Πρόσωπα - Γνώση

Αν δεν αγαπώ τα χρήματα πώς θα έρθουν στη ζωή μου; | Συνέντευξη με τη Σύμβουλο Ηγεσίας Λία Ζώρζου PhD

Η Λία Ζώρζου έχει πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην δυναμική συστημάτων, μία εθνική τριετή υποτροφία, δύο βραβεία για νέες εταιρείες τεχνολογίας και παραπάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην επικοινωνία και την διαχείριση προγραμμάτων με προϋπολογισμό εκατομμυρίων, η Λία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μια δυσκολία στην ζωή της για να ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό, το νόημα και τον σκοπό της ζωής της. Τώρα προσφέρει το πρώτο διαδικτυακό βιωματικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης και ηγεσίας στον κόσμο!

Η Λία Ζώρζου θα μιλήσει στο συνέδριο Leading Minds το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 στις 10:00 στο Stage C. Δείτε περισσότερα εδώ https://leadingminds.gr/el/lm_speaker/lia-zorzou/

Advertisment

Λία Ζώρζου

-Εμπνευστήκατε το πρώτο διαδικτυακό βιωματικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης και ηγεσίας. Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράμματος και σε ποιους απευθύνεται;

Οι στόχοι είναι να βοηθήσω επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, άντρες και γυναίκες άνω των 40 ετών, που έχουνε πολλά χρόνια εμπειρία, πολλά προσόντα και είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους να ζήσουν τη ζωή που ονειρεύονται χωρίς φόβο και τύψεις μα με ξεγνοιασιά και σιγουριά.

Τους βοηθώ να τολμήσουν να ονειρευτούν πέρα από τα βάρη και τις πεποιθήσεις με τις οποίες έχουν μεγαλώσει και να ζητήσουν αυτό που θέλουν εκείνοι χωρίς να σκέφτονται τι θα πούνε οι άλλοι, η οικογένεια και οι κοινωνία. Τους βοηθάω να αποδεχτούν πλήρως τον πραγματικό τους εαυτό και να αποκτήσουν ό,τι εκείνοι ΘΕΛΟΥΝ!

Advertisment

Ο/Η ιδανικός/η μου πελάτης/ισσα έχει δοκιμάσει για χρόνια μόνος/η του να αποκτήσει τη ζωή που θέλει κάνοντας σημαντικές σπουδές, χρησιμοποιώντας βιβλία αυτογνωσίας, σύντομα σεμινάρια και ακούγοντας podcasts και τώρα ΞΕΡΕΙ ότι χρειάζεται βοήθεια αφού νιώθει ότι δεν μπορεί να βγει από τον φαύλο κύκλο.

Είναι αυτός/η που είναι έτοιμος/η να ακούσει κάτι νέο, μία νέα οπτική, ώστε να ανακαλύψει ποιες συμπεριφορές δεν τον/την εξυπηρετούν και με τη βοήθεια του προγράμματος να τις αντικαταστήσει με εκείνες που τον/την εξυπηρετούν ώστε να πετύχει τα αποτελέσματα που θέλει. Το πρόγραμμα είναι στοχευμένο στα αποτελέσματα που θέλει ο κάθε πελάτης, είναι προσωποποιημένο, βιωματικό και μεταμορφωτικό!

Αγαπώ τα χρήματα, τα χρήματα αγαπούν εμένα! | Συνέντευξη με τη Σύμβουλο Ηγεσίας Λία Ζώρζου PhD

-Πόσο υλοποιήσιμος είναι ο στόχος να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε σε μια εποχή που κυριαρχεί ο καταναλωτισμός και ο ανταγωνισμός, όχι ως μέσο αυτοβελτίωσης αλλά –επαγγελματικής κυρίως- επιβίωσης;

Οι συνθήκες που μας περιβάλλουν δεν έχουν κανέναν έλεγχο πάνω μας. ΚΑΝΕΝΑΝ. Όλα ξεκινάνε από μέσα μας.

Όταν έχω βρει τον στόχο που με γεμίζει κι έχω κοντά μου ένα σύστημα που δουλεύει, μια κοινότητα και έναν μέντορα καθημερινά, τότε μπορώ να κάνω πραγματικότητα ό, τι κι αν βάλλω στο μυαλό μου και τη καρδιά μου.

Το σημαντικό είναι τι πιστεύω εγώ για τον εαυτό μου, μόνο αυτό. Και η εικόνα που έχω για εμένα πάντα πηγάζει από τα βιώματα που έζησα καθώς μεγάλωνα.

Η ερώτηση είναι μία: Είμαι διατεθειμένος/η να κάνω ό,τι χρειάζεται να πετύχω τον στόχο μου; Και λέγοντας ό,τι χρειάζεται εννοώ να κοιτάξω βαθιά μέσα μου, να τολμήσω να αλλάξω τη συμπεριφορά μου, να ξεφύγω από το παρελθόν και τους ρόλους που έχω για δεκαετίες, και να δεχθώ ποιος/α πραγματικά είμαι και τι θέλω;

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ευθύνη όλων να τολμήσουμε να ζήσουμε τη ζωή για την οποία προοριστήκαμε όταν γεννηθήκαμε. Να βρούμε την αλήθεια μας και να τολμήσουμε να ζήσουμε με τους δικούς μας όρους που μας δίνουν χαρά κι ευτυχία. Τότε, η επιτυχία είναι δεδομένη.

 Λία Ζώρζου

-Μας δίνει, κατά τη γνώμη σας, ή ίδια μας η ζωή, «σήματα» ότι ήλθε η ώρα να πάρουμε αποφάσεις για τη δική μας ζωή για τον εαυτό μας;

Ω ναι, πολλά. Προσωπικά, ζήτησα βοήθεια για πρώτη φορά στα 40 μου χρόνια όταν αντιδρώντας σε μια δυσκολία της πατρικής μου οικογένειας, έχασα την ομάδα μου, την εταιρία μου, και ήρθα κοντά στη κατάθλιψη μη μπορώντας να φροντίσω τον μικρό μου γιο. Τότε για πρώτη φορά είπα: “Δεν μου αρέσει η ζωή μου, τι κάνω λάθος; Δεν μπορώ να το βρω μόνη μου, χρειάζομαι βοήθεια!.” Και μέχρι τότε κάποιος θα έλεγε ότι ήμουν επιτυχημένη: με Μάστερ, Διδακτορικό, 20 χρόνια εμπειρία, μια οικογένεια, ένα παιδί…Είχα αυτό που λέω “εξωτερική επιτυχία”. Μέσα μου όμως δεν ένιωθα έτσι…ένιωθα μόνη, λυπημένη και άδεια. Για μένα, αυτό ήταν το σημείο καμπής και η προσωπική μου διαδρομή έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην έμπνευση του μοναδικού αυτού προγράμματος που πραγματικά έχει βαθιά και μεταμορφωτικά αποτελέσματα για όλους. .

Άνθρωποι που δουλεύουν μαζί μου στο πρόγραμμά μου παίρνουν την απόφαση αυτή όταν:

  1. Νιώθουν ότι δεν μπορούν να φύγουν από μία κατάσταση μόνοι τους, δεν βγάζουν αρκετά χρήματα ενώ έχουν πολλά πτυχία και αγωνίζονται για να πάρουν ανάσα και να βγάλουν την ημέρα.
  2. Άλλοι, που βλέπουν με ποιο τρόπο έχουν μεγαλώσει και συνειδητά αποφασίζουν να δουν πως το παρελθόν τους ελέγχει αφού δεν μπορούν να έχουν ισορροπημένες επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις.
  3. Άνθρωποι που παλεύοντας μόνοι τους για δεκαετίες, ξέρουν μέσα τους ότι βρίσκονται στη γη για πολύ περισσότερα. Ξέρουν ότι αξίζουν μα δεν κερδίζουν χρήματα, τρέχουν πίσω από τη ζωή και τη καθημερινότητα αντί να ηγούνται αυτής και είναι πολύ κουρασμένοι.

Η ζωή μας δίνει ευκαιρίες μα εμείς έχουμε την ευθύνη να δράσουμε. Όταν το κάνουμε, πάντα κερδίζουμε. Η συμβουλή μου είναι ΔΡΑΣΕ! ΤΟΛΜΑ! Κάνε τη δική σου προσωπική επανάσταση βάζοντας τον εαυτό σου πρώτο!

Μη σκεφτείς τι θα πει ο κόσμος, οι γονείς, οι φίλοι. Εκείνοι κουβαλάνε τις δικές τους ιστορίες και περιορισμούς. Μείνε με τον εαυτό σου, τόλμα να δεις την αλήθεια σου και ζήτα βοήθεια.

Ζήτησα βοήθεια για πρώτη φορά πριν 8 χρόνια και δεν έχω σταματήσει από τότε.

Για πολύ κόσμο, και για όλους μου τους πελάτες, το να ζητήσουν βοήθεια είναι το πιο δύσκολο αρχικό εμπόδιο. Τους νιώθω. Όταν έχεις μάθει για όλη σου τη ζωή να τρέχεις να προσφέρεις και να μη ζητάς, να θεωρείς δεδομένο ότι μπορείς να τα καταφέρεις όλα μόνος/η σου, πώς να ζητήσεις βοήθεια; Αυτό είναι κάτι που βοηθάω τους ανθρώπους που έρχονται να δουλέψουν μαζί μου να κάνουν από πολύ νωρίς. Να μάθουν να ζητάνε βοήθεια.

Αγαπώ τα χρήματα, τα χρήματα αγαπούν εμένα! | Συνέντευξη με τη Σύμβουλο Ηγεσίας Λία Ζώρζου PhD

-Ευτυχία ή Επιτυχία; Ή και τα δύο; Γνωρίζουμε, τι πραγματικά μας κάνει ευτυχισμένους;

Για τον καθένα από εμάς σε αυτόν τον πλανήτη η ευτυχία σημαίνει κάτι διαφορετικό.

Είναι δική μας ευθύνη να τολμήσουμε να πούμε φωναχτά τι θέλουμε.

Είχα μεγαλώσει με το να πιστεύω ότι τα χρήματα και τα υλικά δεν είναι σημαντικά…πρέπει να στοχεύω στην ηθική ικανοποίηση, τη προσφορά, την κούραση, τον πόνο για να αξίζω.

Όχι πια. Όπως θα ακούσετε και στην παρουσίασή μου, το πόσα χρήματα έχεις, κερδίζεις και δωρίζεις δεν έχει καμία σχέση με την αξία σου ως άνθρωπος. Αξίζεις καθισμένος/η στον καναπέ πίνοντας καφέ. Αξίζεις.

Τα χρήματα δεν έχουν θετικό ή αρνητικό πρόσημο, είναι ουδέτερα.

Τα χρήματα σου δίνουν επιλογές.

Αν κάνεις καλό, βοηθάς κόσμο με την υπηρεσία σου, τα χρήματα θα σε βοηθήσουν να βοηθήσεις πολύ περισσότερο κόσμο. Για εμένα αυτό θα είναι επιτυχία και την θέλω.

Ευτυχία έχω μάθει να ζω καθημερινά.

Είμαι ευτυχισμένη όταν μπορώ να μείνω με τον εαυτό μου και να με δω με συμπόνια.

Είμαι ευτυχισμένη κάθε ημέρα όταν αναπνέω τον καθαρό αέρα δίπλα στη θάλασσα.

Είμαι ευτυχισμένη όταν μπορώ και είμαι παρούσα σε μια συζήτηση με τον γιο μου.

Νιώθω πλήρης κι ευτυχισμένη.

Νομίζω ότι θα νιώσω επιτυχημένη όταν πριν το δικό μου τέλος έχω πολλές ευτυχισμένες στιγμές να θυμάμαι, ανθρώπους που αγάπησα και με αγάπησαν, εμπειρίες ζωής. Έχω πολλά ακόμα να κάνω. Μόλις άρχισα.

-«Αγαπώ τα χρήματα, τα χρήματα αγαπούν εμένα» είναι ο τίτλος της ομιλίας σας στο Leading Minds Festival. Πως ερμηνεύεται αυτή η ισότητα;

Πώς τολμώ, Ελληνίδα, γυναίκα και χριστιανή να πω ότι αγαπάω τα χρήματα;

Έχουμε δώσει τόσο βάρος στα χρήματα…είναι σκοτεινά, είναι βρώμικα, είναι για τους λίγους.
Όλοι μας λένε καθώς μεγαλώνουμε, τόσα αντιφατικά μηνύματα.

“Να δουλεύεις σκληρά για να πετύχεις! Να σπουδάσεις! Να είσαι ηθικός/η και να μη σε νοιάζει τίποτα.”

Μετά ακούμε “Δεν σε πληρώνουν αρκετά, σε χρησιμοποιούν!, Μην είσαι κορόιδο!”

Και στη συνέχεια, όταν βγάλουμε χρήματα (αν γίνει αυτό), “Μη το λες ότι βγάζεις χρήματα, κράτα το κρυφό, τα χρήματα δεν είναι σημαντικά!”

Για χρόνια ζούσα κι εγώ με όλα αυτά στο κεφάλι μου. Από την άλλη, ήθελα μία καλύτερη ζωή.

Και για αυτό δούλεψα με τον εαυτό μου κι ανακάλυψα την αλήθεια. Τώρα κερδίζω χρήματα χωρίς τύψεις, χωρίς να έχω αγωνία για αυτά και βοηθάω τους πελάτες μου να κάνουν το ίδιο.

Αυτή την αλήθεια θα μοιραστώ με τους συμμετέχοντας στο Leading Minds Festival προσφέροντας ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο μόνο για το κοινό του φεστιβάλ.

Πώς τολμώ να πω ότι αγαπώ τα χρήματα κι ότι κι εκείνα με αγαπούν;
Μα αν δεν τα αγαπώ, πώς θα έρθουν στη ζωή μου;

Όλες οι απαντήσεις στην ομιλία μου στο φεστιβάλ πρωί πρωί στις 12 Φεβρουαρίου στο Leading Minds Festival! Ανυπομονώ να σας καλωσορίσω!

Αγαπώ τα χρήματα, τα χρήματα αγαπούν εμένα! | Συνέντευξη με τη Σύμβουλο Ηγεσίας Λία Ζώρζου PhD

Για να παρακολουθήσετε δωρεάν την ομιλία της Λίας Ζώρζου PhD με τίτλο “Αγαπώ τα χρήματα, τα χρήματα αγαπούν εμένα!” εγγραφείτε στο φεστιβάλ Leading Minds και συντονιστείτε το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μεταβείτε εδώ https://leadingminds.gr/el/register/

Ή ακολουθήστε το Leading Minds στο Facebook και στο Instagram

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η γραμμή της ζωής μου δεν είναι ευθεία και όπως οι ζωές όλων μας, έχουν ύψη, βάθη και πολλές στροφές. Ατελείς άνθρωποι και αντιφατικοί

Η Ελληνίδα αλπινίστρια που κατάφερε να κατακτήσει και την 7η κορυφή του κόσμου και να ολοκληρώσει με αυτό τον τρόπο τα λεγόμενα 7 Summits!

Ο πατήρ Φιλόθεος Φάρος σχολιάζει τη θέση της εκκλησίας στην σύγχρονη κοινωνία και δίνει τη γνώμη του για το «Σύμφωνο Συμβίωσης».

Ίσως αυτός ο κατάλογος δεν είναι ακριβής οδηγός, αλλά και πάλι μπορεί να σας προσφέρει κάποια καθοδήγηση και να σας βοηθήσει πιθανόν να καταλάβετε

Οι Νοτιοκορεάτες γιορτάζουν τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου, ωστόσο ακούστε τι συμβαίνει: μόνο οι γυναίκες κάνουν δώρα –συνήθως σοκολατάκια– στους αγαπημένους τους. Αλλά μην ανησυχείτε, θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες να κάνετε δώρο σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο και να περάσετε χρόνο μαζί του.  Για την ακρίβεια, υπάρχουν κάθε χρόνο δώδεκα γιορτές στις οποίες οι Κορεάτες γιορτάζουν την αγάπη, πάντοτε στις δεκατέσσερις κάθε μήνα. Οι αγαπημένες μου είναι:Advertisment *Στις 14 Μαρτίου είναι η Λευκή Μέρα, όταν οι άντρες κάνουν δώρα στις φιλενάδες τους, κυρίως λευκές σοκολάτες ή λευκά λουλούδια. *Στις 14 Απριλίου είναι η Μαύρη Μέρα, όταν οι

Μια μέρα στα τέλη του φθινοπώρου, ο σκαντζόχοιρος καθόταν στο παραθύρι του, κοιτάζοντας έξω. Ήταν μόνος. Κανείς δεν ερχόταν να τον δει και, αν

Η γνώση που έχω σχετικά με τις αρχές του Αγίου Όρους προέρχεται από τη μελέτη και την έρευνα πάνω στο θέμα και πάρα πολλές

Πρόσφατα Άρθρα

Ίσως αυτός ο κατάλογος δεν είναι ακριβής οδηγός, αλλά και πάλι μπορεί να σας προσφέρει κάποια καθοδήγηση και να σας βοηθήσει πιθανόν να καταλάβετε

Οι Νοτιοκορεάτες γιορτάζουν τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου, ωστόσο ακούστε τι συμβαίνει: μόνο οι γυναίκες κάνουν δώρα –συνήθως σοκολατάκια– στους αγαπημένους τους. Αλλά μην ανησυχείτε, θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες να κάνετε δώρο σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο και να περάσετε χρόνο μαζί του.  Για την ακρίβεια, υπάρχουν κάθε χρόνο δώδεκα γιορτές στις οποίες οι Κορεάτες γιορτάζουν την αγάπη, πάντοτε στις δεκατέσσερις κάθε μήνα. Οι αγαπημένες μου είναι:Advertisment *Στις 14 Μαρτίου είναι η Λευκή Μέρα, όταν οι άντρες κάνουν δώρα στις φιλενάδες τους, κυρίως λευκές σοκολάτες ή λευκά λουλούδια. *Στις 14 Απριλίου είναι η Μαύρη Μέρα, όταν οι

Μια μέρα στα τέλη του φθινοπώρου, ο σκαντζόχοιρος καθόταν στο παραθύρι του, κοιτάζοντας έξω. Ήταν μόνος. Κανείς δεν ερχόταν να τον δει και, αν

Η γνώση που έχω σχετικά με τις αρχές του Αγίου Όρους προέρχεται από τη μελέτη και την έρευνα πάνω στο θέμα και πάρα πολλές

Πού είναι ικανή να μας οδηγήσει η θλίψη; Tην Uma Therman στο Kill Bill, το πένθος για την αδικοχαμένη κόρη της, την οδήγησε να

Δεν αποτελεί το πιο δημοφιλές ρόφημα, αδίκως όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, μιας κι έχει πολλά να προσφέρει στην ανθρώπινη υγεία. Ο λόγος για

H διπολική διαταραχή είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που χαρακτηρίζεται από σημαντικές διακυμάνσεις της διάθεσης και συναισθηματικές εξάρσεις, τόσο έντονες (μανία ή υπομανία), όσο

Τα προτερήματα του να μάθει κανείς μια νέα γλώσσα είναι σίγουρα πολλά και δεν περιορίζονται μόνο στο ότι μπορεί να συνεννοηθεί με ανθρώπους που

Εναλλακτική Δράση