Τρεις μαθητές λυκείου από τη Θεσσαλονίκη είχαν μια εκπληκτική ιδέα για να βοηθήσουν τα μικρότερα παιδιά του δημοτικού εν μέσω πανδημίας. Δημιούργησαν μια πρωτότυπη εκπαιδευτική ιστοσελίδα που συνεισφέρει στα μαθήματα των παιδιών αλλά με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.
Μπορεί η τηλεκπαίδευση να έσωσε τη χρονιά, αλλά όλα έγιναν υπό δύσκολες συνθήκες, ειδικά για τα μικρά παιδιά. Το ευχάριστο κομμάτι της μάθησης χάθηκε, όπως και η επαφή με τους συμμαθητές και το σχολικό περιβάλλον. Σε μια τέτοια συνθήκη, τα παιδιά δυσκολεύτηκαν ψυχολογικά, αλλά και ακαδημαϊκά.
Advertisment
Ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης, μαθητής της τρίτης λυκείου, άρχισε να δημιουργεί κάποια ψυχαγωγικά κουίζ για τα αδέρφια του μέσα στο lockdown. Ο ίδιος περιέγραψε την αρχή αυτού του εγχειρήματος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104.9FM»: «Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, άρχισα να κάνω κάποια τεστ για να βοηθήσω τα αδέλφια μου και τη μητέρα μου που είναι δασκάλα και ήθελε να τα στέλνει στους μικρούς μαθητές της. Τα τεστ αυτά άρεσαν πάρα πολύ στους μαθητές, το ίδιο και στα αδέλφια μου».
Στη συνέχεια, δύο ακόμα συμμαθητές του αποφάσισαν να υποστηρίξουν αυτή τη δημιουργική πρωτοβουλία. «Αποφασίσαμε μαζί με τον Δημήτρη Γραικό και τον Ντανιέλ Κοτόρρι, να δημιουργήσουμε το δικό μας εκπαιδευτικό website, στο οποίο θα ανεβάζαμε αυτά τα τεστ με βάση την ύλη που υπάρχει σε κάθε τάξη και πήγε πάρα πολύ καλά».
Οι τρεις μαθητές είναι και πολύ καλοί φίλοι και έχουν ένα ακόμα κοινό: έχουν και οι τρεις περάσει ήδη με πλήρη υποτροφία σε πανεπιστήμια της Αμερικής. Ο Κωνσταντίνος επιθυμεί να σπουδάσει χημικός μηχανικός, ο Δημήτρης βιολογία και πολιτικές επιστήμες και ο Ντάνιελ φυσική και πολιτικές επιστήμες.
Advertisment
Η επιθυμία των παιδιών να βοηθήσουν ήταν πηγαία και δεν υπήρχε καμία σκέψη προηγουμένως να ασχοληθούν με την εκπαίδευση. Ανταποκρινόμενοι απλώς στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν τα μικρότερα αδέρφια τους, θέλησαν να συνεισφέρουν και να διευκολύνουν την κατάσταση. Συγκεκριμένα, ο Ντανιέλ Κοτόρρι αναφέρει ότι παρακολουθούσε τον αδερφό του να παίζει συνεχώς με τα βιντεοπαιχνίδια και δεν ένιωθε άνετα με αυτή τη συνήθεια: «…ήταν μια εικόνα που δεν ήθελα να βλέπω και έτσι ξεκινήσαμε αρχικά για να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας και στη συνέχεια το σχολείο μας, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, μας βοήθησε να το αναπτύξουμε πολλά βήματα παραπέρα».
Η ομάδα Edu4Kids όπως ονομάστηκαν σχολιάζουν σχετικά με το περιεχόμενο και την επιτυχία της εκπαιδευτικής τους ιστοσελίδας: «Πέρυσι στο πρώτο web site που δημιουργήσαμε, είχαμε 2000 προβολές και 800 συνδρομητές και αυτό μας εξέπληξε ευχάριστα και αποφασίσαμε να προσθέσουμε και αλλά παιδιά στην ομάδα. Έτσι ήρθαν και έξι κορίτσια της δευτέρας λυκείου που ήθελαν να βοηθήσουν και δημιουργήσαμε ένα νέο web site πολύ πιο ωραίο και εύκολο για τους μαθητές χρήστες, με καινούργια τεστ στα μαθηματικά, στη γλώσσα, στη φυσική και στη μελέτη περιβάλλοντος, αγγλικά σε όλες τις τάξεις και τεστ στα βασικά επίπεδα στα γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά».
Ακόμα κι όταν τα παιδιά ταξιδέψουν στην Αμερική για να σπουδάσουν, η ιστοσελίδα δεν θα σταματήσει τη λειτουργία της. Το εγχείρημα θα συνεχιστεί του χρόνου από τα παιδιά που θα πάνε στην Τρίτη λυκείου. Η ομάδα εκτός από την ιστοσελίδα έχει δημιουργήσει και τρία βιβλία, ένα για την πρώτη και τη Δευτέρα δημοτικού, ένα για την τρίτη και την τετάρτη και ένα για τις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού, όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος. Τέλος, τα παιδιά αποφάσισαν να συμμετέχουν και στον διαγωνισμό που διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», YouSmile, παρουσιάζοντας επίσης και ένα βίντεο μέσω του οποίου η ομάδα μας συστήνεται.
Πηγή:
Με πληροφορίες από news247.gr