,

Ουαλία: Κάθε σπίτι θα λάβει δωρεάν ένα δέντρο για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή

Για όσους δεν θα μπορούν να κάνουν πράξη την δυνατότητα αυτή, θα υπάρχει και η επιλογή «Φύτεψε ένα δέντρο για εμένα».

Ουαλία: Κάθε σπίτι θα λάβει δωρεάν ένα δέντρο για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή

Σε κάθε νοικοκυριό στην Ουαλία θα προσφέρεται ένα δωρεάν δέντρο για φύτευση στο πλαίσιο της δέσμευσης της ουαλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Lee Waters τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με επίσημο δελτίο τύπου του gov.wales. Η νέα δυναμική πολιτική θα δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να επιλέξουν ένα δικό τους δέντρο για να φυτέψουν ή να επιλέξουν να φυτευτεί ένα για λογαριασμό τους.

Μιλώντας σε μια επίσκεψη σε ένα μεγάλο έργο δημιουργίας δασών του Coed Cadw στο Neath κατά τη διάρκεια της Εθνικής Εβδομάδας Δέντρων, ο αναπληρωτής υπουργός για την Κλιματική Αλλαγή επιβεβαίωσε ότι η ουαλική κυβέρνηση συνεργάστηκε με το Woodland Trust για την υλοποίηση της εκστρατείας.

Advertisment

Το δελτίο τύπου της επίσημης ιστοσελίδας της κυβέρνησης άφησε να εννοηθεί ότι τα πρώτα δέντρα θα είναι διαθέσιμα για συλλογή από τον Μάρτιο, από έναν από τους 5 περιφερειακούς κοινοτικούς κόμβους που θα δημιουργηθούν. Η κυβέρνηση της Ουαλίας στοχεύει στη δημιουργία άλλων 20 κόμβων σε όλη την Ουαλία μέχρι τον Οκτώβριο του 2022.

Νωρίτερα φέτος, ο Αναπληρωτής Υπουργός για την Κλιματική Αλλαγή ηγήθηκε μιας έρευνας πάνω στη δενδροφύτευση και την ξυλεία, η οποία προσδιόρισε μια σειρά δράσεων που έπρεπε να αναλάβει η ουαλική κυβέρνηση για να αποφύγει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε: «Τα δέντρα είναι εκπληκτικά – σώζουν ζωές κρατώντας καθαρό τον αέρα μας, βελτιώνουν τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων, είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει η φύση, τη βελτίωση της βιοποικιλότητας και, φυσικά, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Advertisment

«Η βαθιά έρευνα κατέστησε σαφές ότι όλοι θα πρέπει να διαδραματίσουν το ρόλο τους αν θέλουμε να επιτύχουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην υλοποίηση των φιλοδοξιών μας για τη δημιουργία ενός Εθνικού Δάσους για την Ουαλία.

Ως εκ τούτου, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι συνεργαστήκαμε με το Woodland Trust για την υλοποίηση μιας εκστρατείας που θα παρέχει σε κάθε νοικοκυριό στην Ουαλία την ευκαιρία να φυτέψει δωρεάν ένα δέντρο στην Ουαλία. Αυτό θα επιτρέψει στους ανθρώπους στην Ουαλία να κατανοήσουν και να βιώσουν περαιτέρω τα πολλά οφέλη που μπορούν να προσφέρουν τα δέντρα, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων».

O υφυπουργός κατέστησε σαφές ότι όλοι στην Ουαλία μπορούν να επωφεληθούν από την εκστρατεία. «Καταλαβαίνουμε ότι δεν θα είναι όλα τα νοικοκυριά σε θέση να φυτέψουν ένα δέντρο μόνα τους, αλλά θα εξακολουθούν να επιθυμούν να συμμετάσχουν», εξήγησε. «Γι’ αυτό θα διαθέσουμε την επιλογή “Φύτεψε ένα δέντρο για μένα”, η οποία θα επιτρέπει στους ανθρώπους να επιλέξουν να φυτευτεί δωρεάν ένα δέντρο για λογαριασμό τους σε τοποθεσίες σε όλη την Ουαλία μέσω των κοινοτικών κόμβων και των εθελοντών.

Οι επιστήμονες έχουν συζητήσει κατά πόσον η δενδροφύτευση θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως τρόπος καταπολέμησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά ο κ. Waters δήλωσε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να δοκιμαστούν νέες πρωτοβουλίες και ότι τα οφέλη της δενδροφύτευσης υπερβαίνουν τη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα.

Συγκεκριμένα, είπε: «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και αυτές οι λέξεις “έκτακτη ανάγκη” είναι πραγματικά βαρύγδουπες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μια τέλεια λύση και πρέπει να δοκιμάσουμε πράγματα και πρέπει να το κάνουμε γρήγορα. Ξέρουμε ότι τα δέντρα βοηθούν στην αντιμετώπιση των πλημμυρών, βοηθούν στην ευημερία, υπάρχουν πολύ καλά στοιχεία ότι το να βρίσκεσαι κοντά σε δέντρα μειώνει το άγχος και την αρτηριακή πίεση. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι περιοχές με πολλά δέντρα έχουν χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας». Ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε επίσης ότι στις αρχές του 2022 θα ξεκινήσει διαβούλευση σχετικά με τα σχέδια για τη δημιουργία ενός Εθνικού Δάσους για την Ουαλία.

Πηγές:

brightvibes.com/2526/en/a-free-tree-for-every-welsh-household-to-tackle-climate-change

www.bbc.com/news/uk-wales-59541262

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η Κίνα πλήττεται από πλημμύρες και ξηρασία... την ίδια στιγμή
Ο δήμος Χάλκης απέκτησε το δικό του «πράσινο» σκάφος | Κινείται εξ ολοκλήρου με ηλιακά πάνελ
Περιβάλλον: Η συχνότητα και το μέγεθος των ακραίων δασικών πυρκαγιών έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια
Το θαλασσινό νερό «κατατρώει» τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» | Οι φόβοι των επιστημόνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση