Ο επιστήμονας που έβαλε στόχο να φτάσει τα 150 χρόνια ζωής!

Ο Χάνλεϊ δοκιμάζει μια θεραπεία στον εαυτό του, με την οποία πιστεύει ότι μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής αλλά και της καλής

Ο επιστήμονας που έβαλε στόχο να φτάσει τα 150 χρόνια ζωής!

Ο 64χρονος Μπράιαν Χάνλεϊ είναι επιστήμονας μαθηματικής βιολογίας και ιδρυτής μιας μικρής εταιρείας, της Butterfly Sciences που αναπτύσσει γονιδιακές θεραπείες. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο κ. Χάνλεϊ, δοκιμάζει μια θεραπεία στον εαυτό του, με την οποία πιστεύει ότι μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής του αλλά και της καλής του υγείας, τώρα που βρίσκεται ακόμη σε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση.

Ο επιστήμονας που έβαλε στόχο να φτάσει τα 150 χρόνια ζωής!
Brian Hanley | Source: www.researchgate.net

Η γονιδιακή θεραπεία που εφαρμόζει, δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν αρκετές άλλες, αλλά καμία μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να τροποποιήσει ένα μεγάλο μέρος κυττάρων ώστε, να παραμείνει κάποιος νέος. Ωστόσο, ο κ. Χάνλεϊ πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό στο μέλλον καθώς η επιστήμη προοδεύει από μέρα σε μέρα και θεωρεί ότι αν τα πειράματά του έχουν την επιτυχία που αναμένει, ο ίδιος, στα 64 χρόνια του, δεν βρίσκεται ούτε καν στη μέση της ζωής του. Παραδέχεται όμως ότι, η θεραπεία του δεν έχει αποδειχθεί ότι επιμηκύνει τη ζωή αφού, την έχει εφαρμόσει μόνο στον εαυτό του και επιπλέον δεν έχει έγκριση για τη δοκιμή της θεραπείας, από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

Advertisment

Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του Atlantic, Τζο Πίνσκερ, ο Χάνλεϊ πιστεύει ότι θα φτάσει τα 150-160 χρόνια. Επιδίωξή του είναι όχι μόνο να επιμηκύνει τη διάρκεια της ζωής του αλλά να είναι και υγιής, όλο αυτό το επιπλέον διάστημα. Αν δεν το καταφέρει αυτό, θα προτιμούσε να πεθάνει σε μια πιο συνηθισμένη ηλικία.

Δηλώνει ότι δεν φοβάται το θάνατο και ο λόγος που θέλει να ζήσει πιο πολλά χρόνια είναι για να έχει περισσότερο χρόνο να κάνει πράγματα, ωφέλιμα για τον κόσμο. Τον ενθουσιάζει η ιδέα να ταξιδέψει στον Άρη και δηλώνει ότι θα επιδιώξει να επισκεφθεί τον οικισμό που θα χτιστεί εκεί στο μέλλον.

Σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις καιρικές συνθήκες, πιστεύει ότι οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι τρομερές.

Advertisment

«Έχω αποδεχτεί αυτήν τη μεγάλη πιθανότητα ότι ο θάνατος μου μπορεί να είναι αποτέλεσμα του καιρού και του κλίματος είτε άμεσα, όπως το να με χτυπήσει ένας ανεμοστρόβιλος ή να καώ σε κάποια πυρκαγιά, είτε έμμεσα, όπως το να μην υπάρχει αρκετή τροφή λόγω των σοδειών που θα καταστρέφονται. Μερικές φορές ο κόσμος νιώθει ότι όλα πάνε κατά διαόλου, όχι μόνο λόγω της κλιματικής αλλαγής -για παράδειγμα υπάρχει η πανδημία, το τοξικό πολιτικό περιβάλλον κλπ».

Ο Μπράιαν Χάνλεϊ δεν καθυστερεί να κάνει κάποια πράγματα επειδή νιώθει ότι έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του. Αντίθετα, πιστεύει ότι θα πρέπει να συμβούν πράγματα προκειμένου ο κόσμος να γίνει βιώσιμος στο μέλλον για τους περισσότερους ανθρώπους και όσο πιο σύντομα γίνουν, τόσο το καλύτερο. Ούτε σκέφτεται όπως πολλοί συνομήλικοί του ότι δεν θα ζει για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή για παράδειγμα, οπότε, γιατί να τον νοιάξει;

Ο Μπράιαν Χάνλει είναι ένας σοβαρός επιστήμονας αλλά και ένας βαθιά σκεπτόμενος και ευαισθητοποιημένος άνθρωπος, που νιώθει ευθύνη για τους συνανθρώπους του.

Αναζητά πιο πολύ χρόνο για να καταφέρει να βοηθήσει περισσότερο τον κόσμο. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «Μερικές φορές κοιτάζω πίσω και είναι σαν η γενιά μου πραγματικά να “σκάτωσε” κάποια πράγματα πολύ άσχημα -από τα φοιτητικά δάνεια μέχρι το κλίμα. Έτσι λοιπόν, θέλω να προσπαθήσω να τα αλλάξω όλα αυτά».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
95χρονος Έλληνας σπρίντερ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 60μ. στο Ευρωπαϊκό βετεράνων
Βρετανία: Άντρας αποκάλυψε την άγρια κακοποίηση που δεχόταν από τη σύζυγό του επί 20 χρόνια και γίνεται ντοκιμαντέρ
World Happiness Report | Oι πιο ευτυχισμένες και δυστυχισμένες χώρες του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση