,

Η αγάπη δεν έχει να κάνει με τίτλους ιδιοκτησίας αλλά με βαθιές ενώσεις ψυχών

Η συντροφική αγάπη έχει να κάνει με μια προϋπόθεση. Να αγαπάς και να αποδέχεσαι εσύ πρώτα τον εαυτό σου...

Η αγάπη δεν έχει να κάνει με τίτλους ιδιοκτησίας αλλά με βαθιές ενώσεις ψυχών

Πάρα πολλοί άνθρωποι ψάχνουν να βρουν τον/την σύντροφο που θα τους κάνει ευτυχισμένους, θα τους δώσει αγάπη, θα τους λύσει όλα τους τα υπαρξιακά προβλήματα.

Η συντροφική αγάπη, η αγάπη που ενώνει δύο ψυχές με μια αιώνια, ολόχρυση κλωστή, έχει να κάνει με όλα τα πιο πάνω με μια προϋπόθεση. Να αγαπάς και να αποδέχεσαι εσύ πρώτα τον εαυτό σου, να δουλεύεις με σένα ώστε να γίνεσαι καλύτερος για εσένα.

Advertisment

Τι θα πετύχεις με αυτό; Θα αλλάξεις τους προγραμματισμούς μέσα σου, τα μοτίβα σου ως προς το τι σου αξίζει να ζήσεις σε αυτή την ζωή και με αυτό τον τρόπο να το προσελκύσεις και να το εκτιμήσεις την στιγμή που θα έρθει στην ζωή σου.

Αν έχεις χωρίσει από μια σχέση που σ…ου δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα, είχες συνεχώς αρνητική κριτική, βίωνες καταστάσεις καταπίεσης, χειρισμού, εκμετάλλευσης, αν δεν δουλέψεις πρώτα με τον εαυτό σου ώστε να τον αγαπήσεις, να τον συγχωρέσεις, να συγχωρέσεις επίσης τον άλλο άνθρωπο, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να προσελκύσεις στην ζωή σου το ίδιο ακριβώς μοτίβο ανθρώπου και να ξανά-βιώνεις τις ίδιες καταστάσεις.

Η ζωή μας αφορά μια συνεχή πορεία εξέλιξης της ψυχής μας. Χρειάζεται να αγαπήσουμε εμάς, να αποδεχτούμε τις εμπειρίες της ζωής μας σαν ένα δώρο και να ξεκινήσουμε να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας πάλι από την αρχή με τις αληθινές ποιότητες της ψυχής μας: την αγάπη, την πίστη, την εμπιστοσύνη, το φως, την συγχώρεση ώστε να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση γαλήνης μέσα μας και να οδηγηθούμε στο να καλέσουμε στην ζωή μας αυτό που πραγματικά μας αξίζει. Να βιώσουμε την αγάπη σε όλο της το μεγαλείο. Να βιώσουμε το δίνω και παίρνω, το νoιάζομαι, το εξελίσσομαι μαζί σου γιατί επιλέγω να αντικρύζω την ψυχή σου στα μάτια σου και συ επιλέγεις να μου καθρεφτίζεις την ψυχή μου.

Advertisment

Με αυτό τον τρόπο θα οδηγηθούμε στο να βλέπουμε την κάθε διαφωνία μας σαν ευλογία, να δουλεύουμε τον εαυτό μας εμείς οι ίδιοι πρώτα ώστε η αγάπη για τον εαυτό μας να αγκαλιάσει και τους δύο. Κι αυτή η πανέμορφη εσωτερική μας ενέργεια που φωνάζει αγάπη θα κάνει θαύματα. Θα μας οδηγήσει στο να ζήσουμε την ποιότητα της Ανιδιοτελούς Αγάπης σε όλο της το μεγαλείο γιατί

«Η αγάπη δεν έχει να κάνει με τίτλους ιδιοκτησίας αλλά με βαθιές ενώσεις ψυχών»

Μαργαρίτα Ιωάννου – Ενεργειακή και Πνευματική Θεραπεύτρια

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να ασκήσετε εποικοδομητική κριτική στους αγαπημένους σας ανθρώπους;
Πώς να δημιουργήσουμε ουσιαστική σύνδεση σε μια προσωπική σχέση
Τι να κάνετε εάν οι διαφορές με τον/την σύντροφό σας είναι αγεφύρωτες;
Βελτιώνοντας την επικοινωνία γονέα-εφήβου: Συμβουλές για μια αρμονική σχέση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση