, ,

Η Virgin Galactic σχεδιάζει καθημερινές πτήσεις αναψυχής στο Διάστημα για τουρίστες

Το ταξίδι του Μπράνσον είχε έναν στόχο: να αποδείξει ότι τα διαστημικά τουριστικά ταξίδια είναι εφικτά από ιδιωτικές εταιρείες.

Η Virgin Galactic σχεδιάζει καθημερινές πτήσεις αναψυχής στο Διάστημα για τουρίστες

Πριν από λίγες μέρες, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον κατάφερε μια σύντομη πτήση στο διάστημα με το διαστημικό σκάφος VSS Unity, το οποίο κατασκευάστηκε με έναν κινητήρα από την εταιρία την οποία ο ίδιος ίδρυσε. Μάλιστα, σε αυτό «νίκησε» τον Τζεφ Μπέζος ο οποίος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ίδια πτήση στις 20 Ιουλίου με την Blue Origin.

Το διαστημικό σκάφος VSS Unity μετέφερε, εκτός από τον Μπράνσον, δύο ακόμα πιλότους και τρεις εργαζόμενους της εταιρείας. Πρόκειται για μια ιστορική πτήση και ο δισεκατομμυριούχος δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ. Η Virgin Galactic θα πραγματοποιήσει δύο ακόμα δοκιμαστικές πτήσεις και σχεδιάζει από τις αρχές του 2022 να ξεκινήσει τις τακτικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Advertisment

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η εταιρία φιλοδοξεί να πραγματοποιεί μέχρι και 400 πτήσεις το χρόνο από το Spaceport America, δηλαδή περίπου μία πτήση την ημέρα. Το ταξίδι του Μπράνσον είχε έναν στόχο: να αποδείξει ότι τα διαστημικά τουριστικά ταξίδια είναι εφικτά από ιδιωτικές εταιρείες.

Φωτογραφία: Reuters

Ο Μάικλ Κολγκλαζιέ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, απέφυγε να δώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά η κίνηση αυτή δεν αναμένεται να συμβεί πριν το 2022, καθώς, όπως ο ίδιος εξήγησε, η εταιρεία σχεδιάζει να αντικαταστήσει το αεροσκάφος με το οποίο ταξίδεψε ο Μπράνσον, με δύο άλλα νέα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν και να συντηρούνται ευκολότερα.

Παράλληλα, για την επίτευξη ενός τέτοιου φιλόδοξου σχεδίου, απαιτούνται επιπλέον επενδύσεις. Έτσι, η Virgin Galactic ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στη πώληση νέων μετοχών αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπροσθέτως, η εταιρεία ήδη αναζητά και νέοι σταθμοί εκτόξευσης των αεροσκαφών εκτός από αυτή που έχει ήδη δημιουργηθεί στο Νέο Μεξικό.

Advertisment

Μετά το επιτυχημένο ταξίδι του Μπράνσον, περίπου 600 εισιτήρια έχουν ήδη πωληθεί σε ανθρώπους από 60 διαφορετικές χώρες – συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων του Χόλιγουντ – έναντι 200.000 έως 250.000 δολαρίων το καθένα. Ο ίδιος δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι «το διάστημα ανήκει σε όλους μας». Βέβαια, αυτή την ευκαιρία την έχουν, τουλάχιστον για τώρα, μόνο οι προνομιούχοι αυτού του κόσμου.

Πηγή:

www.ft.com/content/0d9c9174-9374-4c48-a25b-3ae7dd6764b3

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση