Παραλία της Κέρκυρας μπήκε σε Ευρωπαϊκή λίστα με τις κορυφαίες covid-free παραλίες για φέτος

Στην ίδια λίστα με τις covid-free παραλίες της Ευρώπης, βρίσκουμε και άλλες δύο εντυπωσιακές ελληνικές.

Παραλία της Κέρκυρας μπήκε σε Ευρωπαϊκή λίστα με τις κορυφαίες covid-free παραλίες για φέτος

Το φετινό καλοκαίρι δεν είναι σαν τ’ άλλα. Οι συνθήκες απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή όπου κι αν πάμε, αφού η μετάλλαξη Δέλτα έχει κάνει τον κορονοϊό πιο μεταδοτικό, ειδικά σε συνθήκες συνωστισμού. Κι αυτό ισχύει και για τις παραλίες.

Η Ελλάδα έχει όμως ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αφού στη χώρα μας είναι ευκολότερο κανείς να καταφέρει να απομονωθεί σε μία από τις χιλιάδες παραλίες που στολίζουν τον τόπο μας. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγουμε τον συνωστισμό.

Γι’ αυτό και η ιστοσελίδα κριτικής προορισμών, European Best Destinations, δημιούργησε μια λίστα covid-free παραλιών. Η παραλία του Χαλικούνα στην Κέρκυρα κατάφερε να μπει στη λίστα με άλλες 12 από όλη την Ευρώπη.

Οι ασφαλέστερες παραλίες για φέτος όσον αφορά στην προστασία από τον κορονοϊό επιλέχθηκαν με βάση κάποια κριτήρια, όπως ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στις περιοχές που βρίσκονται, τα υγειονομικά μέτρα που λαμβάνονται από τις αρχές, τη δυνατότητα να επισκεφθεί ο επισκέπτης μπαρ και εστιατόρια ανοικτά έως αργά και, κυρίως, το μέγεθος των παραλιών, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Ο Χαλικούνας αποτελείται από μια μεγάλη λωρίδα άμμου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κέρκυρα και χωρίζει την ανοιχτή θάλασσα του Βόρειου Ιουνίου και τη λίμνη Κορισσίων. Η παραλία έχει αρκετά μεγάλη έκταση, άμμο και ρηχά νερά. Έχει επίσης μόνιμα κύματα και γι’ αυτό επιλέγεται για ιστιοπλοΐα και surfing. Λόγω της λιμνοθάλασσας, προστατεύεται από το πρόγραμμα natura, κάτι που σημαίνει ότι είναι ένας αγνός τόπος χωρίς τουριστικές μονάδες. Αυτό το χαρακτηριστικό την κάνει ακόμα πιο ασφαλή για τους παραθεριστές.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CorfuAPP (@corfuapp)

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στην ίδια λίστα με τις covid-free παραλίες της Ευρώπης, βρίσκουμε και άλλες δύο εντυπωσιακές ελληνικές. Το Μονολίθι της Πρέβεζας, που είναι η μεγαλύτερη σε έκταση παραλία της Ευρώπης, και η Εγκλουβή της Λευκάδας, ένας απομονωμένος θησαυρός του Ιονίου.

Πηγή:

Με πληροφορίες από www.oneman.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε