Δούναβης: Η ξηρασία ανέδειξε ναυάγια πλοίων του Β Παγκοσμίου Πολέμου!

Η υπερθέρμανση του πλανήτη ανέδειξε με ανησυχητικό τρόπο, ναυάγια γερμανικών πλοίων του Β΄παγκοσμίου Πολέμου.

Δούναβης: Η ξηρασία ανέδειξε ναυάγια πλοίων του Β Παγκοσμίου Πολέμου!

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ο πιο καταστροφικός και αιματηρός πόλεμος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς, τραυματίες και πρόσφυγες και προκάλεσε τεράστιες οικονομικές καταστροφές.

Δούναβης: Η ξηρασία ανέδειξε ναυάγια πλοίων του Β Παγκοσμίου Πολέμου!

Advertisment

Σχεδόν 80 χρόνια μετά, ένας άλλος “πόλεμος” αυτός της κλιματικής κρίσης, έφερε στην επιφάνεια “λάφυρα” που κάθε λογικός άνθρωπος θα εύχονταν να μην υπήρχαν.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη που συντελείται τα τελευταία χρόνια, ανέδειξε με ανησυχητικό τρόπο, ναυάγια γερμανικών πλοίων του Β΄παγκοσμίου Πολέμου που ήταν κρυμμένα στον βυθό του Δούναβη.

Η φετινή ξηρασία έχει αποκαλύψει περισσότερα από 20 σκάφη σε ένα τμήμα του Δούναβη κοντά στο Πράχοβο, στην ανατολική Σερβία, πολλά από τα οποία εξακολουθούν να περιέχουν τόνους πυρομαχικών και εκρηκτικών και αποτελούν κίνδυνο για τη ναυτιλία.

Advertisment

Δούναβης: Η ξηρασία ανέδειξε ναυάγια πλοίων του Β Παγκοσμίου Πολέμου! Δούναβης: Η ξηρασία ανέδειξε ναυάγια πλοίων του Β Παγκοσμίου Πολέμου!

Μήνες ξηρασίας και υψηλές θερμοκρασίες έχουν εμποδίσει την κυκλοφορία πλοίων μέσω των ποταμών σε ζωτικής σημασίας αρτηρίες σε άλλα μέρη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας. Στη Σερβία, οι αρχές έχουν καταφύγει σε συστηματικό καθαρισμό του πυθμένα για να διατηρήσουν ανοιχτές τις λωρίδες ναυσιπλοΐας στον Δούναβη.

Πριν λίγους μήνες, η σερβική κυβέρνηση προκήρυξε διαγωνισμό για τη διάσωση των βυθισμένων πλοίων και την αφαίρεση πυρομαχικών και εκρηκτικών. Το κόστος της επιχείρησης  υπολογίστηκε στα 29 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: https://www.reuters.com/world/europe/low-water-levels-danube-reveal-sunken-ww2-german-warships-2022-08-19/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δ. Αθηναίων: Γλυπτό με τίτλο «Δέντρο των Ψυχών» για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών
Νομίζεις ότι χρειάζεσαι ένα “bikini body” για να απολαύσεις το καλοκαίρι; Ξανασκέψου το!
Ενδοοικογενειακή βία: 315 συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία την εβδομάδα από 13 έως 19 Μαΐου!
Μάθαμε να κοιτάμε το σπίτι μας και να σιωπούμε και κάποιες φορές... κοιτάζοντας το σπίτι μας σιωπούμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση