Η SpaceX θα εκτοξεύσει δορυφόρο για την προβολή διαφημίσεων στο διάστημα!

Ο δορυφόρος θα έχει μια οθόνη στη μία πλευρά όπου ιδιώτες και εταιρείες θα μπορούν να υποβάλλουν προσφορές για την προβολή λογότυπων και διαφημίσεων.

Η SpaceX θα εκτοξεύσει δορυφόρο για την προβολή διαφημίσεων στο διάστημα

Η SpaceX συνεργάζεται με μια καναδική τεχνολογική startup για την εκτόξευση μιας ψηφιακής διαφημιστικής πινακίδας σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ο Samuel Reid, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Geometric Energy Corporation (GEC), δήλωσε ότι η εταιρεία του συνεργάζεται με τη SpaceX για την εκτόξευση ενός μικρού διαφημιστικού δορυφόρου στο διάστημα, σύμφωνα με το Insider.

Ο δορυφόρος θα έχει μια οθόνη στη μία πλευρά όπου ιδιώτες και εταιρείες θα μπορούν να υποβάλλουν προσφορές για την προβολή των λογότυπων και των διαφημίσεών τους, μαζί με ένα ειδικό «selfie stick» που θα τραβά φωτογραφίες των διαφημίσεων με φόντο τη Γη. Ευτυχώς, το σύστημα δεν θα είναι ορατό από το έδαφος – αν και άλλοι έχουν σκεφτεί ένα τέτοιο σύστημα.

«Μπορεί να υπάρχουν εταιρείες που θέλουν να απεικονίσουν το λογότυπό τους… ή μπορεί να καταλήξει να είναι λίγο πιο προσωπικό και καλλιτεχνικό», δήλωσε ο Reid στο Insider. «Ίσως η Coca-Cola και η Pepsi να παλέψουν για το λογότυπό τους και να διεκδικήσουν την ίδια θέση».

Η διαδικασία αγοράς διαφημιστικού χώρου στο δορυφόρο είναι λίγο περίπλοκη αλλά αρκετά ενδιαφέρουσα. Κατ’ αρχάς, ο καθένας θα μπορεί να αγοράσει ψηφιακό διαφημιστικό χώρο, αρκεί να πληρώσει περισσότερα από κάποιον άλλον που έχει υποβάλει προσφορά.

«Προσπαθώ να πετύχω κάτι που μπορεί να εκδημοκρατίσει την πρόσβαση στο διάστημα και να επιτρέψει την αποκεντρωμένη συμμετοχή», δήλωσε ο Reid στο Insider. «Ας ελπίσουμε ότι οι άνθρωποι δεν θα σπαταλήσουν χρήματα για κάτι ακατάλληλο ή προσβλητικό».

Οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να αγοράζουν μάρκες για να διεκδικούν χώρο pixel στον δορυφόρο. Υπάρχουν πέντε μάρκες που θα μπορούν να αγοράσουν: Γάμμα, το οποίο καθορίζει τη φωτεινότητα της οθόνης, Κάππα, το οποίο καθορίζει το χρώμα, Βήτα, το οποίο καθορίζει τη συντεταγμένη Χ, Ρόη, το οποίο καθορίζει τη συντεταγμένη Υ και Xi, το οποίο καθορίζει το χρόνο προβολής της διαφήμισής τους.

Ο κόσμος θα μπορεί επίσης να αγοράζει μάρκες χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα. Ο Reid δήλωσε ότι θέλει τελικά το Dogecoin να είναι μια αποδεκτή μορφή πληρωμής.

Η SpaceX δεν έχει ακόμη σχολιάσει αυτή τη συνεργασία – οπότε υπάρχει πιθανότητα να μην υλοποιηθεί. Ωστόσο, ο Reid δήλωσε ότι η GEC διεκδικούσε την προσοχή της εταιρείας αεροναυπηγικής από το 2018. Μόνο όταν ο Reid δίδαξε μερικά από τα παιδιά του Musk στο σχολείο Ad Astra, η εταιρεία άκουσε την πρότασή του, σύμφωνα με το Insider.

Συνεπώς, οι δηλώσεις αυτές γίνονται με πάσα επιφύλαξη. Ωστόσο, αν περάσει, θα σηματοδοτήσει ένα μάλλον προφητικό ορόσημο. Εξάλλου, ούτε τα αστέρια και οι γαλαξίες που όλοι ατενίζουμε δεν θα είναι ασφαλή από το σκοτεινό «στόμα» του καπιταλισμού.

Πηγή:

futurism.com/the-byte/spacex-billboard-ads-space

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε