, ,

Το «Beckett» είναι η πρώτη ταινία του Netflix που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα

Ο πρωταγωνιστής περιπλανιέται σε γνώριμα μέρη της Αθήνας εν μέσω πολιτικών εντάσεων και επεισοδίων.

Το «Beckett» είναι η πρώτη ταινία του Netflix που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα

Από τις 13 Αυγούστου και μετά, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μέσω της γνωστής πλατφόρμας, μια ταινία δράσης παγκόσμιου βεληνεκούς γυρισμένη σε γνώριμα μέρη της Αθήνας και της Ηπείρου. Το Netflix και ο Luca Guadagnino (παραγωγός) συνεργάστηκαν για να γυρίσουν την ταινία Beckett στην Ελλάδα το 2019.

Από το cast δεν λείπουν δημοφιλή ονόματα του Hollywood. Πρωταγωνιστής είναι ο John David Washington, γνωστός από την ταινία Tenet, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του σαν αθλητής στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, αλλά σύντομα το εγκατάλειψε για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του Denzel Washington σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι Boyd Holbrook (Narcos), Alicia Vikander (Tomb Raider) και Vicky Krieps (Phantom Thread). Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Ιταλός Ferdinando Cito Filomarino που εδώ κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στην αγγλική γλώσσα.

Advertisment

Η πλοκή ξεκινά με ένα νεαρό ζευγάρι που κάνει τις διακοπές του στη χώρα μας, αλλά πέφτει θύμα ενός ατυχήματος με τραγικές συνέπειες. Ακολουθεί ένα έντονο ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Αθήνας με τις τοπικές αρχές να τον καταδιώκουν. Στόχος του πρωταγωνιστή είναι να φτάσει στην Αμερικανική Πρεσβεία ώστε να λάβει βοήθεια, αλλά η ιστορία περιπλέκεται με φόντο πολιτικές εντάσεις στη χώρα και συνομωσίες. Η πλοκή είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «Born to be Murdered» toy 1945 του Dennis Allan.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Ferdinando Cito Filomarino δήλωσε για την ταινία μιλώντας στο Entertainment Weekly: «Είναι θρίλερ ανθρωποκυνηγητού που είναι με έναν τρόπο μία ταινία road-trip. Είχε ενδιαφέρον να αγκαλιάζεις την τοπογραφία της Ελλάδας, λέγαμε από τι άλλο μπορεί να περάσει ακόμα ο Beckett; Βουνά, ποτάμια, λεωφορεία, τρένα… Είναι μία δραματική εμπειρία ενός ανθρώπου που από κάθε άποψη δε θα έπρεπε να βρίσκεται σε θρίλερ».

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στη γνωστή πλατφόρμα από τις 13 Αυγούστου, αφού πρώτα προβληθεί στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Piazza Grande.

Advertisment

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Netflix Greece (@netflixgr)

Πηγή:

Με πληροφορίες από oneman.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία
Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση