Γιατί οι περισσότεροι ήρωες κινουμένων σχεδίων της Disney δεν έχουν γονείς!

Η θλιβερή ιστορία πίσω από αυτή την επιλογή Οι χαρακτήρες της Disney έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο. Ο Μίκυ,

Γιατί οι περισσότεροι ήρωες κινουμένων σχεδίων της Disney δεν έχουν γονείς!

Η θλιβερή ιστορία πίσω από αυτή την επιλογή

Οι χαρακτήρες της Disney έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο. Ο Μίκυ, η Μίνι, η Άριελ και ο τσιγκούνης Σκρουτζ αποτέλεσαν και αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια τους αγαπημένους ήρωες μικρών αλλά ακόμη και μεγάλων και έχουν βγει εκατοντάδες επεισόδια και ταινίες με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Αν είσαι φανατικός θαυμαστής (όπως είναι πρώτα απ’ όλα τα παιδιά) μπορεί να έχεις παρατηρήσει κάποιες λεπτομέρειες που κυριαρχούν κατά κανόνα στα κινούμενα σχέδια της Disney.

Όπως για παράδειγμα ότι πάρα πολλοί χαρακτήρες (κυρίως οι πρώτοι που δημιουργήθηκαν) φορούν λευκά γάντια. Και γι’ αυτό έχει δοθεί εξήγηση καθώς ειδικά παλιότερα ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί η κίνηση στα χέρια μέσω υπολογιστή. Έτσι η διαδικασία των σκίτσων έγινε πολύ πιο γρήγορη, έπειτα και η επεξεργασία στον υπολογιστή για τα κινούμενα σχέδια, ενώ ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο χαρακτήρες έγιναν πιο «ανθρώπινοι». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μίκυ ο οποίος δεν έμοιαζε τόσο με ποντίκι.

Εκτός από αυτό, υπάρχει και κάτι άλλο κοινό στους περισσότερους ήρωες των κινουμένων σχεδίων της Disney. Δεν έχουν γονείς! Κι όμως οι γνωστοί πρωταγωνιστές είτε εμφανίζονται χωρίς μητέρα είτε εντελώς ορφανοί. Και υπάρχει εξήγηση ή και εξηγήσεις, σύμφωνα με πολλούς, γι’ αυτό. Από τη Σταχτοπούτα, μέχρι την Άριελ αυτή η γνωστή μητρική στοργή απουσιάζει. Στην ιστορία με τον Μπάμπι το ελαφάκι μάλιστα, η μητέρα του σκοτώνεται και εκείνος πρέπει να βρει τον τρόπο να ορθοποδήσει και να ζήσει χωρίς αυτήν μέσα στους κινδύνους του δάσους.

Διαβάστε περισσότερα στο news.gr

Book For Thought | S1E14

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ κλειδαριθμοσ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η Τέχνη της ζωης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ πεδιο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε