Του Μάριου Γιαννάκου

Όταν άρχισα το τρέξιμο πριν 2 χρόνια η ζυγαριά έγραφε 128 κιλά. 52 κιλά περισσότερα απο αυτά που δείχνει σήμερα.

Πλέον τρέχω σε αγώνες Υπεραποστάσεων ( Rout 168 km, Ro.C 82 km κ.α). Αυτό που αγνοούσα πριν, ήταν η δύναμη που κρύβει ο καθένας από εμάς μέσα του. Όλη αυτή την δύναμη που την καλύπτει πολλές φορές η αδράνεια και οι φράσεις ”δε μπορώ”, ”κουράστηκα” ή ”οι αντοχές μου εξαντλήθηκαν”. Αυτό που αγνοούσα πριν ήταν πως μέσα μου υπήρχε και κάτι άλλο. Ένας άνθρωπος με αντοχές και διατεθειμένος να πάρει τη ζωή στα χέρια του, να χαράξει αυτός τη ρότα της ζωής του και όχι το αντίθετο. Μέσα απο αυτή την προσπάθεια των 2 χρόνων συνειδητοποίησα πως βίωσα μια μικρογραφία της ίδιας της ζωής.

Μάριος Γιαννάκος: Αυτό που αγνοούσα

Ήταν πολλές φορές εκείνες οι μέρες που απογοητευόμουν ή που κάποιοι άλλοι φρόντιζαν γι΄ αυτό λέγοντας μου πως δε μπορώ μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διαστημα να χάσω τόσα κιλά και παραλληλα να συμμετάσχω σε έναν αγώνα τρεξίματος 168 χιλιομέτρων. Για μένα ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή συμμετοχή σε έναν αγώνα Υπεραπόστασης. Ήταν η διαπίστευση πως δεν υπάρχουν όρια στους στόχους μας. Ωστόσο ήταν πολλές φορές εκείνες οι μέρες που δεν πίστευα σε μένα, αλλά πάντα έβρισκα ένα μικρό παράθυρο για να σταθώ ξανά μπροστά στον στόχο που είχα θέσει.

Μάριος Γιαννάκος: Αυτό που αγνοούσα

Το ίδιο γίνεται και στη ζωή μας. Πολλοί θα είναι αυτοί που θα μας απογοητεύσουν, που θα προσπαθήσουν να ορίσουν το παιχνίδι της ζωής μας για εμάς, που θα μας πουν πως ”δε μπορούμε”. Σηκωθείτε απο την καρέκλα, κυνηγήστε αυτό το οποίο για καιρό θεωρούσατε ακατόρθωτο και αποδείξτε στον ίδιο σας τον εαυτό πως είστε προορισμένοι να κάνετε πολλά παραπάνω απο αυτά που εξαρχής νομίζατε. Αυτό που αγνοούσα πριν ήταν πως είμαι ικανός να δημιουργήσω την «Άνοιξη» της ζωής μου και μόνος.

-Sponsored Ad-

Συγγραφέας Μάριος Γιαννάκου

O Μάριος Γιαννάκου είναι Life coach εξερευνητής και αθλητής υπεραποστάσεων. Τον Φεβρουάριο του 2018 έγινε 1 από τα 14 άτομα στον κόσμο που τερμάτισαν με τα πόδια τον αγώνα 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική και τον Δεκέμβριο του 2018 έσπασε το παγκόσμιο ηλικιακό ρεκόρ στον μεγαλύτερο αγώνα ερήμου στον κόσμο, μήκους 270 χιλιομέτρων. Έχει πλήθος συμμετοχών σε αγώνες υπεραποστάσεων ενώ την περίοδο 2017-2018 υπηρέτησε σαν εκπαιδευτής στις Ειδικές Δυνάμεις. Ασχολείται επαγγελματικά με το public speaking και personal mentoring με σπουδές στην Γερμανική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο πρόγραμμα Life Coaching του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Επιπλέον ασχολείται με την σύνθεση μουσικής, τη ζωγραφική και τη συγγραφή.

Δείτε όλα τα άρθρα
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε