,

Κωδικός «ανθρώπινη συμπεριφορά»: Οι νόμοι που σας βοηθούν να τον σπάσετε

«Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης» ως ένα εγχειρίδιο ουσιαστικής μεταμόρφωσης!

Κωδικός «ανθρώπινη συμπεριφορά»: Οι νόμοι που σας βοηθούν να τον σπάσετε

Εάν αγαπάτε τα παζλ, τότε σίγουρα θα συμφωνήσετε πως η μεγαλύτερη απόλαυση είναι η στιγμή που όλα τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους και ό,τι μέχρι πρότινος φάνταζε δαιδαλώδες ή ακόμη και ακατανόητο νοηματοδοτείται με απόλυτη ακρίβεια.

Και το πιο δύσκολο, μυστηριώδες αλλά και συναρπαστικό παζλ που θα κληθείτε ποτέ να συνθέσετε είναι αναμφισβήτητα εκείνο της ανθρώπινης φύσης.

Advertisment

Ως ανθρώπινη φύση ορίζεται το σύνολο των δυνάμεων που μας ωθούν και μας τραβούν από τα βάθη του είναι μας. Ο θυμός, το άγχος, ο φθόνος, η λύπη, η χαρά, ο ενθουσιασμός συνδέονται άρρηκτα με τη ζωή και η αποκωδικοποίησή τους συνιστά το εισιτήριο για την ευτυχία.

«Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης» ως ένα εγχειρίδιο ουσιαστικής μεταμόρφωσης

Ο Robert Greene, συγγραφέας του βιβλίου «Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης» δημιούργησε ένα εκπληκτικό εγχειρίδιο, επαναστατικό στη σύλληψη του και απόλυτα μεταμορφωτικό στην εκτέλεση του.

Εάν ανέκαθεν επιθυμούσατε να αποκρυπτογραφήσετε ακόμη και τις πιο αχαρτογράφητες πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τώρα κρατάτε στα χέρια σας έναν θησαυρό ανεξάντλητης γνώσης και μοναδικής σοφίας, ικανό να εκτοξεύσει στα ύψη την καριέρα σας και να βελτιώσει θεαματικά τις διαπροσωπικές σας σχέσεις.

Advertisment

Είστε έτοιμοι να περιπλανηθείτε σε έναν κόσμο όπου οι νόμοι ενώνονται, συνθέτοντας το πάζλ της ίδιας σας της ύπαρξης; Εάν ναι, βάλτε τη ζώνη σας και ετοιμαστείτε για την ατομική σας απογείωση.

Κωδικός «ανθρώπινη συμπεριφορά»: Οι νόμοι που σας βοηθούν να τον σπάσετε

Απελευθερωθείτε από το συναισθηματικό δράμα

Θα συμφωνήσετε και εσείς πως ορισμένες φορές η επαφή με τους ανθρώπους συνιστά πηγή ανασφάλειας ή ακόμη και αγωνίας. Ένα σωρό ερωτήματα συνηθίζουν να κατακλύζουν τον νου σας:

Σας συμπαθούν αρκετά; Σας εκτιμούν; Σας θαυμάζουν; Όλα αυτά τα ερωτήματα λειτουργούν ως αλυσίδες που σας φυλακίζουν αλλά οι νόμοι του Robert Greene έρχονται να σας απελευθερώσουν από το περιττό συναισθηματικό δράμα.

Σας υπενθυμίζουν πως καθένας από όσους συναντάτε στον δρόμο σας, όσο σπουδαίος και αν φαντάζει, αναμετράται με τις σκιές του και προβάλλει πάνω σας τα δικά του απωθημένα συναισθήματα και επιθυμίες.

Στο εξής δε χρειάζεται να εμπλέκεστε σε συγκρούσεις με τους γύρω σας καθώς θα κατανοείτε πως τα προκλητικά, άστοχα ή καυστικά τους σχόλια αποτελούν κυρίως απόρροια εσωτερικών τους συγκρούσεων.

Ερμηνεύοντας τις ενδείξεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς

Και τώρα σκεφτείτε πως ενώ οδηγείτε ξαφνικά βλέπετε μπροστά σας μια πινακίδα που προειδοποιεί: «Προσοχή, κίνηση στα επόμενα χιλιόμετρα». Έτσι ακριβώς λειτουργούν και οι νόμοι της ανθρώπινης συμπεριφοράς, σαν πινακίδες που παρέχουν σαφείς ενδείξεις για ό,τι θα συναντήσετε στην πορεία.

Πλέον δεν θα προβαίνετε σε βεβιασμένα συμπεράσματα αλλά θα αναλύετε κάθε μικρό σημάδι. Και κυρίως, θα μάθετε να σκέφτεστε με όρους αντιθέτων: Για παράδειγμα, ο τύπος από τη δουλειά που τονίζει συνεχώς την αστείρευτη αυτοπεποίθησή του πιθανόν να κρύβει πίσω από τη μάσκα του ισχυρού, τα άλυτα συμπλέγματα κατωτερότητάς του.

Εκπαιδευτείτε στην ορθή αξιολόγηση των ατόμων. Ύστερα, με εφόδιο τις γνώσεις σας, επιλέξτε πλάι σας υπέροχους συντρόφους, αξιόπιστους συνεργάτες, ικανότατους υπαλλήλους και αυξήστε δραστικά την ποιότητα της ζωής σας

Αναγνωρίστε τους τοξικούς τύπους

Το βιβλίο του Robert Greene θα αποτελέσει την απόλυτη πανοπλία σας απέναντι σε ανθρώπους επιθετικούς, χειριστικούς και ζηλόφθονες. Προβλέποντας με ακρίβεια κάθε τους κίνηση και αναγνωρίζοντας τα βαθύτερά τους κίνητρα δεν θα παρασύρεστε από τις κολακείες, τις δικαιολογίες και την υποκριτική ευγένειά τους και δεν θα εμπλέκεστε σε άσκοπες διαμάχες μαζί τους. Θα τους απαντάτε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αντιμετωπίζοντάς τους ως μια δυνατότητα εξάσκησης της ικανότητας αυτοελέγχου σας.

Λειτουργήστε ως μαγνήτης καλοτυχίας

Επιπλέον, οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης θα λειτουργήσουν ως τον απόλυτο μαγνήτη καλοτυχίας για εσάς. Εάν μέχρι σήμερα συναντούσατε αντίσταση στις ιδέες ή τα σχέδιά σας, ο Robert Greene σας εκπαιδεύει να παρακινείτε, να επηρεάζετε, να εμπνέετε και τελικά να πείθετε τους ανθρώπους.

Και εάν κάτι τέτοιο σας φαίνεται σχεδόν αδύνατον, τότε ακολουθήστε τις οδηγίες και δείτε την πραγματικότητα να σας διαψεύδει. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα συνεργάζονται οι άνθρωποι μόλις δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα, εκείνη που χαλαρώνει τους μηχανισμούς άμυνας τους.

Αγαπήστε τον εαυτό σας και αναπτύξτε την ενσυναίσθησή σας

Απαραίτητο βήμα στη διαδικασία της εξέλιξης σας είναι να κατανοήσετε καλύτερα ακόμη και τις πιο σκοτεινές πτυχές σας. Είναι πράγματι μόνο οι γύρω σας επιθετικοί, ναρκισσιστές, ανικανοποίητοι και ανταγωνιστικοί; Τι συμβαίνει με εσάς;

Κοιτάξτε κατάματα τις πληγές σας και αποδεχτείτε τες. Είστε και άγιος και αμαρτωλός και είναι απολύτως εντάξει γιατί πολύ απλά είστε και εσείς άνθρωπος. Μόλις αγκαλιάσετε τον εαυτό σας στην ολότητά του, τότε ακριβώς θα είστε έτοιμος να υπερβείτε τις περιοριστικές σας πεποιθήσεις.

Και αφού ανακαλύψετε και αγαπήσετε τον εαυτό σας, αγκαλιάστε και τους γύρω σας. Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης καλλιεργούν την ενσυναίσθησή σας. Σας μαθαίνουν να αναρωτιέστε: Τι σκέφτονται οι γύρω σας; Τι νιώθουν; Ποια ιστορία τους έφερε στο παρόν; Συναντήστε τα άτομα πίσω από τον ρόλο τους, κατανοήστε τα, ακούστε τα. Αφήστε πίσω τις προκαταλήψεις και αποκτήστε μια ευελιξία σκέψης ικανή να διευρύνει την οπτική σας απέναντι στη ζωή με τρόπους που δεν έχετε καν φανταστεί μέχρι τώρα.

Η μεγάλη υπέρβαση και ο υψηλός εαυτός

Και το πιο σημαντικό: Εάν αισθάνεστε πως έφτασε η στιγμή για τη μεγάλη υπέρβαση τότε οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης σας δίνουν ακριβώς εκείνη την ώθηση που χρειάζεστε προκειμένου να πραγματοποιήσετε το καθοριστικό άλμα.

Μην ξεχνάτε εξάλλου πως μέσα σας κατοικούν δύο εαυτοί: Ο χαμηλός, που ξεχειλίζει από παρορμήσεις, επίκριση και μηχανισμούς άμυνας και ο υψηλός, που ταυτίζεται με την πιο αληθινά ανθρώπινη πλευρά σας.

Βγαίνοντας από το εγώ σας θα απολαύσετε βαθύτερη σύνδεση στις σχέσεις σας , θα αφοσιωθείτε σε ένα όραμα που αντανακλά τον σκοπό σας στο σύμπαν και ολόκληρη η καθημερινότητά σας θα μεταμορφωθεί ουσιαστικά.

Οι νόμοι της ευτυχίας

18 νόμοι αναζητούν ταξιδιώτες της αυτογνωσίας, εραστές της αλήθειας, εξερευνητές του θνητού πεπρωμένου. Σε αντάλλαγμα, προσφέρουν την περιπλάνηση στον δαιδαλώδη λαβύρινθο της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Βγαίνοντας από αυτόν τον μαγευτικό λαβύρινθο, ποτέ πια δεν θα είστε οι ίδιοι.

Και θυμηθείτε: Εάν στη ζούγκλα επικρατεί ο νόμος του ισχυρού, στην κοινωνία μας οι «Νόμοι της ανθρώπινης φύσης» του Robert Greene σας βοηθούν όχι απλώς να επιβιώσετε αλλά και να ευτυχήσετε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση