Τρίκαλα: Η πρώτη πανευρωπαϊκή μεταφορά φαρμάκων με drone σε απομακρυσμένες περιοχές (Βίντεο)

Το drone που δοκιμάστηκε ονομάζεται ATLAS και είναι κατασκευασμένο από την ελληνική εταιρεία Altus.

Τρίκαλα: Η πρώτη πανευρωπαϊκή μεταφορά φαρμάκων με drone σε απομακρυσμένες περιοχές (Βίντεο)

Ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοπορεί για άλλη  μια φορά, καθώς είναι ο δήμος που πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες δοκιμαστικά την πρώτη πτήση drone πανευρωπαϊκά για μεταφορά και παράδοση φαρμάκων. Πρόκειται για το πρόγραμμα Harmony που χρηματοδοτείται με 8 εκατομμύρια ευρώ και υλοποιείται από τον δήμο.

Η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει το δρόμο για μελλοντική παράδοση φαρμάκων σε απομακρυσμένες περιοχές. Το drone που δοκιμάστηκε ονομάζεται ATLAS και είναι κατασκευασμένο από την ελληνική εταιρεία Altus για να μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο 3.000 μέτρων για 45 λεπτά.

Κατά τη δοκιμαστική πτήση, το drone απογειώθηκε από την πόλη των Τρικάλων και έκανε στάσεις σε ένα φαρμακείο και σε ένα αγρόκτημα. Στη συνέχεια, διένυσε 3 χιλιόμετρα και προσγειώθηκε στη Λεπτοκαρυά. Εκεί, υπάλληλος φαρμακείου παρέλαβε τα φάρμακα από το ειδικό ντουλαπάκι που είχε το ίδιο το drone. Το πρόγραμμα Harmony σχεδιάζεται να δοκιμαστεί σε έξι ακόμα πόλεις σε Ευρώπη και Μ.Βρετανία. Τη σημαντική είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters από το οποίο είναι και το παρακάτω βίντεο.

Πηγή:

Με πληροφορίες από unboxholics.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε