, ,

Οι μαθητές του 57ου Λυκείου Αθηνών «μετέτρεψαν» τις σκάλες του σχολείου τους σε βιβλία!

Οι μαθητές αξιοποίησαν τις διακοπές τους με δημιουργικό τρόπο.

Οι μαθητές του 57ου Λυκείου Αθηνών «μετέτρεψαν» τις σκάλες του σχολείου τους σε βιβλία!

Τα σχολεία όλης της χώρας έχουν πλέον ανοίξει και οι μαθητές όλων των βαθμίδων επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα, ελπίζοντας να αφήσουν μια για πάντα πίσω τους την τηλεκπαίδευση. Μάλιστα, οι μαθητές της Τρίτης λυκείου μπαίνουν σταδιακά στην τελευταία ευθεία προς τις πανελλήνιες. Όμως, μαζί με τις αλλαγές αυτές, επέστρεψε και η όρεξη για τέχνη και δημιουργία στους μαθητές.

Ένα τέτοιο παράδειγμα συνέβη στο 57ο Λύκειο Αθηνών. Εκεί, οι μαθητές αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν με πρωτότυπο τρόπο τις διακοπές του Πάσχα και πήραν ανά χείρας τα πινέλα για να δώσουν χρώμα στο σχολείο τους. Συγκεκριμένα, το σχέδιο ήταν να «μετατρέψουν» τις σκάλες του σχολείου τους σε γνωστά βιβλία.

Advertisment

Και το πέτυχαν με εντυπωσιακό τρόπο. Διάφορα κλασικά βιβλία έκαναν την εμφάνισή τους με ένα διαφορετικό εξώφυλλο- ράχη σε κάθε σκαλί: το 1984 του Όργουελ, το “Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια” της Harper Lee, η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη, η Πολιτεία του Πλάτωνα, η Σονάτα του Σεληνόφωτος, η Ζωή εν Τάφω και άλλα πολλά. Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές έβαλαν χρώμα στην καθημερινότητά τους αλλά και στο χώρο του σχολείου.

Πηγή:

Advertisment

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση