Το 49ο Φεστιβάλ βιβλίου ξεκινά στο Ζάππειο το καθιερωμένο ταξίδι του στον κόσμο των βιβλίων

Το φετινό αφιέρωμα του Φεστιβάλ θα επικεντρωθεί στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το 49ο Φεστιβάλ βιβλίου ξεκινά στο Ζάππειο το καθιερωμένο ταξίδι του στον κόσμο των βιβλίων

Πρόκειται για το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού των βιβλιόφιλων που φέτος ξεκινά στις 3 Σεπτεμβρίου. Με εξαίρεση την περσινή αναβολή του λόγω της πανδημίας, το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο είναι η πρώτη πολιτιστική γιορτή του φθινοπώρου για την πρωτεύουσα. Φέτος, θα διαρκέσει μέχρις και τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Το φετινό αφιέρωμα του Φεστιβάλ θα επικεντρωθεί στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και θα περιλαμβάνει σχετικές συζητήσεις, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και άλλα δρώμενα, εκτός φυσικά από τα χιλιάδες βιβλία που θα είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες. Μάλιστα, ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου της 49ης διοργάνωσης κοσμεί ένα από τα έργα του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου Χρήστου Αντωναρόπουλου.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Ζαππείου αποτελεί μια διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β), της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.). Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Το 49ο Φεστιβάλ βιβλίου ξεκινά στο Ζάππειο το καθιερωμένο ταξίδι του στον κόσμο των βιβλίων

Οι διοργανωτές αναφέρουν σε δήλωσή τους: «Aναμένουμε με χαρά να μοιραστούμε μαζί σας την αισιόδοξη νότα που θα προσδώσει το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου». Και συνεχίζουν λέγοντας ότι «ελπίζουμε ότι ο πνευματικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ, η διαρκής προσφορά όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την ανάδειξη του βιβλίου αλλά, κυρίως, η υποστήριξη των φίλων αναγνωστών, θα τονώσουν την αξία της φιλαναγνωσίας. Σας περιμένουμε όλους στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, στη μεγάλη Γιορτή του Βιβλίου, καθημερινά από 03 έως και 19 Σεπτεμβρίου 2021. Γιατί και φέτος, η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!».

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 06 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00. Τα ωράριο λειτουργίας θα είναι το εξής: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30, Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00, Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30.

Πηγές:

Με πληροφορίες από athensvoice.gr και iefimerida.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε