,

Καζακστάν: Εμφανίστηκε παγωμένο «ηφαίστειο» ύψους 14 μέτρων εντυπωσιάζοντας τους επιστήμονες

Ένα παγωμένο «ηφαίστειο» δημιουργήθηκε από τη μαγεία της φύσης πριν από λίγες μέρες στις στέπες του Καζακστάν. Είναι το αποτέλεσμα ενός γνωστού στους επιστήμονες

Καζακστάν: Εμφανίστηκε παγωμένο «ηφαίστειο» ύψους 14 μέτρων εντυπωσιάζοντας τους επιστήμονες

Ένα παγωμένο «ηφαίστειο» δημιουργήθηκε από τη μαγεία της φύσης πριν από λίγες μέρες στις στέπες του Καζακστάν.

Είναι το αποτέλεσμα ενός γνωστού στους επιστήμονες φαινομένου: Πρόκειται για νερό που ξεπηδά από το έδαφος και παγώνει στη στιγμή. Φαίνεται πως είναι το δεύτερο του είδους του που εντοπίζεται, έτσι τόσο οι ντόπιοι όσο και τουρίστες συρρέουν για να το θαυμάσουν από κοντά και φυσικά για να μοιραστούν τις εντυπωσιακές φωτογραφίες τους διαδικτυακά.

Advertisment

Ωστόσο, οι κάτοικοι έχουν εντοπίσει μια διαφορά· αναφέρουν ότι είναι το πρώτο που συνεχίζει να ξεπηδά νερό από την κορυφή του, γι’ αυτό και του έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «παγωμένο ηφαίστειο». Μιλώντας για το εντυπωσιακό φαινόμενο, ένας κάτοικος εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για αρτεσιανό νερό (δηλαδή υπόγεια ύδατα), τα οποία βγαίνουν από το έδαφος και γι’ αυτό το καλοκαίρι όλος ο τόπος γύρω από αυτό το σημείο ανθίζει και γεμίζει πράσινο, θυμίζοντας παράδεισο.

Με τον ερχομό του χειμώνα το νερό αρχίζει να παγώνει και σταδιακά φτάνει στη σημερινή μορφή των 14 μέτρων ύψους και δημιουργεί το εντυπωσιακό θέαμα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι αν οι συνθήκες είναι ιδανικές και το νερό φτάνει σε μεγάλο ύψος καθώς ξεπηδά από το υπέδαφος, τότε ο σχηματισμός αυτός μπορεί να δημιουργηθεί μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

Advertisment

Πηγή:

www.ladbible.com/news/news-incredible-ice-volcano-stands-45-feet-tall-forms-in-kazakhstan

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία
Οι ανθισμένες κερασιές της Πιερίας: Το νέο τουριστικό υπερθέαμα της χώρας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση