Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βγάζουν βόλτα τους σκύλους όσων δεν είναι σε θέση να το κάνουν!

Όλες οι υπηρεσίες έχουν πλέον προσαρμοστεί στις δυσκολίες της εποχής μας. Έτσι και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους εθελοντές του σέβονται τις δυσκολίες

Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βγάζουν βόλτα τους σκύλους όσων δεν είναι σε θέση να το κάνουν!

Όλες οι υπηρεσίες έχουν πλέον προσαρμοστεί στις δυσκολίες της εποχής μας. Έτσι και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους εθελοντές του σέβονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας και αναλόγως προσπαθούν να φανούν χρήσιμοι όπου χρειάζεται.

Με απόφαση του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού και της Κυνοφιλικής ομάδας του Ε.Ε.Σ. έχει εδώ και λίγο καιρό ξεκινήσει η «Υπηρεσία περιπάτου για Ζώα Συντροφιάς». Η δράση ξεκίνησε από την Κομοτηνή αλλά πλέον εφαρμόζεται με επιτυχία και στο Λεκανοπέδιο.

Άριστα εκπαιδευμένοι εθελοντές αναλαμβάνουν να βγάζουν βόλτα τους κατοικίδιους σκύλους ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να βγουν έξω. Έχει αποδειχθεί ότι αν διαταραχτεί η ελευθερία και η ρουτίνα ενός κατοικίδιου, αυτό μπορεί να εμφανίσει σημάδια κατάθλιψης, άγχους και ανορεξίας.

Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βγάζουν βόλτα τους σκύλους όσων δεν μπορούν

Έχοντας στο νου τους όλα αυτά τα στοιχεία και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των ημερών μας, οι εθελοντές παραλαμβάνουν, προσέχουν και επιστρέφουν τους μικρούς μας φίλους. Η βόλτα διαρκεί από 30 έως 60 λεπτά και η ομάδα μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 10 ιδιοκτήτες την ημέρα, οι οποίοι διαμένουν σε διαφορετικές περιοχές. Με αυτό τον τρόπο κανείς δεν κινδυνεύει και διασφαλίζεται η ευζωία των σκύλων. Οι εθελοντές έχουν περάσει ειδική εκπαίδευση και είναι απολύτως κατάλληλοι γι’ αυτή τη δράση, έτσι οι ιδιοκτήτες μπορούν να νιώσουν εμπιστοσύνη.

Πηγή:

Με πληροφορίες από parallaximag.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε