης για αρκετούς ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και όλο αυτό τον καιρό αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι ώστε να προστατευθούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όσοι κάτοικοι της πόλης επιθυμούν να κάνουν την παραγγελία τους και να κλείσουν ραντεβού παράδοσης χρειάζεται να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία: αναζητούν το βιβλίο που επιθυμούν στον ηλεκτρονικό κατάλογο του OPEN ABEKT της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα axdlibrary.openabekt.gr.

Advertisment

Στη συνέχεια, χρειάζεται να στείλουν e-mail στη διεύθυνση axdlibrary@gmail.com γράφοντας τα στοιχεία των βιβλίων που επιθυμούν να δανειστούν, προσθέτοντας επίσης τα δικά τους προσωπικά στοιχεία, καθώς και τον αριθμό μέλους της βιβλιοθήκης, ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο. Αν δεν υπάρχει η επιλογή της αποστολής email, οι πολίτες μπορούν να καλέσουν στο 2551089690 και να κάνουν κράτηση από εκεί.

Η κατ’ οίκον διανομή των βιβλίων θα γίνεται σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον, για όσους θέλουν, υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής από την είσοδο της βιβλιοθήκης, πάντα όμως μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και ραντεβού.

Η παράδοση κατ’ οίκον και πάλι θα γίνεται με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και σύμφωνα με τα μέτρα διασφάλισης της υγείας τόσο των πολιτών όσο και του προσωπικού παράδοσης – παραλαβής. Θα χρησιμοποιείται απολύμανση, γάντια και μάσκα. Τέλος, τα βιβλία που επιστρέφονται θα κρατούνται σε ξεχωριστό χώρο καραντίνας για 72 ώρες.

Advertisment

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια
Ναός του Ποσειδώνα: Αποκτά νέο φωτισμό - Το σχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού (φωτογραφίες)
Τέχνη από τις στάχτες των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο βοηθά τους ιθαγενείς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση