Μη μου μιλάτε για τα εύκολα… πείτε μου για τα δύσκολα, εκείνα που η ζωή δεν σε ρωτά για να σου φέρει…

Μη μου μιλάτε για τα εύκολα.. Πείτε μου για τα δύσκολα, τα απρόσμενα, εκείνα που η ζωή δεν σε ρωτά για να σου φέρει..

Μη μου μιλάτε για τα εύκολα... πείτε μου για τα δύσκολα, εκείνα που η ζωή δεν σε ρωτά για να σου φέρει...

Μη μου μιλάτε για τα εύκολα.. Πείτε μου για τα δύσκολα, τα απρόσμενα, εκείνα που η ζωή δεν σε ρωτά για να σου φέρει.. Εκείνα που σε αναγκάζουν να γίνεις αγρίμι για να τα πολεμήσεις!

Πείτε μου για τις στιγμές που η μοναξιά είναι η μόνη σου παρέα, και η σκέψη η μόνη σου δύναμη! Όταν νιώθεις πως όλα είναι εναντίον σου και βουλιάζεις, βουλιάζεις σε ένα ατελείωτο κενό ξέροντας πως για να βγεις ζωντανός πρέπει να πολεμήσεις!

Advertisment

Είναι οι στιγμές που βίωσες την απώλεια, την κακία, το μίσος, την έχθρα, την προδοσία, την ανασφάλεια, την ήττα. Και πες μου… πόσες φορές ως τώρα στη ζωή τα έχεις βιώσει… πες μου ποιος σε κατάλαβε, ποιος άκουσε το βουβό σου πόνο, ποιος σε στήριξε;

Υπάρχουν άνθρωποι…ναι υπάρχουν..

Μπορεί να είναι οι φίλοι, οι γονείς σου, τα αδέλφια σου η απλά κάποιος άγνωστος.. όμως υπάρχουν … πάντα υπάρχουν… πάντα θα υπάρχουν.. αλλά αυτός που πάντα σε κρατάει ζωντανό είσαι ΕΣΥ!

Advertisment

Μπορεί να μην έχεις τα πολλά που κάποιοι άλλοι έχουν, υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν έχουν ούτε τα μισά από όσα έχεις. Μπορεί να μην κατάφερες να φτάσεις εκεί που ονειρευόσουν και η ζωή να σου έφερε πολλά εμπόδια. Ναι το ξέρω αυτό το συναίσθημα, το έχω νιώσει και είναι επώδυνο. Είναι πικρό να προσπαθείς για κάτι που ονειρεύεσαι και να μην καταφέρνεις να το πραγματοποιήσεις, είναι μια προσωπική σου «ήττα» και αυτό πληγώνει, το ξέρω. Πόσες όμως προσωπικές νίκες έζησες, μερικές από τις οποίες ίσως κάνεις να μην γνωρίζει, αλλά αρκεί που το ξέρεις εσύ ο ίδιος!

Δεν έχει νόημα να σταματάς να προσπαθείς, είναι σα να σταματάς να προσφέρεις σε σένα ότι σου αξίζει, και σίγουρα αξίζεις πολλά, ακόμα κι αν δεν στο έχει πει κανείς, το ξέρεις εσύ ο ίδιος !
Τα δύσκολα σου θύμισαν πως είσαι δυνατός, πως κρύβεις τεράστια αποθέματα δύναμης που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν. Στα δύσκολα έμαθες να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους απ’ τα ανθρωπάκια. Στα δύσκολα είδες πόσο άξια έχει η ζωή, και την αγάπησες.

Μην το βάζεις κάτω. Προχώρα, ακόμα και με σπασμένα φτερά προχωρά, γιατί η ζωή είναι απρόβλεπτη και εσύ ο μαχητής της. Σαν μαχητής πρέπει να προχωρήσεις, να παραδειγματίσεις κι άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο…

Κλείσε τα αυτιά σου ως άλλος Οδυσσέας στους πειρασμούς της ζωής, κράτα τις αξίες σου καθαρές μέχρι το τέλος, και… μην αφήσεις κανέναν να πληγώσει αυτό που με τόση αγάπη μεγάλωσαν οι γονείς σου ΕΣΕΝΑ!

Τα δύσκολα θα έρθουν ξανά, αλλά μείνε δυνατός, το χρωστάς ΣΕ ΣΕΝΑ!

Βγες στο παράθυρο, πάρε μια ανάσα και χάρισε στον εαυτό σου ότι καλύτερο του αξίζει!

Αγάπησε την ψυχή και το σώμα σου το αξίζεις!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μπορούμε να αποφύγουμε την άνοια αν μάθουμε μια νέα γλώσσα;
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Έρευνα: Το «αντικοινωνικό» χαρακτηριστικό που θεωρείται σημάδι ευφυίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση