Άννα Γαλανού: «Τις καλύτερες και τις πιο σωστές λύσεις τις δίνει η ίδια η ζωή»

Η ζωή προχωρά κι εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε μαζί της. Να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας.

Άννα Γαλανού: «Τις καλύτερες και τις πιο σωστές λύσεις τις δίνει η ίδια η ζωή»

«Τις καλύτερες και τις πιο σωστές λύσεις τις δίνει η ίδια η ζωή» Άννα Γαλανού – Οι Τρεις Φωτιές | Εκδόσεις Διόπτρα

Εκεί που πελαγοδρομούμε, που οι αντοχές μας έχουν φτάσει στο μηδέν, που είμαστε ευάλωτοι και ανήμποροι να συνεχίσουμε, εκεί ακριβώς, σ’ αυτό το σημείο, δεν πρέπει να παραιτηθούμε από τη ζωή κι από τον εαυτό μας. Αυτό που χρειάζεται, είναι να κάνουμε ένα διάλειμμα.

Ας κάνουμε αυτό το διάλειμμα.

Advertisements

Ας αλλάξουμε την καθημερινότητά μας.

Ας σταματήσουμε να τρέχουμε πανικόβλητοι, ας δώσουμε χώρο και χρόνο στην ψυχή μας.

Τη στιγμή που μέσα στη σύγχυσή μας, διαπιστώσουμε ότι όλα περνούν από δίπλα μας με ιλιγγιώδη ταχύτητα, εμείς ας επιβραδύνουμε, ας πατήσουμε φρένο, ας μην γίνουμε στρατιώτες ενός χάους που αδυνατούμε να συλλάβουμε, ας μη γίνουμε στρατιώτες που θα χαθούν μες σε μια μέρα αμαχητί.

Δε θα λυθούν ποτέ όλα ως δια μαγείας φυσικά.

Advertisements

Όμως, για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες είναι απαραίτητο να είμαστε καλά!

Η ζωή προχωρά κι εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε μαζί της. Να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Να είμαστε ψύχραιμοι και έτοιμοι.

Γιατί αργά ή γρήγορα θα φανερωθούν στο δρόμο μας επιλογές που δεν πιστεύαμε πως θα υπάρξουν για εμάς.

Για να μπορέσουμε να τις κοιτάξουμε, είναι απαραίτητο να είμαστε ψυχικά δυνατοί και να προχωράμε, μόνο έτσι θα καταφέρουμε να τις αναγνωρίσουμε.

Όποιος νιώθει ότι παραπαίει, όποιος νιώθει ότι μόνο υποφέρει, όποιος αφήνεται στην τύχη του, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να σηκώσει ακόμα και το κεφάλι του από κάτω για να δει.

Συνήθως, όσοι έχουν σκύψει και έχουν πει τέλος από μόνοι τους, δυσκολεύονται πολύ ακόμη και στα πιο απλά πράγματα, και έτσι ενώ τα όμορφα κάνουν πέρασμα από μπροστά τους, οι ίδιοι δεν τα συνειδητοποιούν καν, τους διαφεύγουν, τα χάνουν μεμιάς.

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του πορεία.

Χρειάζεται όμως να είναι ήρεμος για να μπορεί να διακρίνει, όχι με κακή διάθεση, όχι να είναι έτοιμος αμέσως για αρνητικές σκέψεις.

Είναι θέμα δικό μας να διαθέτουμε αυτή την ηρεμία, που δε σημαίνει αδράνεια.

Δεν γίνεται αυτόματα ούτε αυτό. Χρειάζεται όμως ένα μονάχα σημαντικό πράγμα για να το πετύχουμε! Να αγαπάμε τον εαυτό μας…

Συντάκτης | Πόπη Κλειδαρά

Η Πόπη Κλειδαρά γεννήθηκε το 1987 στη Μυτιλήνη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Λέσβου και Γεν. Γραμματέας στην Εταιρεία Αιολικών Μελετών. Επιμορφώθηκε στην Ειδική Αγωγή και στη Συμβουλευτική. Είναι συγγραφέας των ποιητικών συλλογών «Οδύνες», «Λόγια της Άμμου» και «Ρέουσα Σιωπή». Συμμετέχει σε συλλογικά έργα ποίησης και διηγημάτων. Αρθρογραφεί, ενώ κείμενα και ποιήματά της δημοσιεύονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Κατοικεί με τον σύζυγό της και την κόρη τους στα Πάμφιλα Λέσβου.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα
Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς | 11 συμβουλές για να ακούσετε την καρδιά σας και να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή
«Οι δύο πιο σημαντικές μέρες της ζωής σου είναι η μέρα που γεννιέσαι και η μέρα που ανακαλύπτεις το γιατί» | Μαρκ Τουέιν
Παιδιά τραυματισμένα σε σώμα ενηλίκων!
Το άγχος θεριεύει όταν προσπαθούμε να ελέγξουμε τα πάντα γύρω μας

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε