,

4 ασκήσεις για την αντιμετώπιση της ισχιαλγίας

Η ισχιαλγία είναι κάτι παραπάνω από κυριολεκτικό πόνο στα οπίσθια (και στη μέση και στα πόδια). Όταν χτυπήσει προκαλεί δυσλειτουργία και εξουθενωτικούς πόνους οι

Η ισχιαλγία είναι κάτι παραπάνω από κυριολεκτικό πόνο στα οπίσθια (και στη μέση και στα πόδια). Όταν χτυπήσει προκαλεί δυσλειτουργία και εξουθενωτικούς πόνους οι οποίοι ευθύς αμέσως επηρεάζουν και περιορίζουν τη ζωή μας.

Το ισχιακό νεύρο διαπερνά τον απιοειδή, έναν μικρό αλλά δυνατό μυ που βρίσκεται βαθιά μέσα στο γλουτό και συντελεί στην πλευρική περιστροφή των γλουτών. Όταν είναι πολύ σφιχτός, μπορεί να χτυπά το ισχιακό νεύρο που περνάει από μέσα ή από κάτω του και προκαλούνται ανυπόφοροι πόνοι, μουδιάσματα και μυρμηγκίασμα στα κάτω άκρα.

Advertisment

Εάν πάσχετε από ισχιαλγία (και ειδικά όταν κάνετε μια καθιστική ζωή), δοκιμάστε τις παρακάτω ασκήσεις οι οποίες θα σας ανακουφίσουν από τους πόνους:

1. Έκταση του απιοειδούς μυ

Ξαπλώστε με την πλάτη στο πάτωμα και λυγίστε τα γόνατα 90 μοίρες. Τοποθετήστε τον δεξί αστράγαλο στο αριστερό γόνατο και τραβήξτε με τα χέρια σας τον αριστερό μηρό προς το στήθος σας. Διατηρήστε την έκταση για 30 δευτερόλεπτα και κάντε και την άλλη πλευρά. Να θυμάστε να έχετε το πόδι που είναι λυγισμένο σε φλεξ για να προστατεύεται το γόνατό σας.

Advertisment

2. Καθιστή έκταση του ισχίου

Σε καθιστή στάση περάστε το δεξί σας πόδι πάνω από το αριστερό που είναι τεντωμένο. Αγκαλιάστε το δεξί σας πόδι με τοαριστερό σας χέρι και την πλάτη ίσια. Διατηρήστε την έκταση για 30-60 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

3. Στάση του περιστεριού

Ξεκινήστε από τη στάση του κάτω σκύλου με ενωμένα τα πόδια. Φέρτε το δεξί πόδι μπροστά και λυγίστε το στο πάτωμα ενώ το αριστερό είναι τεντωμένο πίσω. Αργά χαμηλώστε και τα δυο πόδια. Διατηρήστε τη στάση για πέντε έως δέκα αναπνοές και αλλάξτε πλευρά.


4. Θεραπεία αυτοενεργοποίησης

Η θεραπεία αυτοενεργοποίησης με τη χρήση λακρός ή μιας μπάλας του τένις είναι πολύ αποτελεσματική για την ανακούφιση των πόνων της ισχιαλγίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εντοπίσετε το σημείο που πονάτε στους γλουτούς, να τοποθετήσετε εκεί το μπαλάκι και να χαλαρώσετε το σώμα σας πάνω στο μπαλάκι.

Διατηρήστε τη στάση για 30-60 δευτερόλεπτα ή μέχρι να νιώσετε ότι ο πόνος μειώνετε. Συνεχίστε στο επόμενο σημείο που πονάτε. Συνολικός χρόνος άσκησης είναι 5-10 λεπτά. Η επανάληψη αυτών των ασκήσεων μια με δυο φορές τη μέρα αδιαμφισβήτητα θα σας απαλλάξουν από τους πόνους της ισχιαλγίας.

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά
Ιδιοπαθής υπέρταση: Πώς επηρεάζει η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας στην αντιμετώπισή της
Ημικρανίες και φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου | Πώς συνδέονται

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση