,

Εθελοντές μάζεψαν 680 λίτρα σκουπιδιών από παραλία της Θεσσαλονίκης

Σκοπός τέτοιων δράσεων είναι η προστασία του φυσικού πλούτου και της ομορφιάς της χώρας και παράλληλα η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα.

Εθελοντές μάζεψαν 680 λίτρα σκουπιδιών από παραλία της Θεσσαλονίκης

Όλοι γνωρίζουμε ποιες παραλίες είναι ακατάλληλες για λουόμενους λόγω των σκουπιδιών που συσσωρεύονται με τον καιρό από ορισμένους ασυνείδητους, αλλά λίγοι αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι δραστικό γι’ αυτό. Το Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης ΑΝΤΙΓΟΝΗ, στο πλαίσιο του προγράμματος ZeroWasteBSB, περνά στη δράση και διοργανώνει εκδρομές καθαρισμού περιοχών φυσικού κάλλους στη Θεσσαλονίκη.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, εθελόντριες και εθελοντές μαζεύτηκαν στην παραλία Αρετσούς, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης  και κατάφεραν να συλλέξουν απορρίμματα 680 λίτρων. 15 εθελοντές στο σύνολο βρήκαν στην παραλία πολλά γυάλινα μπουκάλια, κουτάκια αλουμινίου, μάσκες, μαντιλάκια μιας χρήσης, πλαστικά ποτήρια και φυσικά γόπες τσιγάρων.

Advertisment

Επρόκειτο για την πρώτη εκδρομή που άνοιξε έναν κύκλο 5 δράσεων καθαρισμού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη δράση των εθελοντών στήριξε ο δήμος Καλαμαριάς, ο οποίος τους παρείχε εργαλεία καθαρισμού, γάντια και σακούλες. Μάλιστα, παρών σε αυτή τη δράση ήταν και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Στέλιος Ματσαρίδης και συμμετείχε εμπράκτως μαζί με τους πολίτες.

Την στήριξή της σε αυτή την πολύτιμη προσπάθεια πρόσφερε και η «SaveYourHood», μια ομάδα με έντονη δράση που συντονίζει ατομικές και ομαδικές πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβάλλοντος σε όλη τη χώρα. Επιπλέον,, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα «ZeroWasteBSB» και τον στόχο του για τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης, όπως και για τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων.

Πηγή:

Advertisment

Με πληροφορίες από news247.gr

Κεντρική φωτογραφία: FACEBOOK @SAVE YOUR HOOD

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ελαφοκομείο Ρόδου: Βρέθηκαν δεκάδες νεκρά και παρατημένα ελάφια | Σκληρές εικόνες
Greenwashing | «Πράσινο ξέπλυμα» σε πολλές… αποχρώσεις
Ήρθε η άνοιξη νωρίς; Οι επιπτώσεις του σύντομου χειμώνα
AthensTrees | Η νέα εφαρμογή του Δήμου Αθηναίων που δείχνει όλες τις δενδροφυτεύσεις που γίνονται στην πόλη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση