,

Rozy: Η εικονική influencer που δεν γερνά ποτέ και φέτος θα κερδίσει 1 εκ. δολάρια από χορηγίες!

Για τους τρεις πρώτους μήνες, κανείς δεν παρατήρησε ότι η "γυναίκα" που ποζάρει στις εντυπωσιακές εικόνες που κερδίζουν χιλιάδες likes δεν ήταν πραγματική.

Η Rozy είναι μια εικονική influencer που δεν γερνά ποτέ και φέτος θα κερδίσει 1 εκ. δολάρια από χορηγίες

Με την πρώτη ματιά, η Rozy φαίνεται ότι είναι άλλη μια τυπική influencer στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κλείνει καλές συνεργασίες και διαφημίζει προϊόντα. Παρουσιάζεται ως μια 22χρονη fashionista που λατρεύει το τζόκινγκ, τη γιόγκα και τα ταξίδια στον κόσμο, το προφίλ της στο Instagram έχει σχεδόν 95.000 followers. Όμως, η influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης έχει κλείσει περισσότερες από 100 συμφωνίες χορηγίας και προβλέπεται να κερδίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο κορεατικά γουόν φέτος, δεν είναι άνθρωπος.

Η Rozy είναι η πρώτη Νοτιοκορεάτισσα εικονική influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ένα avatar που δημιουργήθηκε από το Sidus Studio X, αυτό που ξεχωρίζει είναι η αλλόκοτη ομοιότητά της με τους ανθρώπους. Κοιτάζοντας φωτογραφίες της να κολυμπά ή να φυσά ένα κερί σε τούρτα, είναι αδύνατο να καταλάβει κανείς ότι η Rozy δεν είναι άνθρωπος.

Advertisment

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 로지_버추얼 인플루언서 (@rozy.gram)

Advertisment

Σύμφωνα με το Korea Net, είναι πνευματικό τέκνο της Sidus Studio X, μιας εταιρείας παραγωγής περιεχομένου που ειδικεύεται σε διαφημίσεις, κινούμενα σχέδια, ταινίες και χαρακτήρες βίντεο. Διαμορφωμένη για να μοιάζει με millennial, η CGI influencer, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαθέτει με 800 εκφράσεις και κινήσεις προσώπου, αποτέλεσμα μίμησης από μια ηθοποιό μέσω τεχνολογίας 3D μοντελοποίησης.

Οι δημιουργοί της δήλωσαν ότι για τους τρεις πρώτους μήνες που διαχειρίστηκαν τον λογαριασμό της Rozy στο Instagram, κανείς δεν παρατήρησε ότι η “γυναίκα” που ποζάρει στις εντυπωσιακές εικόνες που κερδίζουν χιλιάδες likes δεν ήταν πραγματική.

Το τέλειο πρόσωπό της, το μαυρισμένο σώμα και το στυλ της της εξασφάλισαν περισσότερες από 100 συμφωνίες χορηγίας και προβλέπεται να κερδίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο κορεατικά γουόν φέτος, ανέφερε το Business Insider.

Η μητρική εταιρεία πρόσθεσε ότι έχει ήδη επιτύχει το κέρδος που επεδίωκε μέσω της Rozy και τώρα εργάζεται για να ανεβάσει περαιτέρω το παιχνίδι της σε άλλους τομείς της ψυχαγωγίας. «Προς το παρόν, η Rozy μπορεί να ποζάρει για φωτογραφίες και να κάνει ορισμένες κινήσεις για βίντεο. Αλλά υπάρχουν μεγαλύτερα σχέδια για τη χρήση της φωνής της Rozy και ακόμη και για τη συμμετοχή της σε ταινίες, δράματα και ψυχαγωγικές εκπομπές», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η Rozy έχει ήδη ολοκληρώσει δύο διαφημίσεις αυτό τον μήνα και έχει υπογράψει οκτώ αποκλειστικά συμβόλαια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sidus Studio X Baek Seung-yeop κατά τη διάρκεια της εκπομπής Kim Hyeon-jung’s News Show του CBS Radio.

Υπάρχουν κι άλλα οφέλη από την ύπαρξη μιας εικονικής influencer στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – η Rozy δεν γερνά, δεν μπορεί να παραπονεθεί για την κούραση μετά από πολύωρη εργασία και δεν υπάρχει φόβος για σκάνδαλα.

Παρόλο που οι σταρ της K-pop είναι δημοφιλείς για τις διαφημίσεις, συχνά τα δυσάρεστα σκάνδαλα επηρεάζουν τους influencers και τις μάρκες που προωθούν, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος στο AllKPop. «Αυτές τις μέρες, οι διασημότητες μερικές φορές αποσύρονται από δράματα που έχουν γυρίσει λόγω σκανδάλων σχολικής βίας ή διαμάχης για εκφοβισμό. Ωστόσο, οι εικονικοί άνθρωποι έχουν μηδενικά σκάνδαλα για να ανησυχούν», εξήγησε ο Baek.

Τον περασμένο μήνα, η Rozy άφησε τον κόσμο άφωνο όταν εμφανίστηκε ως μοντέλο για μια κορεατική ασφαλιστική εταιρεία, τη Shinhan Life. Η διαφήμιση με τη συμμετοχή της συγκέντρωσε πάνω από 11 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Πηγή:

indianexpress.com/article/trending/trending-globally/rozy-south-korea-virtual-social-media-influencer-instagram-7510794

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση