, ,

Οι 5 καλύτερες τροφές που μειώνουν τις μυϊκές κράμπες

Οι μυϊκές κράμπες συχνά σχετίζονται με έντονη άσκηση, αλλά ορισμένες φορές προκαλούνται εν μέρει και από μια κακή διατροφή.

Οι 5 καλύτερες τροφές που μειώνουν τις μυϊκές κράμπες

Οι μυϊκές κράμπες συχνά σχετίζονται με έντονη άσκηση, αλλά ορισμένες φορές προκαλούνται εν μέρει και από μια κακή διατροφή. Η ενσωμάτωση συγκεκριμένων τροφών στο καθημερινό μενού μας μπορεί να μειώσει την εμφάνιση κραμπών.

Το κάλιο είναι το κύριο μεταλλικό στοιχείο γνωστό για την πρόληψη κατά της κράμπας. Είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που μπορεί να ενισχύσει την επικοινωνία ανάμεσα στους μύες και στα νεύρα. Αν και συνήθως προτείνουμε την μπανάνα, η αλήθεια είναι πως δεν αποτελεί την υψηλότερη πηγή καλίου, αλλά παρέχει ένα κάποιο ποσοστό.

Advertisment

Οι 5 καλύτερες τροφές που μειώνουν τις μυϊκές κράμπες

Γλυκοπατάτες

Μία μέτρια μαγειρεμένη γλυκοπατάτα έχει 542 mg καλίου. Προσθέστε σε αυτό υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α και έχετε την νικήτρια. Δοκιμάστε τες ψητές, βραστές ή λιωμένες.

Νερό

Η αφυδάτωση μπορεί να αποτελεί αιτία μυϊκών κραμπών. Βεβαιωθείτε ότι μένετε ενυδατωμένοι. Αν το νερό σας φαίνεται βαρετό, δοκιμάστε να εμπλουτίσετε τη γεύση του με λίγο λεμόνι ή πορτοκάλι. Επίσης, ακόμα και η σόδα με λεμόνι μπορεί να σας βοηθήσει σε περίπτωση που θέλετε να πιείτε κάτι διαφορετικό.

Καρπούζι

Απολαύστε δύο φέτες καρπουζιού και θα έχετε προσφέρει στον οργανισμό σας 640 mg καλίου. Αν βαριέστε να το καταναλώσετε στην απλή μορφή, φτιάξτε χυμό καρπουζιού που είναι εξαιρετικά δροσιστικό και θρεπτικός.

Advertisment

Χυμός πίκλας

Αν και ο ακριβής λόγος που ο χυμός πίκλας βοηθά στις κράμπες είναι ακόμα άγνωστος (θεωρείται ότι έχει να κάνει με το ξύδι που περιέχεται σε αυτό) μια έρευνα του 2013 υποστηρίζει ότι μπορεί να μειώσει τον χρόνο που διαρκεί μια κράμπα. Συστήνουμε μικρές ποσότητες όμως, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι νάτριο.

Φασόλια

Οι διαφορετικές ποικιλίες έχουν διαφορετικά επίπεδα, αλλά συνολικά τα φασόλια είναι μια καλή πηγή καλίου. Ένα φλιτζάνι φασολιών περιέχει 717mg ενώ τα μαύρα φασόλια συγκεκριμένα περιέχουν το εξαιρετικό ποσό των 801 mg. Χρησιμοποιήστε τα φασόλια στις σούπες και σε σαλάτες.

Πηγή: www.cookinglight.com/eating-smart/nutrition-101/foods-for-muscle-cramps?

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση