,

H Ψυχολογία της Αλλαγής ξυπνά τον γίγαντα μέσα σας

Ο πρωτοπόρος δάσκαλος Anthony Robbins με το best seller "Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας" σας ωθεί στην ουσιαστική μεταμόρφωση.

H Ψυχολογία της Αλλαγής ξυπνά τον γίγαντα μέσα σας

Εάν αισθάνεστε πως η επαγγελματική και προσωπική σας ζωή προσκρούει συνεχώς σε εμπόδια, τότε πιθανόν να έφτασε η στιγμή να επαναξιολογήσετε τις ίδιες σας τις επιλογές. Γιατί δε βαδίζετε στο μονοπάτι της αυτοπραγμάτωσης; Υπάρχει άραγε κάποια μέθοδος ολικής επανεκκίνησης που θα σας οδηγήσει στην επίτευξη των βαθύτερων στόχων σας; Ποιος είναι ο λόγος που ορισμένοι άνθρωποι ξεκινούν από τα χαμηλά και φτάνουν στην κορυφή ενώ άλλοι, που γεννιούνται σε προνομιούχες οικογένειες, Δεν αξιοποιούν τη δύναμή τους; Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σας και απλώς σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

Το απόλυτο best seller της εσωτερικής μεταμόρφωσης

Ο πρωτοπόρος δάσκαλος Anthony Robbins με το best seller “Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας” σας ωθεί στην ουσιαστική μεταμόρφωση, καλώντας σας να ενεργοποιήσετε τις απύθμενες εσωτερικές σας δυνάμεις και να λάβετε τον έλεγχο του ίδιου σας του πεπρωμένου.

Advertisment

Ο συγγραφέας σας συστήνει την «Ψυχολογία της Αλλαγής», ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα από σαφή και απλά βήματα που αφυπνίζουν το μεγαλείο μέσα σας, καθώς ανεξάρτητα με ό,τι πιστεύατε μέχρι σήμερα είστε απολύτως ικανοί για τις πλέον ανέλπιστες υπερβάσεις.

H Ψυχολογία της Αλλαγής ξυπνά τον γίγαντα μέσα σας

Οι αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον σας

Πώς όμως θα δημιουργήσετε οριστικές αλλαγές; Να θυμάστε πως τρεις αποφάσεις επιδρούν καθοριστικά στο μέλλον σας: Σε τι θα εστιάσετε, πώς θα ερμηνεύσετε την κατάσταση και πώς θα πράξετε για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ενθαρρυντικό είναι πως κάθε φορά που λαμβάνετε μια συνειδητή, συνεπή και αμετακίνητη απόφαση, η ζωή σας μεταμορφώνεται, όπως και η ζωή των γύρω σας. Δεσμευτείτε λοιπόν στην επιμονή σας για προσωπική εξέλιξη και παραμείνετε πιστοί στις προσπάθειές σας, όμως ευέλικτοι στον τρόπο που προσεγγίζετε τον στόχο σας.

Advertisment

Νευροσυσχετιστική μάθηση: Το απόλυτο εργαλείο εκπαίδευσης του νου

Αρχικά χρειάζεται να αντιληφθείτε ότι ένα εξωτερικό γεγονός από μόνο του δεν ευθύνεται για την οδύνη σας. Είναι η ίδια η ερμηνεία των γεγονότων που προκαλεί τον πόνο. Η επιστήμη της νευροσυσχετιστικής μάθησης συνιστά ένα αποτελεσματικό εργαλείο προκειμένου να επαναπρογραμματίσετε τον νου σας και να υλοποιήσετε τις επιθυμίες σας. Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στα αστέρια των απύθμενων δυνατοτήτων σας;

Για να ξεκινήσει η απογείωση, συλλογιστείτε τι πραγματικά θέλετε. Πιθανότατα επιθυμείτε να γίνετε ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας. Καταγράψτε τον στόχο σας. Ύστερα εντοπίστε τις περιοριστικές σας πεποιθήσεις. Τι στέκεται εμπόδια στην πορεία προς το όνειρό σας; Ενδεχομένως να σκέφτεστε πως ο ανταγωνισμός είναι πολύ ισχυρός και η πιθανότητα αποτυχίας μεγάλη.

Αποδυναμώστε τις περιοριστικές σας πεποιθήσεις, αμφισβητώντας το περιεχόμενό τους. Στη συνέχεια έφτασε η στιγμή για τη μόχλευση. Βλέπετε, στον δρόμο προς την αλλαγή θα χρειαστείτε ένα ισχυρό κίνητρο, μια αίσθηση επιτακτικότητας τόσο έντονη που θα σας ωθήσει να κρατάτε στενή επαφή με τον μακρινό σας προορισμό, ακόμη και όταν το τοπίο φαντάζει ομιχλώδες.

Μεταβολή του συσχετισμού πόνου-ευχαρίστησης: Το κλειδί της αλλαγής

Για να απαλλαγείτε από μια δυσλειτουργική συνήθεια, είναι αναγκαίο να προκαλέσετε μεταβολή στον συσχετισμό πόνου ευχαρίστησης. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε πως σκέφτεστε να κόψετε το κάπνισμα. Έχτε αναρωτηθεί τι στα αλήθεια σας προσφέρει η συγκεκριμένη συνήθεια; Προφανώς αντλείτε μια κάποιας μορφής ευχαρίστηση από εκείνη. Μπορεί να σας κρατά μακριά από τα γλυκά του ψυγείου σας ή να είναι ο δικός σας τρόπος να καλύψετε την αμηχανία σας.

Για να αλλάξει όμως μια οποιαδήποτε συμπεριφορά χρειάζεται να συνδεθεί με περισσότερο πόνο από όση ευχαρίστηση. Δοκιμάστε να συλλογιστείτε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, αν εξακολουθείτε να καπνίζετε τα επόμενα χρόνια. Κλείστε τα μάτια και δείτε τον εαυτό σας άρρωστο, ανήμπορο και την οικογένειά σας να σας παρατηρεί με οίκτο και θλίψη. Είναι αυτό το μέλλον που οραματίζεστε για εσάς ή βαθιά μέσα σας πιστεύετε πως μια καλύτερη εκδοχή σας σας περιμένει να τη συναντήσετε;

Αφού απαγκιστρωθείτε από τη δυσλειτουργική συνήθεια, αντικαταστήστε τη με μια νέα, ενδυναμωτική. Καθιερώστε μια ρουτίνα άσκησης που θα σας γεμίσει ευεξία. Μην παραλείπετε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας για τη δέσμευσή σας στην αλλαγή. Μπορείτε, για παράδειγμα, στο τέλος κάθε εβδομάδας που μένετε πιστός στην απόφασή σας να προγραμματίζετε ένα ωραίο γεύμα με τους φίλους σας ή να απολαμβάνετε ένα χαλαρωτικό μασάζ.

Εστιάστε στις επιθυμίες σας και θέστε στον εαυτό σας ποιοτικές ερωτήσεις

Μη σκέφτεστε συνεχώς τους φόβους σας αλλά συγκεντρωθείτε περισσότερο στις επιθυμίες σας, καθώς αυτό στο οποίο εστιάζουμε έχει τη τάση να αυξάνει την ένταση του, κατακλύζοντας κάθε τομέα της ζωής μας. Συλλογιστείτε το φως και συντονιστείτε με τον θετικό πόλο σας.

Έπειτα θέστε στον εαυτό σας ποιοτικές ερωτήσεις, αφού αυτές θα διαμορφώσουν σε σημαντικό βαθμό και την ποιότητα της καθημερινότητάς σας. Δυσκολεύεστε στις κοινωνικές επαφές; Μην αναρωτηθείτε «γιατί δεν αρέσω στους άλλους» αλλά «πώς μπορώ να διευρύνω τον κοινωνικό μου κύκλο».

Η ομορφιά των ενδυναμωτικών ερωτήσεων άλλωστε έγκειται στο γεγονός πως αντί να ενισχύουν τις αγωνίες σας προσφέρουν εποικοδομητικές απαντήσεις, που οδηγούν σε αποτελεσματικές λύσεις.

Μετατρέψτε τις λέξεις σε σύμμαχό σας

Έπειτα, αποκτήστε πρόσβαση στο λεξιλόγιο μεταλλαγής και δείτε τις λέξεις να λειτουργούν προς όφελός σας. Εξάλλου, οι λέξεις που χρησιμοποιούμε προκειμένου να περιγράψουμε τις εμπειρίες μας καταλήγουν να γίνονται οι ίδιες οι εμπειρίες μας, εκπαιδεύοντας τον νου μας να ερμηνεύει με έναν συγκεκριμένο τρόπο την πραγματικότητά.

Το λεξιλόγιο μεταγωγής μας προπονεί στο να αποδυναμώνουμε τις αρνητικές εμπειρίες και να ενισχύουμε τις θετικές. Στο εξής μη λέτε «είμαι αγχωμένος» αλλά πείτε «είμαι απασχολημένος», «έτοιμος για δράση» ή ακόμη και «ευλογημένος». Επίσης, μην περιγράψετε την πρόσληψή σας στη δουλειά που τόσο επιθυμούσατε ως μια απλή «χαρά» αλλά ως ολοκληρωτική «απογείωση», εκτείνοντας τον ενθουσιασμό σας για τη σπουδαία σας κατάκτηση.

Τα σήματα δράσης και τα συναισθήματα δύναμης

Βέβαια τα αρνητικά συναισθήματα δεν παύουν να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής. Αντί να τα τρέμετε, γιατί δεν ξεκινάτε να τα εκλαμβάνετε ως σήματα δράσης; Κάθε φορά που εμφανίζονται μέσα σας, σας βοηθούν να επαναξιολογήσετε τα δεδομένα, να τολμήσετε, να εξελιχτείτε, να μεταμορφωθείτε.

Πώς όμως θα κυριαρχήσετε πάνω τους; Για αρχή, σταματήστε να τα πολεμάτε. Αποδεχτείτε τα και παρατηρήστε με περιέργεια το μήνυμα που σας μεταφέρουν. Τι θα έλεγε ο θυμός σας αν είχε φωνή; Έπειτα καλλιεργήστε την αυτοπεποίθηση σας και αποκτήστε τις κατάλληλες δεξιότητες για να διαχειριστείτε όχι μόνο τη συγκεκριμένη αλλά και κάθε παρόμοια κατάσταση στο μέλλον.

Φροντίστε όμως να πλημμυρίσετε την καθημερινότητα σας και από συναισθήματα δύναμης όπως η αγάπη και η στοργή, η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη, η περιέργεια, ο ενθουσιασμός και το πάθος γιατί αυτά θα προσελκύσουν τα μεγαλύτερα θαύματα στη ζωή σας, εξοπλίζοντάς σας με απαράμιλλο ψυχικό σθένος και πρωτόγνωρη δημιουργική ικανότητα.

Υψώστε το ανάστημά σας και γίνετε οι γίγαντες της ζωής σας

Ο Anthony Robbins αφυπνίζει το υποσυνείδητο σας, ξυπνά το γίγαντα μέσα σας, και γίνεται ο εμπνευστής σας στον δρόμο προς την εδραίωση της νέας πραγματικότητας. «Ποιος στα αλήθεια θέλεις να γίνεις;» σας ρωτά, ξεναγώντας σας σε ένα κόσμο άπειρων δυνατοτήτων και φωτεινών προοπτικών, που απλώς σας καρτερεί να τον κατακτήσετε.

«Η αλλαγή είναι υπόθεση μιας στιγμής» υπενθυμίζει ο συγγραφέας. Της στιγμής εκείνης που ο γίγαντας ξυπνά, καθοδηγώντας σας με ασφάλεια στο μονοπάτι της ατέλειωτης μάθησης και εξέλιξης, της ουσιαστικής αγάπης και πληρότητας. Υψώστε το ανάστημά σας τόσο ώστε να καταστείτε οι γίγαντες της ζωής, οι γητευτές του θριάμβου και οι ήρωες του προσωπικού σας μύθου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση