,

“Το Υπέρτατο Mυστικό”: Ο ισχυρότερος νόμος του σύμπαντος αποκαλύπτεται

Το 2006, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που έμελλε να αλλάξει ριζικά τις ζωές μας, αποκαλύπτοντας τον ισχυρότερο νόμο του σύμπαντος, τον νόμο της έλξης, και

"Το Υπέρτατο Mυστικό": Ο ισχυρότερος νόμος του σύμπαντος αποκαλύπτεται

Το 2006, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που έμελλε να αλλάξει ριζικά τις ζωές μας, αποκαλύπτοντας τον ισχυρότερο νόμο του σύμπαντος, τον νόμο της έλξης, και δείχνοντάς μας πώς με τη χρήση του, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε, να είμαστε ή να έχουμε. Ήταν το βιβλίο “Το μυστικό” της Rhonda Byrne.

Παρά την πρωτοφανή εκδοτική επιτυχία του βιβλίου και το τεράστιο πεδίο μελέτης και εφαρμογής που δημιούργησε, η Rhonda Byrne ένιωθε ότι δεν είχε τελειώσει ακόμη με την αναζήτησή της. «Διψούσε» για περισσότερη αλήθεια και κάτι μέσα της την παρότρυνε να συνεχίσει να ψάχνει, αν και δεν ήξερε για τι ακριβώς.

Advertisment

Ύστερα από δέκα χρόνια αδιάκοπης μελέτης, άσκησης και μαθητείας, ανακάλυψε ξαφνικά την αλήθεια που έψαχνε, που στην πραγματικότητα, είναι αυτό που όλοι αναζητούν, είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι και τότε, κατάλαβε ότι η αναζήτησή της είχε λάβει τέλος. Το μόνο που έμενε πλέον για να κάνει, ήταν να κατανοήσει βαθιά αυτή την αλήθεια, να τη ζήσει απόλυτα και μετά, να τη μοιραστεί με τον κόσμο. Και αυτό ακριβώς έκανε.

Έτσι, εκδόθηκε το “Υπέρτατο Μυστικό” που πρόσφατα κυκλοφόρησε στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πεδίο.

"Το Υπέρτατο Mυστικό": Ο ισχυρότερος νόμος του σύμπαντος αποκαλύπτεται

Advertisment

Ποιο είναι το υπέρτατο μυστικό που όπως λέει και η συγγραφέας, μπορεί να βάλει τέλος στον πόνο και να φέρει αιώνια γαλήνη και ευτυχία;

• Είναι η ανακάλυψη του αληθινού Εαυτού μας, που έχει τη δύναμη να μετατρέψει το σκοτάδι της άγνοιας σε φως καθαρής κατανόησης, σύμφωνα με την Rhonda Byrne.

Το να φτάσουμε να ανακαλύψουμε τον αληθινό μας εαυτό απαιτεί υπομονή, γνώση και μια μέθοδο, που θα ακολουθήσουμε βήμα βήμα, μαθαίνοντας αρχικά τι δεν είμαστε.
Θα δούμε το ρόλο που παίζει ο νους στη δημιουργία ενός φανταστικού εαυτού που μας μπερδεύει και μας κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε εκείνος.

Ένας βασικός στόχος αυτού του βιβλίου είναι να μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας και ότι πιστεύοντας τις σκέψεις μας, εμποδίζουμε τον εαυτό μας από το να ζει ως Επίγνωση που είναι η πραγματική μας φύση.

Όταν απελευθερωθούμε τελικά από την αυταρχική διακυβέρνηση του νου μας, τότε θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι. Ωστόσο, ο νους είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο, προκειμένου να δημιουργήσουμε τη ζωή που θέλουμε μιας και είναι ο μαγνήτης των πραγμάτων που θέλουμε να αποκτήσουμε και υλοποιεί κάθε σκέψη που πιστεύουμε. Επομένως, το τι σκέψεις κάνουμε και σε ποιες σκέψεις πιστεύουμε, θα μας δείξει και τι είναι εκείνο που θα έλξουμε στη ζωή μας ή, αν θέλουμε να έχουμε τη ζωή που επιθυμούμε, θα πρέπει να κάνουμε και τις ανάλογες σκέψεις.

Στη συνέχεια, θα μάθουμε για τα συναισθήματα και τη δύναμή τους, για την τεράστια ποσότητα ενέργειας που απαιτούν για να διατηρηθούν τα αρνητικά συναισθήματα, για το βάρος των απωθημένων συναισθημάτων, γιατί πρέπει να αποταυτιστούμε από αυτά και πώς να τα εξαλείψουμε.

Δυο πολύτιμες πρακτικές μας παρουσιάζει η Rhonda Byrne προκειμένου να απαλλαγούμε από τα δηλητηριώδη αρνητικά συναισθήματα. Η μία είναι η πρακτική του καλωσορίσματος και η άλλη, της παραμονής ως Επίγνωση. Η δασκάλα της Rhonda λέει ότι όσο παραμένουμε ως Επίγνωση, τόσο αυτοκαθαριζόμαστε διότι η παγιδευμένη ενέργεια από το αρνητικό συναίσθημα ξετυλίγεται και απελευθερώνεται από το σώμα από μόνη της!

Ζώντας ως Επίγνωση, έρχεται και το τέλος του πόνου και των προβλημάτων γιατί αυτά ζουν χάρη στη μνήμη και τον νου.

Στη συνέχεια, θα μάθουμε πώς να απελευθερωνόμαστε από τα προβλήματά μας μια για πάντα, σύμφωνα με τη διδασκαλία που έδωσε η δασκάλα της Rhonda στην ίδια.
Οι περιοριστικές μας πεποιθήσεις και οι προσκολλήσεις μας και με ποιο τρόπο θα απαλλαγούμε από αυτές, είναι το τελευταίο που θα μάθουμε, πριν φτάσουμε στον τελικό μας στόχο, που είναι η επίτευξη της διαρκούς ευτυχίας. Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε πλέον ευτυχισμένοι, είμαστε η ίδια η ευτυχία, γιατί η αληθινή μας φύση, η Επίγνωση, είναι ευτυχία.

Οι αποκαλύψεις που θα βρείτε μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου είναι πολλές και σημαντικές. Υπάρχουν ωστόσο και πολλές απλές πρακτικές που θα πρέπει να εφαρμόζετε συστηματικά και να μην τις παραμελείτε. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Σύμφωνα με τη Rhonda: “Με κάθε βήμα που κάνετε μέσα από το βιβλίο, θα γίνετε πιο ευτυχισμένοι, η ζωή σας θα γίνει πιο αβίαστη, και αυτή η ευτυχία και η αβίαστη ροή θα συνεχίσουν να αυξάνονται χωρίς τέλος. Δεν θα σας μαστίζουν πλέον φόβος και αβεβαιότητα για το μέλλον. Κάθε άγχος και στρες για όσα παλεύετε καθημερινά ή για τα παγκόσμια γεγονότα θα διαλυθεί. Μπορείτε να ελευθερωθείτε από κάθε μορφή πόνου που ίσως αντιμετωπίζετε αυτήν τη στιγμή. Και όντως θα ελευθερωθείτε”.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μπορούμε να αποφύγουμε την άνοια αν μάθουμε μια νέα γλώσσα;
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Έρευνα: Το «αντικοινωνικό» χαρακτηριστικό που θεωρείται σημάδι ευφυίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση