, , , ,

Χαλκιδική: Δεκάδες φλαμίνγκο βρέθηκαν νεκρά από δηλητηριώδη σκάγια

Για οικολογική καταστροφή μιλούν οι ειδικοί και δημοσιογράφοι μετά τον θάνατο δεκάδων φλαμίνγκο στην περιοχή της λιμνοθάλασσας του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική. Τα πουλιά

Χαλκιδική: Δεκάδες φλαμίνγκο βρέθηκαν νεκρά από δηλητηριώδη σκάγια που κατάπιαν

Για οικολογική καταστροφή μιλούν οι ειδικοί και δημοσιογράφοι μετά τον θάνατο δεκάδων φλαμίνγκο στην περιοχή της λιμνοθάλασσας του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική. Τα πουλιά αποδείχθηκε ότι δηλητηριάζονται από μόλυβδο που περιέχεται στα κυνηγητικά σκάγια, τα οποία κατάπιαν.

Τη δήλωση έκανε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σταύρος Καλπάκης από το σωματείο «Δράση για την άγρια ζωή». Να θυμίσουμε ότι πέρυσι η περιοχή τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας καθώς εκεί φιλοξενήθηκε η πρώτη αναπαραγωγική αποικία φλαμίνγκο στην Ελλάδα.

Φωτογραφία: ΑΠΕ/Γ.ΚΑΛΠΑΚΗΣ-«ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ»

Δυστυχώς όμως και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Σταύρος Καλπάκης ο παράδεισος αυτός μετατράπηκε σε εφιάλτη για αυτά τα εντυπωσιακά πουλιά και υπεύθυνος για άλλη μια φορά είναι ο άνθρωπος. «Από τα τέλη Ιανουαρίου που παραλάβαμε τα δύο πρώτα φοινικόπτερα με συμπτώματα δηλητηρίασης, έως σήμερα έχουμε νοσηλεύσει στις εγκαταστάσεις μας συνολικά 9 πουλιά. Όλα τους είχαν καταπιεί σκάγια. Στην ακτινογραφία φαίνονται τα σκάγια στο στομάχι του πουλιού. Δεν είναι πυροβολημένο καθώς η νεκροψία έδειξε ότι τα είχε καταπιεί», αποκαλύπτει ο κ. Καλπάκης.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Αρχικά, δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε πού βρίσκεται το πρόβλημα, αλλά με την πάροδο των ημερών και την εισαγωγή νέων πουλιών για νοσηλεία και την εύρεση συνεχώς νεκρών πουλιών, το πρόβλημα φαίνεται πως εντοπίζεται στην περιοχή της λιμνοθάλασσας Αγίου Μάμα Χαλκιδικής, όπου έχουν πεθάνει δεκάδες πουλιά». Οι εικόνες που αντίκρυσαν οι εθελοντές και επιστήμονες ήταν αποκαρδιωτικές και το βέβαιο είναι ότι τόσο η περιοχή όσο και τα υπέροχα αυτά πουλιά απαιτείται να προστατευθούν άμεσα.

Φωτογραφία: ΑΠΕ/Γ.ΚΑΛΠΑΚΗΣ-«ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ»

Πηγή:

Με πληροφορίες από huffingthonpost.gr

Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ/Γ.ΚΑΛΠΑΚΗΣ-«ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ»

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Pangea Ultima: Ο σχηματισμός μιας νέας υπερηπείρου θα μπορούσε να εξαφανίσει τη ζωή στη Γη
Η στιγμή που καταρρέει ένας από τους μεγαλύτερους παγετώνες στην Παταγoνία (βίντεο)
Έρευνα βόμβα: Σχεδόν όλοι στην Ευρώπη αναπνέουμε τοξικό αέρα | Η κατάσταση στην Ελλάδα
Σπιτική συνταγή | Πώς να φτιάξετε ένα φυσικό scrub σώματος για την καλύτερη απολέπιση!

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε