,

Φλόριντα: 7χρονο αγόρι κολύμπησε μία ώρα μέχρι την ακτή για να σώσει τον πατέρα και την αδερφή του

Ο Chase Proust βρήκε όχι μόνο τη σωματική δύναμη, αλλά και τη σοφία ενός ενήλικα, για να σώσει την οικογένειά του.

Φλόριντα: 7χρονο αγόρι κολύμπησε μία ώρα μέχρι την ακτή για να σώσει τον πατέρα και την αδερφή του

Σε καταστάσεις ζωής και θανάτου, το ένστικτο να σώσουμε αυτούς που αγαπάμε μπορεί να μας δώσει σχεδόν υπεράνθρωπες δυνάμεις, που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα είχαμε. Αυτό δείχνει κι αυτή η ιστορία: Χάρη σε έναν μικρό αλλά πανίσχυρο ήρωα που στάθηκε στο ύψος μιας τέτοιας πρόκλησης, ένας πατέρας και ένα κοριτσάκι επέζησαν για να την διηγηθούν.

Ο Chase Poust είναι μόλις 7 ετών. Αυτός, ο μπαμπάς του Steven και η 4χρονη αδελφή του, Abigail, αποφάσισαν να πάνε μια οικογενειακή εκδρομή με βάρκα στον ποταμό St. Johns της Φλόριντα κοντά στο Mandarin Point. Ο Chase και η Abigail κολυμπούσαν στην πρύμνη του αγκυροβολημένου σκάφους, ενώ ο Steven βρισκόταν στο κατάστρωμα για ψάρεμα.

Advertisment

Ήταν μια ειδυλλιακή εκδρομή – μέχρι που ένα δυνατό ρεύμα χαλάρωσε τη λαβή της Abigail και εκείνη άφησε τη βάρκα. Αντιλαμβανόμενος αμέσως ότι η αδελφή του θα παρασυρόταν, ο Chase άφησε και αυτός τη βάρκα για να προσπαθήσει να τη φτάσει.

Ο Steven πήδηξε στο νερό, αλλά αφού συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει και τα δύο παιδιά, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια αγωνιώδη απόφαση. «Τους είπα ότι τα αγαπώ γιατί δεν ήμουν σίγουρος για το τι θα συμβεί», δήλωσε ο Steven στο News-4 JAX. «Προσπάθησα να μείνω και με τα δύο. Εξάντλησα τον εαυτό μου. Εκείνη απομακρυνόταν από μένα».

Καθοδηγώντας τον Chase να κολυμπήσει στην ακτή για βοήθεια, ο Steven έμεινε πίσω, κρατώντας όσο πιο κοντά μπορούσε την Abigail, καθώς το σωσίβιο που την κρατούσε πάνω από τα κύματα επέπλεε όλο και πιο μακριά από την εμβέλειά του.

Advertisment

Ήταν μια δύσκολη διαδρομή για τον 7χρονο, αλλά αντί να προσπαθήσει να κολυμπήσει μέχρι τέλους όσο πιο γρήγορα μπορούσε, ο Chase αποφάσισε να ακολουθήσει σοφά το ρυθμό του και να «ακούσει» τις αντοχές του σώματός του. Όταν κουραζόταν, σταματούσε για να επιπλεύσει ή να κολυμπήσει σαν σκύλος, ξεκουραζόταν και μετά ξεκινούσε ξανά.

«Το ρεύμα πήγαινε προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που πήγαινε προς τη βάρκα και την ακτή, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να κολυμπήσουμε προς τα εκεί», δήλωσε ο Chase στο JAX. Ο Chase χρειάστηκε μια ώρα για να φτάσει στην ακτή. Μόλις βρέθηκε σε στέρεο έδαφος, έτρεξε στο πλησιέστερο σπίτι και κάλεσε βοήθεια.

Αμέσως μετά, μέλη του Τμήματος Πυροσβεστικής και Διάσωσης του Τζάκσονβιλ, του Γραφείου του Σερίφη και της Επιτροπής Προστασίας της Άγριας Ζωής και των Ψαριών της Φλόριντα απεστάλησαν για να αναζητήσουν τον πατέρα και το κορίτσι. Ως εκ θαύματος, βρέθηκαν και οι δύο και διασώθηκαν περίπου μια ώρα αργότερα – περισσότερο από ένα μίλι μακριά από το εγκαταλελειμμένο σκάφος της οικογένειας.

Ο Steven Poust δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανος για τον γιο του και ταυτόχρονα πιο ευγνώμων που χάρη σε εκείνον σώθηκε τόσο εκείνος όσο και η κόρη του. Χάρη στην αποφασιστικότητα ενός μικρού σούπερ ήρωα, αυτή είναι μια μέρα μνήμης που η οικογένεια Poust δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org/chase-poust-7-year-old-swims-an-hour-to-rescue-his-dad-and-little-sister

Κεντρική φωτογραφία: Chase Proust/YouTube

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
NASA: Η αποστολή με ονόματα, ποίηση και έργα τέχνης που θα εκτοξευθεί στο φεγγάρι του Δία
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση