Δούναβης: Η ξηρασία ανέδειξε ναυάγια πλοίων του Β Παγκοσμίου Πολέμου!

Η υπερθέρμανση του πλανήτη ανέδειξε με ανησυχητικό τρόπο, ναυάγια γερμανικών πλοίων του Β΄παγκοσμίου Πολέμου.

Δούναβης: Η ξηρασία ανέδειξε ναυάγια πλοίων του Β Παγκοσμίου Πολέμου!

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ο πιο καταστροφικός και αιματηρός πόλεμος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς, τραυματίες και πρόσφυγες και προκάλεσε τεράστιες οικονομικές καταστροφές.

Δούναβης: Η ξηρασία ανέδειξε ναυάγια πλοίων του Β Παγκοσμίου Πολέμου!

Σχεδόν 80 χρόνια μετά, ένας άλλος “πόλεμος” αυτός της κλιματικής κρίσης, έφερε στην επιφάνεια “λάφυρα” που κάθε λογικός άνθρωπος θα εύχονταν να μην υπήρχαν.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη που συντελείται τα τελευταία χρόνια, ανέδειξε με ανησυχητικό τρόπο, ναυάγια γερμανικών πλοίων του Β΄παγκοσμίου Πολέμου που ήταν κρυμμένα στον βυθό του Δούναβη.

Η φετινή ξηρασία έχει αποκαλύψει περισσότερα από 20 σκάφη σε ένα τμήμα του Δούναβη κοντά στο Πράχοβο, στην ανατολική Σερβία, πολλά από τα οποία εξακολουθούν να περιέχουν τόνους πυρομαχικών και εκρηκτικών και αποτελούν κίνδυνο για τη ναυτιλία.

Δούναβης: Η ξηρασία ανέδειξε ναυάγια πλοίων του Β Παγκοσμίου Πολέμου! Δούναβης: Η ξηρασία ανέδειξε ναυάγια πλοίων του Β Παγκοσμίου Πολέμου!

Μήνες ξηρασίας και υψηλές θερμοκρασίες έχουν εμποδίσει την κυκλοφορία πλοίων μέσω των ποταμών σε ζωτικής σημασίας αρτηρίες σε άλλα μέρη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας. Στη Σερβία, οι αρχές έχουν καταφύγει σε συστηματικό καθαρισμό του πυθμένα για να διατηρήσουν ανοιχτές τις λωρίδες ναυσιπλοΐας στον Δούναβη.

Πριν λίγους μήνες, η σερβική κυβέρνηση προκήρυξε διαγωνισμό για τη διάσωση των βυθισμένων πλοίων και την αφαίρεση πυρομαχικών και εκρηκτικών. Το κόστος της επιχείρησης  υπολογίστηκε στα 29 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: https://www.reuters.com/world/europe/low-water-levels-danube-reveal-sunken-ww2-german-warships-2022-08-19/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε