, ,

Η ξεχωριστή σχέση ανάμεσα σε έναν άνδρα και ένα άγριο πουλί μετά από τραυματισμό του (Βίντεο)

Ένας άνδρας και μια καρακάξα δημιούργησαν έναν αξιολάτρευτο δεσμό μετά από μια τυχαία συνάντηση και τώρα κάνουν ακόμα και βόλτες με ποδήλατο μαζί.

Η ξεχωριστή σχέση ανάμεσα σε έναν άνδρα και ένα άγριο πουλί μετά από τραυματισμό του (Βίντεο)

Ένας άνδρας και μια καρακάξα δημιούργησαν έναν αξιολάτρευτο δεσμό μετά από μια τυχαία συνάντηση στην άκρη του δρόμου και τώρα κάνουν ακόμα και βόλτες με ποδήλατο μαζί. Ο 55χρονος Michael Smith εντόπισε ένα τραυματισμένο μωρό καρακάξα να κείτεται στην άκρη του δρόμου καθώς επέστρεφε με το ποδήλατο στο σπίτι του ένα βράδυ του Μαΐου.

Μάζεψε το μικροσκοπικό πουλί, που τώρα ονομάζεται Patch, και το πήρε στο σπίτι του, όπου του έφτιαξε μια μικρή φωλιά και το τάισε ομελέτα. Τώρα που συνήλθε και είναι περίπου 16 εβδομάδων, ο Patch έχει ανοίξει τα φτερά του, αλλά επιστρέφει στον άνδρα που τον έσωσε, όταν ο τελευταίος τον καλεί.

Advertisment

Το πουλί και ο άνθρωπος έχουν τόσο στενή σχέση που ο Patch δίνει στον φίλο του μικρά φιλιά με to ράμφος toy και τον παίρνει μαζί του στις βόλτες με το ποδήλατο και στους περιπάτους του. Ο Patch έχει γίνει διάσημος καλεσμένος σε γάμο και ο Michael τον αγαπά τόσο πολύ που έχασε τον ύπνο του μια νύχτα όταν ο φτερωτός του φίλος δεν έβγαινε από ένα δέντρο.

Ο Michael, πρώην οικοδόμος από το Malvern στο Worcestershire της Μ.Βρετανίας, δήλωσε: «Αγαπώ τη φύση και τα ζώα, οπότε δεν μπορούσα να τον αφήσω τραυματισμένο στον φράχτη. Είναι σαν ο καλύτερός μου φίλος τώρα και περνάω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ μαζί του. Όταν είμαι χωρίς αυτόν, τον σκέφτομαι, και όταν τον ξαναβλέπω κάνει ένα μικρό χαρούμενο ήχο που διαφέρει από το συνηθισμένο του. Είναι το καλύτερο κατοικίδιο και όλοι τον αγαπούν. Είναι το θέμα συζήτησης στην πόλη, και αν είμαι χωρίς αυτόν όλοι ρωτούν πού βρίσκεται».

Ο Michael υποψιάστηκε ότι ο Patch, που πιστεύει ότι είναι αγόρι, είχε δεχτεί επίθεση από άλλο ζώο όταν τον βρήκε με ένα τραυματισμένο φτερό. Αφού έζησε σε ένα παλιό κουτί περιστεριών που πήρε ο Michael από έναν φίλο του και έτρωγε ομελέτα και βραστά αυγά, ψωμί και γάλα, ο Patch χρειάστηκε 4 εβδομάδες για να ανακτήσει τη χρήση του φτερού του.

Advertisment

Ο πρώην οικοδόμος εξακολουθεί να ταΐζει τον Patch με σκουλήκια και φρούτα όπως κεράσια και σταφύλια, αλλά το πτηνό που έχει πλέον αναρρώσει πλήρως, πιάνει πλέον μόνο του έντομα. Ο Patch ζει σε ένα ειδικό χώρο που έχτισε ο Μάικλ στον κήπο, αλλά έρχεται για παιχνίδια και περιστασιακά για να κοιμηθεί στο σπίτι που μοιράζεται ο Michael με τη μητέρα του.

Ο ίδιος: «Οι άνθρωποι με αποκαλούν τον ψιθυριστή των πουλιών ή τον άνθρωπο των πουλιών του Μάλβερν. Μου ήρθε πολύ φυσικά. Και θυμήθηκα όλες αυτές τις ιστορίες που είχα ακούσει για ανθρώπους που σώζουν πουλιά και δημιουργούν δεσμούς».

«Κάθεται στον ώμο μου και βάζει το ράμφος του στο πρόσωπό μου ή μου τσιμπά απαλά το αυτί. Με αφήνει να τον χαϊδέψω κάτω από το στήθος του και τα φτερά του στην πλάτη του τρέμουν. Και με αφήνει να τρίβω το ράμφος του. Είναι τόσο διασκεδαστικό. Ήμουν αρκετά γνωστός εδώ γύρω, αλλά τώρα είμαι ακόμα πιο γνωστός: είναι υπέροχο πράγμα να είσαι γνωστός», είπε ο Michael, δείχνοντας ότι απολαμβάνει την δημοσιότητα που έχει πάρει η ιστορία του.

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org/mike-and-jackdaw-best-friends-england

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)
Χρήσιμα τρικ που θα κάνουν το παρκάρισμα πιο εύκολο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση