,

Οι καλύτεροι τρόποι για να μετατρέψετε μια σχέση εξ αποστάσεως σε λειτουργική σχέση

Κάντε τη σχέση σας μία από τις προτεραιότητές σας.

Οι καλύτεροι τρόποι για να μετατρέψετε μια σχέση εξ αποστάσεως σε λειτουργική σχέση

Οι περισσότερες έρευνες πάνω στον τομέα των σχέσεων μαρτυρούν ότι σχεδόν το 70% των μη δεσμευμένων ανθρώπων πιστεύει ότι οι σχέσεις εξ αποστάσεως είναι κάτι που αξίζει να προσπαθήσουν. Όταν δεν μπορείτε να δείτε το/τη σύντροφό σας, είναι σημαντικό να εμπιστεύεστε τα συναισθήματά σας και τη δύναμη της ίδιας της σχέσης σας, ώστε να παραμείνετε και οι δύο ευτυχισμένοι.

Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζετε ένα άτομο στο διαδίκτυο και ότι αυτό το άτομο νιώθετε πώς είναι ο/η απόλυτος/η σύντροφος, παρά τη μεγάλη απόσταση που σας χωρίζει.

Advertisment

Αξίζει πραγματικά να προσπαθήσετε μια τέτοια σχέση από τόσο μεγάλη απόσταση; Κι αν είναι πραγματικά ο απόλυτος έρωτας για εσάς; Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα αναπτύσσεται μια σχέση, αν και οι δύο δουλέψετε πραγματικά πάνω σε αυτή. Αφού μάθετε και εφαρμόσετε λίγες βασικές αρχές, η σχέση σας μπορεί να γίνει ακόμα και η πιο ευτυχισμένη, επιτυχημένη και σημαντική που είχατε ποτέ.

Η απόσταση, αν αντιμετωπιστεί με τηλεφωνήματα, γραπτά μηνύματα και βιντεοκλήσεις, μπορεί να δημιουργήσει ένα μαγευτικό δέσιμο που αναδύεται μέσα από την ανακάλυψη ο ένας του άλλου· των σκέψεων, των χαρακτηριστικών, των αξιών, των δυνατών και αδύναμων σημείων, των επιθυμιών και των ονείρων. Αυτού του είδους η αλληλεπίδραση θα σας ενώσει με τρόπο μοναδικό.

Βέβαια, πρέπει να ομολογήσουμε ότι σαν μην ήταν αρκετά περίπλοκες από μόνες τους οι σχέσεις, εδώ έρχεται να προστεθεί και η δύσκολη συνθήκη της απόστασης.

Advertisment

Διαβάστε τους παρακάτω κανόνες, κρατήστε τους κατά νου και χρησιμοποιήστε τους σοφά!

1. Μια οποιαδήποτε ερωτική σχέση είναι πιθανότερο να πετύχει αν και τα δύο μέρη καλλιεργήσουν την ικανότητα να μιλούν ειλικρινά για τα συναισθήματά τους

Μη φοβάστε να επικοινωνήσετε στο/στη σύντροφό σας όλα όσα χρειάζεστε και θέλετε από αυτόν. Είναι χρησιμότερο και για τους δυο σας να γνωρίζει την πραγματικότητα, ώστε να μπορεί να εκτιμήσει αν έχει τη δυνατότητα και θέλει να σας τα προσφέρει ή όχι.

2. Κάντε τη σχέση σας μία από τις προτεραιότητές σας

Μην ακυρώνετε τις συναντήσεις σας ή μην καθυστερείτε τα τηλεφωνικά σας ραντεβού.

3. Να είστε καθημερινά σε επαφή

Το οικονομικό ζήτημα πλέον δεν υφίσταται, αφού υπάρχει το διαδίκτυο και τόσες μα τόσες εφαρμογές για να επικοινωνείτε μέσα από αυτό, μέσω μηνυμάτων, κλήσεων και βιντεοκλήσεων. Και όταν επιτέλους επικοινωνήσετε, μην μείνετε απλά στα καθημερινά τετριμμένα ζητήματα, αλλά ενημερώστε τους για το κάθε μικρό στοιχείο της ζωής σας ή των σκέψεών σας. Με αυτό τον τρόπο, ακολουθείτε ο ένας τον άλλο στην ημέρα σας. Οι νυχτερινές συζητήσεις, μάλιστα, μπορούν να αποκαλύψουν πολλά βαθύτερα θέματα, όπως στόχους, αξίες και όνειρα.

4. Να είστε ευέλικτοι

Δηλώστε στη σχέση σας πόσο πολύ τη σκέφτεστε και την αγαπάτε και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τη βελτιώσετε, όσο μακριά κι αν βρίσκεστε. Κάντε τους να τους λείπετε περισσότερο και δημιουργήστε τους την επιθυμία να σας δούνε. Μην γίνεστε όμως κτητικοί ή παρανοϊκοί. Μια τέτοια στάση καλλιεργεί τις αμφιβολίες, την ανασφάλεια και την απόσταση ανάμεσά σας και τίποτα από αυτά δεν βοηθά μια σχέση να αναπτυχθεί επιτυχώς.

Σε περίπτωση που ο/η σύντροφός σας θέλει πραγματικά να είναι μαζί σας, τότε δεν χρειάζεται να περιμένει να μάθει εσάς και τα νέα σας από κοντά. Όσο μπορείτε να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο, προσπαθήστε να ενημερώνεστε για την καθημερινή, προσωπική τους ζωή, μείνετε σε επαφή και η σχέση σας μπορεί να εξελιχθεί σε μια ικανοποιητική, λειτουργική σχέση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση