Έμαθα πως φταίω γιατί αγάπησα πολύ…

Επάνω στην πληγή, έμαθα να μαζεύω και άλλες. Επάνω στον καημό να ακούω τις υποδείξεις των υπόλοιπων οι οποίοι ρίχνουν περισσότερο αλάτι στην πληγή

Έμαθα πως φταίω γιατί αγάπησα πολύ...

Επάνω στην πληγή, έμαθα να μαζεύω και άλλες. Επάνω στον καημό να ακούω τις υποδείξεις των υπόλοιπων οι οποίοι ρίχνουν περισσότερο αλάτι στην πληγή μου.

Έμαθα πως εγώ φταίω γιατί επιτρέπω στον εαυτό μου να πενθεί και δεν μπορεί να σταματήσει να πονάει από το φέρσιμο κάποιου.

Advertisment

Έμαθα πως εγώ φταίω γιατί δεν μπορώ να σταματήσω τον ανόητο και μικρό μου εαυτό από το να υποφέρει από τη συμπεριφορά του άλλου.

Έμαθα πως εγώ επέτρεψα και ο άλλος μου συμπεριφέρθηκε έτσι, πίστεψα πως επειδή σιώπησα και συνέχισα να αγαπώ, ο άλλος βρήκε πάτημα και διασκόρπισε τα πολύτιμα μαργαριτάρια της αγάπης μου στους χοίρους.

Έμαθα πως φταίω γιατί η καρδιά μου πονάει και τα νεφρά μου φλέγονται. Γιατί αγάπησα πολύ, γιατί αγάπησα λίγο, γιατί έδωσα πολλά, γιατί υπέμεινα περισσότερα, γιατί, γιατί, γιατί…

Advertisment

Γιατί έμαθα πως μερίδιο έχω εγώ επειδή δε μπορώ να σταματήσω να είμαι πληγωμένη και όχι ο άνθρωπος που με πληγώνει, με κακοποιεί και με οδηγεί να αισθάνομαι άσχημα για τον εαυτό μου.

Γιατί έμαθα πως εγώ φταίω που ο άλλος μου φέρεται έτσι και δε δίνω μία να στείλω στον αγύριστο. Και κάθομαι, η ανόητη και πονάω. Και αν δεν μπορώ να σταματήσω να πονάω, τι πρέπει να κάνω δηλαδή;

Θέλω να έχει μερίδιο αυτός που με πληγώνει, θέλω να φέρει ευθύνη αυτός που τροχίζει την ψυχή μου και τη κομματιάζει ανηλεώς.

Θέλω ευθύνη να φέρει για την ψυχή μου εκείνος που αλητεύει εις βάρος της και σαν παίκτης που χτυπάει και φεύγει την αντιμετωπίζει.

Θέλω να κατηγορείται εκείνος που με έκανε να κλάψω, εκείνος που σε σκότος προσπάθησε να βυθίσει την ψυχή μου.

Ας μη γεμίζουμε άλλες ενοχές. Ευθύνη δε φέρει εκείνος που υποφέρει, ευθύνη φέρει πρώτα και πάνω από όλα εκείνος που πληγώνει. Και ναι, δεν μπορώ να σταματήσω να πονάω από αυτό που μου έκανες. Και άλλη ευθύνη να κουβαλάω επάνω μου.

Latest posts by Μαρία Σκαμπαρδώνη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
Μαντώ Μαυρογένους: Η φλογερή επαναστάτρια και φεμινίστρια του 1821
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
95χρονος Έλληνας σπρίντερ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 60μ. στο Ευρωπαϊκό βετεράνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση