Όμορφος Κόσμος

Condé Nast Traveller: 3 ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις ομορφότερες της Ευρώπης

Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά για να βυθίσουμε τα πόδια μας στα πιο καθαρά νερά και στη λευκή άμμο. Οι ελληνικές παραλίες συγκαταλέγονται πάντα ανάμεσα στις ομορφότερες και καθαρότερες της Ευρώπης και του κόσμου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2021, το δημοφιλές ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveller δημοσίευσε τη λίστα με τις ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης και φυσικά εδώ βρίσκουμε και δικές μας, συγκεκριμένα τρεις από τις πιο διάσημες της χώρας μας.

Οι ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης σύμφωνα με το Condé Nast Traveller

Santa Giulia, Κορσική

 

Advertisment

View this post on Instagram

 

A post shared by ArteCaravana (@artecaravana)

Advertisment

Η Κορσική έχει πληθώρα όμορφων παραλιών, αλλά η Santa Gulia έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές των Ευρωπαίων. Η θάλασσα είναι ρηχή κι αυτό την κάνει ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά. Πρόκειται για σήμα κατατεθέν του νησιού, οπότε η επίσκεψη είναι καλύτερη τις πρωινές ώρες για την αποφυγή συνωστισμού.

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Αυτή η παραλία δεν λείπει από σχεδόν καμία λίστα. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90 δεν ήταν προσβάσιμη στον κόσμο, καθώς δεν υπήρχαν δρόμοι. Σήμερα, είναι μία από τις δημοφιλείς παραλίες του νησιού, πλαισιωμένη από επιβλητικούς λευκούς βράχους. Η παραλία μένει στη σκιά μέχρι το μεσημέρι και οι βάρκες απαγορεύεται να την πλησιάσουν.

Calanque d’en Vau, Κασί, Γαλλία

Βρίσκεται στην ακτογραμμή της Μασσαλίας και έχει εκείνα τα μεσογειακά γαλαζοπράσινα νερά που σπάνια βρίσκει κανείς σε άλλες γωνίες του κόσμου. Πρόκειται για μια πιο «άγρια» και απομονωμένη επιλογή, καθώς η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, εκτός αν σας αρέσει η ορειβασία ή το καγιάκ.

Luskentyre, Νήσος Harris, Σκωτία

Ακριβώς στην άκρη του κρύου Ατλαντικού, η Νήσος Harris βρίσκεται στην καρδιά των Εξωτερικών Εβρίδων (νησιωτικό σύμπλεγμα στις δυτικές ακτές της χώρας) και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους τουρίστες. Κι όμως, η βόρεια Ευρώπη κρύβει κι αυτή εκθαμβωτικά γαλάζια νερά και ονειρική λευκή άμμο.

Kvalvika, νησιά Lofoten, Νορβηγία

Η Νορβηγία είναι γνωστή για τα επικά βουνά και τα φιόρδ της και λιγότερο για τις παραλίες της. Αλλά στο αρχιπέλαγος Lofoten – βαθιά στο εσωτερικό του Αρκτικού Κύκλου – η θάλασσα είναι το ίδιο καθαρή με εκείνη της Μεσογείου. Εκεί, η παραλία Kvalvika κόβει την ανάσα του επισκέπτη. Αν και τα νερά είναι κρύα, κάποιοι τολμηροί απολαμβάνουν και κάποιες βουτιές.

Praia Do Carvalho, Πορτογαλία

Μια ατέλειωτη ακτογραμμή με χιλιάδες τουρίστες από όλη την Ευρώπη που φτάνουν κάθε χρόνο για να την απολαύσουν. Οι πιο περιπετειώδεις από αυτούς σκαρφαλώνουν σε μια σειρά ιδιαίτερων βράχων που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα και βουτούν από εκεί μέσα στο απέραντο γαλάζιο της Πορτογαλίας.

Zlatni Rat beach, Brac, Κροατία

Είναι από τις πιο γνωστές καρτ ποστάλ της χώρας και αποτελεί ένα ιδιαίτερο δημιούργημα της μητέρας φύσης. Μια χερσόνησος σε σχήμα γλώσσας που «γλύφει» τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου και αλλάζει μορφή ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου. Τα νερά της παραλίας είναι ρηχά και έτσι κατάλληλα για οικογένειες.

Cala Macarella, Μινόρκα, Ισπανία

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wyattsito (@guayattsito)

Η Μινόρκα είναι λιγότερο γνωστή από τη Μαγιόρκα, όμως αν κάποιος επισκεφθεί την διάσημη παραλία Cala Macarella, οι προτιμήσεις του θα αλλάξουν. Οι περισσότεροι φτάνουν εκεί με μικρά και μεγαλύτερα σκάφη και απολαμβάνουν το μπάνιο τους στα σχεδόν διάφανα νερά της.

Παραλία Sveti Stefan, Μαυροβούνιο

Έγινε διάσημη τη δεκαετία του 1960 και αποτέλεσε προορισμό για τους ευκατάστατους και διάσημους. Σήμερα αποτελεί την εξυπνότερη επιλογή για retreat για όσους γνωρίζουν ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά των Βαλκανίων.

Κλέφτικο, Μήλος

Οι επισκέπτες που γνωρίζουν πια το νησί καλά, παραλείπουν την παραλία Σαρακήνικο που γεμίζει κόσμο και πηγαίνουν στο πιο απομονωμένο Κλέφτικο. Οι περισσότεροι φτάνουν από θαλάσσης, αλλά υπάρχει και η εναλλακτική ενός μονοπατιού. Δεν υπάρχει απλωτή παραλία, αλλά πολλοί επιβλητικοί βράχοι, σπηλιές και πεντακάθαρα νερά.

Playa de ses Illetes. Formentera, Ισπανία

Η Φορμεντέρα είναι το μικρότερο νησί των Βαλεαρίδων Νήσων. Είναι σα να βρίσκεσαι στην Καραϊβική. Το καλοκαίρι, εναλλακτικοί επισκέπτες της περιοχής φτάνουν από την Ίμπιζα, αφήνουν τα σκάφη τους και εξερευνούν τη στενή λωρίδα γης.

Butterfly Valley, Τουρκία

Πρόκειται για έναν μικρό κόλπο της γειτονικής μας χώρας και συγκεκριμένα του νότιου κομματιού της χώρας, απέναντι από τη Ρόδο. Λέγεται έτσι λόγω των 100 διαφορετικών ειδών πεταλούδας που ζουν εκεί σε ένα προστατευμένο από την κυβέρνηση περιβάλλον. Ο μόνος τρόπος να φτάσει κανείς εκεί είναι με σκάφος και την επισκέπτονται κυρίως χίπιδες και εναλλακτικοί τουρίστες.

Cala Coticcio, Σαρδηνία

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Federica Moroni (@feffi_87)

Το αρχιπέλαγος Maddalena έχει να μας προσφέρει ονειρικές παραλίες, απομόνωση, φύση σε συνδυασμό με πεζοπορία και φυσικά καλό φαγητό. Όμως, χρειάζεται κανείς να είναι προετοιμασμένος καλά, διότι εκεί δεν θα βρει οργανωμένες παραλίες με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Spiaggia Grande, Ποζιτάνο, Ιταλία

Από την άλλη, το Ποζιτάνο είναι ένα κοσμπολίτικο, οργανωμένο μέρος που δεν στερείται όμως φυσικής ομορφιάς. Η πανέμορφη Spiaggia Grande αποτελεί μία από τις διασημότερες παραλίες στο Instagram με πανέμορφα σπίτια του οικισμού που κρέμονται από τον επιβλητικό, καταπράσινο βράχο.

Σεϊτάν Λιμάνια, Κρήτη

Βρίσκεται σε απόσταση 20 μόλις χιλιομέτρων από την πόλη των Χανίων, στη δυτική Κρήτη. Χρειάζεται υπομονή για να φτάσει κανείς σε αυτή την υπέροχη παραλία μέσα από χωματόδρομους και στροφές. Αλλά αξίζει κανείς να την επισκεφθεί τα πρωινά που έχει λιγότερο κόσμο και μπορούμε να απολαύσουμε τις λωρίδες ζεστής θάλασσας που εισχωρούν στους απόκρημνους βράχους του νησιού.

Πηγή:

www.cntraveller.com/gallery/beautiful-beaches-europe

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα, προς τί η ερώτηση όλα αυτά τα χρόνια, όλες αυτές τις νύχτες. «Amor Fati» της απάντησα. Αυτό ήταν. Ησύχασε...

Πώς μπορείτε να ξέρετε αν είστε ερωτευμένοι ή αν έχετε απλώς εμμονή;

Υπάρχουν στιγμές που ορισμένα “θαμμένα μυστικά” έρχονται στην επιφάνεια, αναζητώντας λίγη από τη δημοσιότητα που τους αναλογεί, μέχρι να χαθούν και πάλι στη λήθη

Κάποιοι σοφοί μάς λένε να απολαμβάνουμε τη στιγμή και να εκτιμάμε όσα έχουμε, υπονοώντας ότι δεν είναι υγιές να προσπαθούμε να αποκτήσουμε συνεχώς περισσότερα και ότι αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος της δυστυχίας μας. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι στη φύση μας να ξεπερνάμε κάθε μέρα το βόλεμά μας και να προσπαθούμε να φτάσουμε όλο και ψηλότερα.

Σε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, οι οποίοι έκαναν λόγο για μια πιθανή νέα οδό αναγέννησης των νεύρων, με

Η διάταση και στροφή του στομάχου σε σκύλους αποτελεί μια κρίσιμη κατάσταση όπου το στομάχι γεμίζει με αέρα, διογκώνεται και περιστρέφεται γύρω από τον

Οι περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης δεν είναι τόσο σπάνιες όσο πιστεύουμε.

Πρόσφατα Άρθρα

Κάποιοι σοφοί μάς λένε να απολαμβάνουμε τη στιγμή και να εκτιμάμε όσα έχουμε, υπονοώντας ότι δεν είναι υγιές να προσπαθούμε να αποκτήσουμε συνεχώς περισσότερα και ότι αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος της δυστυχίας μας. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι στη φύση μας να ξεπερνάμε κάθε μέρα το βόλεμά μας και να προσπαθούμε να φτάσουμε όλο και ψηλότερα.

Σε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, οι οποίοι έκαναν λόγο για μια πιθανή νέα οδό αναγέννησης των νεύρων, με

Η διάταση και στροφή του στομάχου σε σκύλους αποτελεί μια κρίσιμη κατάσταση όπου το στομάχι γεμίζει με αέρα, διογκώνεται και περιστρέφεται γύρω από τον

Οι περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης δεν είναι τόσο σπάνιες όσο πιστεύουμε.

Το προσωπικό του ρεκόρ για το σκαρφάλωμα στο ψηλότερο κύμα στην ιστορία υποστηρίζει ότι έσπασε ο Γερμανός σέρφερ Σεμπάστιαν Στόιντνερ τον περασμένο Φεβρουάριο στην

Η μικρή, καθημερινή ξεχασιά – να μην θυμάστε γιατί μπήκατε σε ένα δωμάτιο ή να μην μπορείτε να βρείτε το τηλέφωνό σας – μπορεί

Σε νέες δορυφορικές εικόνες αποτυπώνεται η έκταση του φαινομένου της αφρικανικής σκόνης που έπνιξε ολόκηρη την Ελλάδα. Δορυφορικά δεδομένα του αμερικανικού δορυφόρου Aqua της

Με την πάροδο του χρόνου, οι μικροδιαφωνίες και οι παρεξηγήσεις μπορούν να μετατραπούν σε χιονοστιβάδα μεγάλων προβλημάτων.

Εναλλακτική Δράση