Βουλωμένη μύτη; Το κόλπο να την ξεμπλοκάρετε που έγινε Viral (βίντεο)

Τις τελευταίες μέρες ένα βίντεο από τον αδειούχο θεραπευτή μασάζ James Moore κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Βουλωμένη μύτη; Το κόλπο να την ξεμπλοκάρετε που έγινε Viral (βίντεο)

Μήπως έχετε βουλωμένη μύτη; Ένα κρυολόγημα μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, ειδικά όταν αλλάζουν οι εποχές και πέφτει η  θερμοκρασία  Χαρακτηρίζονται από μια γενική αίσθηση αδιαθεσίας και το σήμα κατατεθέν: τη βουλωμένη μύτη.

Πρώτα απ’ όλα, αυτό δυσκολεύει την παροχή οξυγόνου στο υπόλοιπο σώμα σας και, δεύτερον, η αναπνοή από το στόμα συνήθως δεν βελτιώνει την κατάσταση.

Advertisment

Τρόποι για να ξεμπλοκάρουμε την μπουκωμένη μύτη μας υπάρχουν διάφοροι. Τις τελευταίες μέρες όμως ένα βίντεο από τον αδειούχο θεραπευτή μασάζ James Moore κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στο συγκεκριμένο video ο Moore χρησιμοποιεί το ένα χέρι για να τραβήξει την μύτη του προς την μία πλευρά προτού χρησιμοποιήσει τον αντίχειρα από το άλλο χέρι για να σπρώξει το σημείο ανάμεσα στην μύτη και το μάγουλό του  προς τα μέσα και προς τα πάνω για λίγα δευτερόλεπτα.

 

Advertisment

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Moore Wellness (@jamesmoorewellness)


Άλλες συμβουλές για να καθαρίσετε τη βουλωμένη μύτη σας γρήγορα για να μην αισθάνεστε όλο και πιο άσχημα που μπορείτε να κάνετε εύκολα στο σπίτι είναι οι παρακάτω:

1. Πικάντικες τροφές

Οι πικάντικες τροφές συμβάλλουν στη διάλυση της βλέννας, που μπορεί να καθαρίσει τα φραγμένα ιγμόρειά σας στη στιγμή. Η επίδραση αυτή μπορεί να μη διαρκέσει πολύ, όμως γιατί να μην ωφεληθείτε από αυτά που τρώτε;

2. Μασάζ στα ιγμόρειά

Τα ιγμόρειά  είναι τα σημεία ακριβώς δίπλα στο ρινικό διάφραγμα. Εκεί μπορεί να συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα βλέννας, άμα κάνετε κυκλικό μασάζ θα  συμβάλετε στη διάλυσή της, κάτι που κάνει την πίεση και το βούλωμα της μύτης λιγότερο ενοχλητικά.

3. Ασκήσεις αναπνοής

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και κρατήστε τη μύτη σας. Έπειτα προσπαθήστε να βγάλετε αέρα από τη μύτη σας ενώ περπατάτε, σε σημείο που να αρχίσετε να αισθάνεστε ενόχληση.

Τώρα αφήστε τη μύτη σας και αναπνεύστε κανονικά. Καθίστε και σε μερικά λεπτά θα συνειδητοποιήσετε ότι οι αεροφόρες οδοί σας έχουν ανοίξει.

4. Χρησιμοποιήστε αλατόνερο

Σε αυτή την περίπτωση έχετε δύο επιλογές: να αγοράσετε διάλυμα αλατόνερου από κάποιο φαρμακείο ή να το φτιάξετε εσείς στο σπίτι.

Και οι δύο λύσεις είναι εξίσου αποτελεσματικές, όμως προτιμάμε πάντα τις σπιτικές θεραπείες, ειδικά όταν είναι τόσο απλές: απλώς βράστε λίγο νερό με αλάτι και αφήστε το να κρυώσει.

Μόλις έχετε το διάλυμα, χρησιμοποιήστε μια σύριγγα για να ρίξετε το υγρό στα ρουθούνια σας, όπου θα λειτουργήσει ως διάλυμα καθαρίζοντας τις φραγμένες ρινικές οδούς σας άμεσα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση