12 στοιχεία της καθημερινότητάς σας που χρειάζεται να ξεφορτωθείτε για να διώξετε την αρνητικότητα

Απλές και συγκεκριμένες συμβουλές για το πώς να αποφύγετε την αρνητικότητα και να έχετε μια πιο επιτυχημένη, ευτυχισμένη και γαλήνια ζωή.

12 στοιχεία της καθημερινότητάς σας που χρειάζεται να ξεφορτωθείτε για να διώξετε την αρνητικότητα

Είναι ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολο, ίσως ακόμα και αδύνατο, να κάνουμε μια θετική και παραγωγική ζωή, αν υπάρχουν γύρω μας μεγάλα ποσά αρνητικής ενέργειας- ή πολλοί αρνητικοί άνθρωποι- στο καθημερινό μας περιβάλλον. Στο παρόν άρθρο παρουσιάζουμε απλές και συγκεκριμένες συμβουλές για το πώς να αποφύγετε την αρνητικότητα και να έχετε μια πιο επιτυχημένη, ευτυχισμένη και γαλήνια ζωή. Ποια είναι εκείνα λοιπόν τα στοιχεία που χρειάζεται να απομακρύνουμε σταδιακά από την καθημερινότητά μας;

12 στοιχεία της καθημερινότητάς σας που χρειάζεται να ξεφορτωθείτε για να διώξετε την αρνητικότητα

1. Την αναζήτηση αποδοχής

Αποτελεί αρνητικό στοιχείο, επειδή καταστέλλει την προσωπική σας δύναμη και σας εμποδίζει να εστιάζετε στην εκπλήρωση στόχων που πραγματικά αξίζουν για εσάς, σε αντίθεση με εκείνους που κερδίζουν μόνο εγκώμια από τους άλλους. Επιπλέον, είναι αδύνατο να ικανοποιήσετε τους πάντες, όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε, οπότε οδηγείτε με βεβαιότητα τον εαυτό σας προς την απογοήτευση και την αίσθηση αποτυχίας.

2. Την αρνητική σκέψη

Εδώ σημασία έχει να έχουμε συνείδηση των εσωτερικών μας σκέψεων. Αποφύγετε να εστιάζετε σε αρνητικές σκέψεις, ώστε να ενισχύσετε τις πιθανότητες το πεπρωμένο σας- η πορεία της ζωής σας- να είναι θετικό και κυρίως απολαυστικό.

3. Τους μη υποστηρικτικούς φίλους

Κάθε φίλος που βρίσκει συνεχώς ευκαιρία να σας αποθαρρύνει από το να κυνηγήσετε το πραγματικό σας πάθος, τους στόχους και τα ενδιαφέροντά σας δεν είναι και πολύ καλός φίλος. Ορισμένες φορές, αποδεικνύεται καλή ιδέα να κρατάμε όλους μας τους φίλους, ασχέτως της ιδιαίτερης επίδρασης που έχουν σε εμάς, αλλά τα οφέλη θα είναι περισσότερα αν κρατήσουμε αποστάσεις από άτομα που νιώθουμε ότι μας εμποδίζουν με διάφορους τρόπους.

4. Το να βολεύεστε

Η ζώνη άνεσής μας είναι ένας όμορφος τόπος, αλλά τίποτα δεν φυτρώνει ή αναπτύσσεται εκεί. Σίγουρα το να νιώθουμε άνετα είναι κρίσιμης σημασίας, αλλά είναι εξίσου απαραίτητο να πιέζουμε λίγο τον εαυτό μας να παίρνει κάποια ρίσκα, αφού η στασιμότητα και η αδράνεια ποτέ δεν ωφέλησαν κανέναν.

5. Το να ακολουθείτε παθητικά τους άλλους

Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο και ενοχλητικό να σκεφτόμαστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι λειτουργούν σαν πρόβατα, αλλά αυτό το συναίσθημα δεν κάνει τη δήλωση αυτή λιγότερο αληθινή. Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα από αυτό; Μην λέτε ή κάνετε πράγματα, επειδή απλά τα κάνουν ή τα λένε οι άλλοι ή επειδή πιστεύετε ότι αυτό θέλουν και από εσάς. Είναι πάντα καλύτερο να είστε ο εαυτός σας!

6. Την απέχθεια για την εργασία σας

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων απεχθάνεται τη δουλειά του. Αν κι εσείς μισείτε τη δική σας, ήρθε η στιγμή να αρχίσετε να αποκωδικοποιείτε με τι θα θέλατε πραγματικά να ασχοληθείτε και ύστερα να δρομολογήσετε το πρακτικό κομμάτι, ώστε να φτάσετε μέχρι εκεί. Η αλλαγή της καριέρας δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά αν επιλέξετε τη σωστή, η ζωή σας θα είναι απολαυστικότερη με έναν αυθόρμητο τρόπο.

7. Τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα, μια ρουτίνα γυμναστικής και τα ετήσια ραντεβού με τον γιατρό τους, αλλά όσοι τα καταφέρνουν, είναι πια αποδεδειγμένο, ότι θα ζήσουν περισσότερο και θα παραμείνουν υγιείς για να απολαμβάνουν τη ζωή. Κάθε μικρή υγιεινή αλλαγή είναι ένα μικρό λιθαράκι που θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα, οπότε μην την αγνοείτε.

8. Την απληστία

Είναι πάντα σημαντικό να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι όταν πεθάνουμε, δεν θα πάρουμε μαζί μας ούτε τα χρήματα, ούτε τον πλούτο μας. Και είναι σίγουρα δελεαστικό να θυσιάζετε το χρόνο και την ενέργειά σας στο να αυξήσετε τις οικονομικές σας απολαβές, αλλά στο πέρασμα του χρόνου θα δείτε ότι ο ποιοτικός χρόνος με τους αγαπημένους σας είναι εκείνος που τελικά θα σας γεμίζει.

9. Συνεχείς εξηγήσεις

Αν έχετε εξηγηθεί ξεκάθαρα μια φορά, δεν χρειάζεται να προσπαθείτε ξανά και ξανά να το καταφέρετε με τον ίδιο ή και εντελώς διαφορετικό τρόπο· αυτό σχεδόν πάντα καταλήγει να φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε εκείνη τη στιγμή, αλλά η προσπάθεια να κάνετε τους πάντες να καταλάβουν τι σκέφτεστε, λέτε ή κάνετε, είναι μια άνιση και άχρηστη τελικά μάχη, που δεν θα σας προσφέρει και πολλά στην πορεία της ζωής σας- και που σίγουρα θα σας κοστίσει την εσωτερική σας γαλήνη.

10. Το να νιώθετε συνεχώς δυσαρεστημένοι

Όλοι νιώθουμε θλιμμένοι και απογοητευμένοι κάποιες φορές, αλλά αν νιώθετε περισσότερο δυσαρεστημένοι παρά χαρούμενοι στην καθημερινότητά σας, τότε ήρθε η στιγμή να αλλάξετε οπτική. Υπάρχουν σχεδόν πάντα τόσο θετικές όσο και αρνητικές πλευρές σε κάθε εμπειρία ή περίσταση, οπότε αν συνειδητά εστιάσετε στην αναγνώριση των θετικών, θα γίνετε πιο παραγωγικοί και ανοιχτοί στη ζωή σας.

11. Τεμπελιά

Ακόμα και αν υποστηρίζετε ότι τα καταφέρνετε μια χαρά και από το σπίτι, πρέπει να σας πούμε ότι χάνετε πολλά από τον εξωτερικό κόσμο. Γι’ αυτό, μη παραλείπετε να πηγαίνετε για μια βόλτα στο πάρκο κάθε μέρα ή για έναν καφέ με ένα φίλο, αφού τα αποτελέσματα που θα νιώσετε θα είναι άμεσα· πιο δραστήρια, παραγωγική και απολαυστική καθημερινότητα.

12. Το να μην υπερασπίζεστε εσάς ή τις πεποιθήσεις σας

Αν είναι ασφαλές, υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και μιλήστε για τις πεποιθήσεις σας, γιατί το μόνο που θα νιώσετε αργότερα είναι τύψεις, καταπίεση και αδικία, όλα αρνητικά συναισθήματα.

Book For Thought | S1E3

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα