, ,

Γάτα φορά γυαλιά για να βοηθήσει τα παιδιά να νιώσουν πιο άνετα με αυτά

Μια χαριτωμένη γάτα, που ακούει στο όνομα Truffles, βοηθά τα παιδιά να δουν την ομορφιά στο να φορούν γυαλιά. Η Danielle Crull και η

Γάτα φορά γυαλιά για να βοηθήσει τα παιδιά να νιώσουν πιο άνετα με αυτά

Μια χαριτωμένη γάτα, που ακούει στο όνομα Truffles, βοηθά τα παιδιά να δουν την ομορφιά στο να φορούν γυαλιά. Η Danielle Crull και η οικογένειά της υιοθέτησαν την γάτα όταν ήταν ένα αδέσποτο γατάκι το 2016 στην Πενσιλβάνια.

Η οικογένεια δηλώνει πως είναι η πιο γλυκιά γάτα που έχουν συναντήσει και πως δεν μπορούν να πιστέψουν ότι κανείς δεν την ήθελε. Η Truffles όμως αποδείχτηκε ότι ήταν και έξυπνη. Με ανταμοιβή μικρές λιχουδιές έμαθε γρήγορα να ακούει σε απλές εντολές, όπως το «κάτσε».

Advertisment

Ο άνθρωπος αναφοράς της, η Danielle είναι οπτομέτρης και έχει ένα κατάστημα οπτικών, το A Child’s Eyes, το οποίο ειδικεύεται στο να πουλά γυαλιά για παιδιά. Η ίδια λοιπόν αναρωτιόταν αν η Truffles θα μπορούσε επίσης να μάθει να φορά γυαλιά για να βοηθήσει τα παιδιά να νιώσουν πιο άνετα φορώντας τα.

 

View this post on Instagram

 

Advertisment

A post shared by Truffles (@truffles_the_kitty)

Και κάπως έτσι, ένα αστέρι γεννήθηκε. Η Crull άρχισε να φέρνει την Truffles μαζί της στο κατάστημα. Οι πελάτες της είναι πολύ μικροί σε ηλικία, μέχρι και 4 μηνών, αλλά τα περισσότερα παιδιά είναι 2-5 ετών. Συχνά φοβούνται ή νιώθουν ανασφάλεια όταν επισκέπτονται το κατάστημα για να δοκιμάσουν γυαλιά. Όμως όταν η Truffles κάνει την εμφάνισή της, όλα αλλάζουν.

«Είναι σαν μαγεία», περιγράφει η Danielle. «Μόλις τη βλέπουν τα παιδιά, ξαφνικά βλέπουν τα γυαλιά σαν κάτι εκπληκτικό». Όλη η προσοχή τους στρέφεται σε εκείνη. Μάλιστα, όταν ένα παιδί κλαίει, η Truffles δεν απομακρύνεται. Αντιθέτως, κάθεται δίπλα στην ιδιοκτήτριά της και προσπαθεί να στρέψει ξανά την προσοχή στην ίδια.

Σε μια μάλιστα ιδιαίτερη συνάντηση, ένα 3χρονο κορίτσι δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει, επειδή δεν ήθελε να δοκιμάσει γυαλιά. Είχε μόλις φύγει από τον οφθαλμίατρο όπου της είχαν βάλει σταγόνες και της είχαν κάνει τεστ. Άλλωστε, κανένας από τους γονείς της δεν φορούσε γυαλιά.

Όμως, όταν η Crull φόρεσε τα γυαλιά στην Truffles, το κορίτσι άρχισε να γελά και ύστερα ήθελε να δοκιμάσει πολλά διαφορετικά ζευγάρια. Η διάθεσή της άλλαξε κατευθείαν.

Κάποιοι πελάτες της χρειάζεται να φορέσουν ειδικό κάλυμμα λόγω της αμβλυωπίας, μια συχνής παιδικής πάθησης των ματιών. Τα παιδιά φυσικά και δεν θέλουν να καλύπτεται το ένα τους μάτι, νιώθουν στην αρχή τρόμο και ντροπή. Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως και η Truffles φορά τον ίδιο τύπο γυαλιών με καλυμμένο το ένα μάτι της. Τα παιδιά αμέσως νιώθουν καλύτερα και ξέρουν ότι δεν είναι μόνα τους σε αυτό.

Η Truffles πια λαμβάνει δεκάδες μηνύματα από παιδιά που θέλουν να μοιραστούν το πόσο δυσκολεύονται ή ότι τα μάτια τους βελτιώνονται και δεν χρειάζονται πια να φορούν τα ειδικά γυαλιά. Η ιδιοκτήτριά της διαβάζει όλα τα μηνύματα και απαντά εκ μέρους της Truffles, στηρίζοντας τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η χαριτωμένη γάτα έχει πλέον αποκτήσει μέχρι και δικά της εκπαιδευτικά βίντεο σε σχέση με τα γυαλιά.

Πηγή:

www.today.com/pets/truffles-kitty-wears-glasses-help-kids-feel-confident-them-too-t210697

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση