,

Καλλιτέχνις μετέτρεψε σε πορτραίτα τα πρόσωπα 118 δολοφονημένων γυναικών το 2021 στη Βρετανία

«Για να θυμόμαστε, να τιμούμε και να βλέπουμε όλες αυτές τις γυναίκες»!

Καλλιτέχνις μετέτρεψε σε πορτραίτα τα πρόσωπα 118 δολοφονημένων γυναικών το 2021 στη Βρετανία

Τον Μάρτιο του 2021, και συγκεκριμένα την ημέρα της γυναίκας, η εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Τζες Φίλιπς, διάβασε στη Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, τη λίστα με τα 118 ονόματα των γυναικών που χάθηκαν από την ανδρική βία το 2020.

Μετά από αυτό, η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε φωτογραφίες 16 δολοφονημένων γυναικών, φέρνοντας και πάλι το θέμα των γυναικοκτονιών στο προσκήνιο.

Advertisment

Η Henny Beaumont, γραφίστρια, ανεξάρτητη εικονογράφος και πολιτική σκιτσογράφος, επηρεασμένη από τη μάστιγα της βίας κατά των γυναικών, αποφάσισε να ζωγραφίσει τα πορτραίτα αυτών των γυναικών, «για να θυμόμαστε, να τιμούμε και να βλέπουμε όλες αυτές τις γυναίκες» όπως δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram. Σε κάθε ποστ της υπάρχει το πορτραίτο μιας δολοφονημένης γυναίκας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Advertisment

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Henny Beaumont (@hennybeaumontillustration)

Η σειρά των έργων αυτών έχει τον τίτλο “Disappearing Women” (Εξαφανισμένες γυναίκες). Σε συνέντευξή της, η Henny Beaumont είπε:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα 118 πρόσωπα που ζωγράφισα και τον πόνο της τόσο άδικης απώλειας».

Οι γυναικοκτονίες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στο Ηνωμένο Βασίλειο, άλλοτε μέσα στο σπίτι άλλοτε σε επιθέσεις στο δρόμο, έχουν συγκλονίσει την βρετανική κοινωνία.

Ποιος δεν θυμάται την 33χρονη Σάρα Έβεραρντ που στις 3 Μαρτίου διανύοντας μια απόσταση 50 λεπτών με τα πόδια, από το σπίτι των φίλων της στο νότιο Λονδίνο μέχρι την κατοικία της, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της, διότι την απήγαγαν και τη δολοφόνησαν;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη Σαμπίνα Νέσσα, τη νεαρή δασκάλα που φεύγοντας από μια παμπ της γειτονιάς και πηγαίνοντας προς το σπίτι της στο Λονδίνο και σε μια απόσταση πέντε λεπτών, δολοφονήθηκε έξι μόλις μήνες μετά τη δολοφονία της Σάρας Έβεραρντ;

Κάθε τρεις μέρες, μία γυναίκα σκοτώνεται από έναν άντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με στοιχεία της Απογραφής Γυναικοκτονιών, μιας οργάνωσης που παρακολουθεί και καταγράφει τη βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών και κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα για να αντιμετωπίσει αυτή τη μάστιγα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, από το 2009 μέχρι το 2018, 1425 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από άνδρες. Το 62% από αυτές, σκοτώθηκαν από τον νυν ή πρώην σύντροφό τους, το 15% από άνδρες που γνώριζαν και μόνο μία στις 12 δολοφονίες έγιναν από άγνωστους δράστες.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δεν δίστασε να πει ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί πλέον εθνική «επιδημία», ενώ με αφορμή την υπόθεση της Σάρας Έβεραρντ, η βουλευτής Τζες Φίλιπς δήλωσε:

«Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί είναι ότι η έμφυλη βία είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί και το δικαστικό σύστημα και η κοινωνία πρέπει να αφυπνιστούν ως προς αυτό».

Η σειρά έργων της Henny Beaumont φέρνει στο φως το τραγικό ρεκόρ του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη βία κατά των γυναικών και κοριτσιών ενώ η ίδια η καλλιτέχνις σημειώνει ότι μετά την ανάγνωση της λίστας των 118 δολοφονημένων γυναικών, έχουν γίνει ακόμη 81 γυναικοκτονίες μέχρι σήμερα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

95χρονος Έλληνας σπρίντερ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 60μ. στο Ευρωπαϊκό βετεράνων
Βρετανία: Άντρας αποκάλυψε την άγρια κακοποίηση που δεχόταν από τη σύζυγό του επί 20 χρόνια και γίνεται ντοκιμαντέρ
World Happiness Report | Oι πιο ευτυχισμένες και δυστυχισμένες χώρες του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας
Διονύσιος Σολωμός: Τα συντηρημένα χειρόγραφα του εθνικού ποιητή θα εκτεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο στις 21/3

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση