Αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί το αριστερό της χέρι μετά από εγκεφαλικό και ανακάλυψε το ταλέντο της στη ζωγραφική!

Η δεξιά της πλευρά παρέλυσε από το εγκεφαλικό, όμως αυτή η δυσκολία της άνοιξε νέες δυνατότητες που δεν είχε φανταστεί ποτέ.

Αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί το αριστερό της χέρι μετά από εγκεφαλικό και ανακάλυψε το ταλέντο της στη ζωγραφική!

Στην ηλικία των 60 ετών, η Chen Lie εμφάνισε αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο αναπτύχθηκε χωρίς καμία προειδοποίηση. Αλλά η προσωρινή παράλυση ολόκληρης της δεξιάς πλευράς της έδωσε την ευκαιρία να τελειοποιήσει τις ικανότητες της αριστερής πλευράς της.

Χωρίς να έχει καμία ιδέα ή προσδοκία, η συνθήκη αυτή της αποκάλυψε μια νέα δεξιότητα που άλλαξε τη ζωή της. Ως μέρος της ανάρρωσής της, έπρεπε να ξαναμάθει πώς να κάνει σχεδόν τα πάντα – από το βούρτσισμα των δοντιών μέχρι τη χρήση του πιρουνιού ή του στυλό – με το αριστερό της χέρι, κάτι που της προκαλούσε στην αρχή έντονη σύγχυση.

Μία μέρα που βαριόταν, και για πρώτη φορά στη ζωή της, πήρε ένα από τα πινέλα του εγγονού της και απλώς άρχισε να ζωγραφίζει στον καμβά. Ένιωσε να την πλημμυρίζει ένα μεγάλο κύμα χαράς καθώς ξαφνικά μπορούσε να ζωγραφίζει όμορφα φυσικά τοπία, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ξαναζωγραφίσει ή εξασκηθεί έστω και μία μέρα στη ζωή της.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν είχα ξαναπιάσει πινέλο στα χέρια μου», δήλωσε η Chen στο Good News Network. «Δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω, οπότε απλώς σήκωσα το πινέλο και προσπάθησα να προσθέσω χρώμα στο χαρτί».

Φωτογραφία: Stroke of Hope by Chen

Το 2017 μετά το εγκεφαλικό, η Chen ακολούθησε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης στο Τέξας πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη για να εγγραφεί σε ένα άλλο πειραματικό θεραπευτικό πρόγραμμα με τη βοήθεια της ρομποτικής στο Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας Feinstein στο Long Island το 2018.

Το ρομποτικό χέρι επέτρεψε στην Chen να κάνει περισσότερες επαναλήψεις στη φυσικοθεραπεία απ’ όσες μπορούσε πριν και έτσι μπόρεσε να ανακτήσει την κίνησή της ταχύτερα. H Chen – της οποίας ένας από τους αγαπημένους της Αμερικανούς ζωγράφους είναι ο αγαπητός σε όλους Bob Ross – έχει μέχρι σήμερα ολοκληρώσει 500 πίνακες ζωγραφικής. Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, που είναι ο Μήνας Εθνικής Ευαισθητοποίησης για το Εγκεφαλικό, ζωγραφίζει κάθε μέρα από έναν πίνακα και δημοσιεύει τη φωτογραφία του για να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού.

«Στην πραγματικότητα, στην αρχή απλώς έβαζα χρώματα στον καμβά και στη συνέχεια όλο περισσότερο το έκανα, διάβαζα για το πώς να ζωγραφίζω, διάβαζα για τα χρώματα. Είναι μια τεράστια έρευνα ουσιαστικά για εμένα», εξηγεί η Che, που πλέον θεωρεί τη ζωγραφική ως τη βασική της απασχόληση.

Φωτογραφία: Stroke of Hope by Chen

Και συνεχίζει λέγοντας: «Απέκτησα πολλές γνώσεις, οπότε εκτός από τη χρήση του χεριού, ο εγκέφαλος συνεχίζει να σκέφτεται. Αυτό είναι καλό για τα θύματα εγκεφαλικών επεισοδίων, το να ενεργοποιούν τον εγκέφαλο να συνεχίζει να σκέφτεται, να συνεχίζει να αναζητά γνώση».

Μάλιστα, ένας μεγάλος μη κυβερνητικός οργανισμός, επικοινώνησε με την οικογένεια με στόχο να εξετάσει την πιθανότητα πιθανής δημοπρασίας κάποιων εκ των έργων για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν σε προγράμματα αποκατάστασης για τα θύματα εγκεφαλικών επεισοδίων στην πολιτεία του Όρεγκον.

Η Chen Lien είναι 60 ετών και μόλις τον τελευταίο καιρό ανακάλυψε ότι έχει ένα εξαιρετικό ταλέντο, μετατρέποντάς το μάλιστα στη βασική της εργασία. Ξεκινά από το πρωί και δημιουργεί 5 μέρες την εβδομάδα με πολύ μικρά διαλείμματα. Αυτό την βοήθησε να ξαναβρεί την όρεξή της για ζωή με νέους, καλύτερους όρους.

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org/following-stroke-60-yo-chen-lie-discovers-shes-a-painter

Book For Thought | S1E14

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ κλειδαριθμοσ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η Τέχνη της ζωης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ πεδιο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε