,

7 συνήθειες που βλάπτουν την υγεία των νεφρών μας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν οι νεφροί μας δεν λειτουργούν σωστά, αυξάνονται και οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Ασχέτως όμως αυτής της

7 συνήθειες που βλάπτουν την υγεία των νεφρών μας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν οι νεφροί μας δεν λειτουργούν σωστά, αυξάνονται και οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Ασχέτως όμως αυτής της σύνδεσης, και πάλι η διαταραγμένη λειτουργία των νεφρών μπορεί να προκαλέσει πολλά ενοχλητικά συμπτώματα. Δείτε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βλάπτετε τους νεφρούς σας χωρίς να το καταλαβαίνετε.

7 συνήθειες που βλάπτουν τους νεφρούς μας

Τρώμε συσκευασμένα προϊόντα

Τα περισσότερα συσκευασμένα προίόντα είναι γεμάτα με νάτριο το οποίο δεν κάνει μόνο κακό στην καρδιά μας αλλά βλάπτει και τους νεφρούς μας. Όταν εμφανίζετε συμπτώματα υπερκατανάλωσης αλατιού, το σώμα σας χρειάζεται να το αποβάλει μέσω των ούρων με αποτέλεσμα μαζί με αυτό να φεύγει μαζί του και το ασβέστιο.

Advertisment

Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση του αλατιού οδηγεί στη δημιουργία πέτρας στα νεφρά. Ελέγξτε τις ετικέτες των προϊόντων που καταναλώνετε ώστε να αποφύγετε την περιττή κατανάλωση αλατιού.

Η πίεση του αίματός μας είναι υψηλή

Η υψηλή πίεση στο αίμα δεν προκαλεί προβλήματα μόνο στα υπόλοιπα όργανά μας αλλά και στους νεφρούς μας. Σύμφωνα με τον Dr. Simon, η υψηλή πίεση του αίματος οδηγεί και βλάβες στους νεφρούς τραυματίζοντάς τους.

Καπνίζουμε

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθει το 2012, διαπιστώθηκε ότι η διακοπή του καπνίσματος για περισσότερα από 16 χρόνια, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκινώματος στους νεφρούς κατά 40%.

Advertisment

Δεν πίνουμε αρκετό νερό

Σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι χρειάζεται να πίνουμε περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και με λιγότερα, οι νεφροί μας λειτουργούν σωστά. Ωστόσο, θα πρέπει να πίνουμε περισσότερα από δύο. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο μπορούμε να αποβάλουμε το περιττό νάτριο από τον οργανισμό μας αλλά θα τον κρατήσουμε και ενυδατωμένο.

Λαμβάνουμε συχνά παυσίπονα

Οι άνθρωποι που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για χρόνιες παθήσεις, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν πρόβλημα στους νεφρούς τους σύμφωνα με τον Dr Simon. Ωστόσο, ακόμη και η ασπιρίνη μπορεί να μας βλάψει επομένως θα πρέπει να τη λαμβάνουμε με μέτρο και όχι αλόγιστα.

Λαμβάνουμε πολλά συμπληρώματα διατροφής

Το γεγονός ότι ένα προϊόν μπορεί να προβάλεται ως “φυσικό”, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα καλό για εσάς. Υπάρχουν πολλά φυτικά σκευάσματα τα οποία δεν είναι εν τέλει καλά για τον οργανισμό μας καθώς κάποια συστατικά τους βλάπτουν τη λειτουργία των νεφρών μας.

Περιττό βάρος

Το περιττό βάρος σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία διαβήτη τύπου 2, ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να βλάψει τους νεφρούς μας ενώ όσοι έχουν εμφανίσει διαβήτη θα πρέπει να κάνουν συχνούς ιατρικούς ελέγχους για τη λειτουργία των νεφρών τους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μόλις 20 λεπτά άσκησης την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου για άτομα άνω των 50
Αλκοόλ στην παραλία: Πόσο επικίνδυνο είναι να πίνουμε ποτά κάτω από τον ήλιο
6 κρυφά σημάδια στο σώμα που μαρτυρούν φλεγμονή στο έντερο
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση