, ,

Ο ΟΗΕ απάντησε στην πρόκληση του Elon Musk για το πώς ο πλούτος του μπορεί να αντιμετωπίσει την παγκόσμια πείνα

Πόσο σοβαρή ήταν άραγε η πρόταση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πείνας;

Ο ΟΗΕ απάντησε στην πρόκληση του Elon Musk για το πώς ο πλούτος του μπορεί να αντιμετωπίσει την παγκόσμια πείνα

Ο Elon Musk προκάλεσε πρόσφατα τον ΟΗΕ μέσω της σελίδας του στο Twitter να του δείξει πώς 6 δισεκατομμύρια δολάρια από τον πλούτο του θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια πείνα. Τη Δευτέρα, τα Ηνωμένα Έθνη του απάντησαν με ένα σχέδιο.

Ο τομέας επισιτιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, παρουσίασε πώς πιστεύει ότι η χρηματοδότηση ύψους 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να αποτρέψει την πείνα 42 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 43 χώρες το 2022. Ο επικεφαλής του WFP, David Beasley, απάντησε στον Musk, που είναι με διαφορά ο πλουσιότερος άνθρωπο ςτου κόσμου, σε ένα tweet που ανακοίνωσε την πρόταση.

«Αυτή η κρίση πείνας είναι επείγουσα, άνευ προηγουμένου, ΚΑΙ μπορεί να αποφευχθεί. @elonmusk, ζητήσατε ένα σαφές σχέδιο & ανοιχτά βιβλία. Εδώ είναι!», ανέφερε ο Bisley. «Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε μαζί σας – και με οποιονδήποτε άλλον – που θέλει σοβαρά να σώσει ζωές».

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Musk προκάλεσε το WFP (Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ) να εξηγήσει πώς 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να «αντιμετωπίσουν την παγκόσμια πείνα». Είπε ότι αν ο οργανισμός μπορούσε να δείξει ακριβώς πώς θα δαπανηθούν τα χρήματα, θα «πουλούσε μετοχές της Tesla αμέσως τώρα και θα το έκανε».

Η πρόκληση του Μασκ ήταν μια απάντηση σε μια συνέντευξη στο CNN στην οποία ο Beasley κάλεσε τους δισεκατομμυριούχους – συγκεκριμένα τον Musk και τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos- να συνεισφέρουν συνολικά 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να σωθούν εκατομμύρια άνθρωποι που κινδυνεύουν από την πείνα.

Η πρόταση του WFP, με τίτλο «Μια εφάπαξ έκκληση προς τους δισεκατομμυριούχους», περιλαμβάνει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τρόφιμα και την παράδοσή τους και 2 δισεκατομμύρια δολάρια για μετρητά και κουπόνια τροφίμων, μεταξύ άλλων δαπανών.

Πηγή:

www.businessinsider.com/elon-musk-bezos-un-world-hunger-starvation-billion-donation-2021-11

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε