,

Comedy Wildlife Photography Awards 2021: Από θαυμάσιες εκφράσεις προσώπου μέχρι τις πιο ασυνήθιστες πόζες

Όλοι χρειαζόμαστε λίγο γέλιο στη ζωή μας και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε από το να δούμε μερικά χαριτωμένα ζώα.

Comedy Wildlife Photography Awards 2021: Από θαυμάσιες εκφράσεις προσώπου μέχρις τις πιο ασυνήθιστες πόζες

Όλοι χρειαζόμαστε λίγο γέλιο στη ζωή μας και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε από το να δούμε μερικά χαριτωμένα ζώα. Καθώς τα Comedy Wildlife Photography Awards 2021 πλησιάζουν στην ανακοίνωση του νικητή, έχουν επιλέξει τους φετινούς φιναλίστ. Οι εκπληκτικές φετινές φωτογραφίες δείχνουν πόσο αξιαγάπητο και φυσικά απρόβλεπτο μπορεί να είναι το ζωικό βασίλειο. Ο διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε το 2015, συνεχίζει να επεκτείνεται, με τους φετινούς φιναλίστ να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ποικιλία ζώων στην ιστορία του διαγωνισμού.

Σαράντα δύο μεμονωμένες εικόνες, καθώς και οι φιναλίστ με βίντεο, προστέθηκαν στη λίστα επιτυχόντων. Οι νικήτριες φωτογραφίες θα ανακοινωθούν στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά προς το παρόν μπορούμε να απολαύσουμε την ποικιλία που μας προσφέρουν οι υποψήφιοι. Από ένα χαριτωμένο μωρό φώκιας μέχρι ένα γκρινιάρικο πουλί και ένα παπί που μοιάζει να χάθηκε, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να δείτε και να απολαύσετε. Οι φωτογραφίες αποτελούν επίσης απόδειξη της ικανότητας των φωτογράφων. Η αποτύπωση αυτών των συμπεριφορών των ζώων απαιτεί τόσο τεχνική ικανότητα όσο και υπομονή, με ορισμένους φωτογράφους να ακολουθούν ένα ζώο για χρόνια προκειμένου να καλλιεργήσουν την εμπιστοσύνη.

Advertisment

«Ήμασταν συγκλονισμένοι με τον αριθμό και την ποιότητα των συμμετοχών που λάβαμε φέτος, με περισσότερες από 7.000 φωτογραφίες που υποβλήθηκαν από κάθε γωνιά του πλανήτη», δήλωσε ο συνιδρυτής των βραβείων Paul Joynson-Hicks. «Αποτελεί εκπληκτικό νούμερο, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ο τεράστιος αριθμός φωτογραφιών που λαμβάνουμε κάθε χρόνο καταδεικνύει την όρεξη που υπάρχει για ενασχόληση και μας υπενθυμίζει ότι η άγρια φύση είναι πραγματικά απίστευτη και ξεκαρδιστική και, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την προστατεύσουμε».

Όπως πάντα, τα Comedy Wildlife Photography Awards χρησιμοποιούν το χιούμορ για να βοηθήσουν σε σημαντικά θέματα προστασίας του οικοσυστήματος. Φέτος, το 10% των συνολικών καθαρών εσόδων του θα διατεθεί για τη στήριξη της προσπάθειας Save Wild Orangutans. Η πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει στην προστασία των άγριων ουρακοτάγκων μέσα και γύρω από το Εθνικό Πάρκο Gunung Palung, στο Βόρνεο.

Φωτογραφία: Sarosh Lodhi
Φωτογραφία: Lea Scaddan
Φωτογραφία: atrick Dirlam
Φωτογραφία: Jakub Hodan
Φωτογραφία: Dirk Jan Steehouwer
Φωτογραφία: Charlie Page
Φωτογραφία: Ken Jensen
Φωτογραφία: Jan Piecha

Πηγή:

Advertisment

brightvibes.com/2428/en/from-fabulous-facial-expressions-to-power-poses-the-2021-comedy-wildlife-photography-awards

Κεντρική φωτογραφία: Martina Novotna

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)
Χρήσιμα τρικ που θα κάνουν το παρκάρισμα πιο εύκολο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση