Κι όμως, μέσα από τα άσπρα μαλλιά και τις ρυτίδες στο δέρμα σου δείχνω τις αξίες της ζωής. Γεια σου… είμαι ο Χρόνος!

Μπορεί να θεωρείς πως είμαι εχθρός σου, αλλά η αλήθεια είναι πως είμαι φίλος σου...

Κι όμως, μέσα από τα άσπρα μαλλιά και τις ρυτίδες στο δέρμα σου δείχνω τις αξίες της ζωής. Γεια σου... είμαι ο Χρόνος!

Μπορεί να θεωρείς πως είμαι εχθρός σου, αλλά η αλήθεια είναι πως είμαι φίλος σου. Και όμως, μέσα από τα άσπρα μαλλιά, τις ρυτίδες στο δέρμα και τα χέρια τα οποία σε φοβίζουν τόσο πολύ, προσπαθώ να σε βοηθήσω να αντιληφθείς τις ουσιώδεις αξίες της ζωής. Γιατί τότε, όταν αντιλαμβάνεσαι πως είσαι πρόσκαιρος, βελτιώνεις τον ηθικό σου κόσμο και διαπιστώνεις ποιες ενασχολήσεις είναι μάταιες και ποιες όχι.

Μπορεί να με θεωρείς αντίπαλο σε αυτά που θέλεις να κάνεις, να με κατηγορείς πως περνώ γρήγορα και πως δεν μπορείς να με προλάβεις. Όμως, δεν περνάω τόσο γρήγορα, σημασία έχει να με αξιοποιείς σωστά και να μη με σπαταλάς σε ανούσιες ενέργειες. Σημασία έχει να με αξιοποιείς όμορφα, όχι να με ξοδεύεις σε ενέργειες που βλάπτουν εσένα. Αξιοποίησέ με για τα όνειρά σου, για τη γνώση, για την ανακάλυψη του βαθύτερου εαυτού σου. Όχι σε ψεύτικες αξίες, σε καταχρήσεις, σε αρνητικά συναισθήματα, σε άσκοπη κατανάλωση, σε ανούσιες συναναστροφές.

Advertisements

Μπορεί να με φοβάσαι, αλλά είμαι ο μεγαλύτερος δάσκαλός σου. Απαλύνω τις πληγές σου, αναδεικνύω τη σοφία των λαθών, ενισχύω τη νεανική σου απειρία με τη σοφία του βιώματος. Σου αλλοιώνω την εμφάνιση, επειδή θέλω να σου διδάξω την ανυπέρβλητη ανωτερότητα του ψυχικού πλούτου. Σου αφαιρώ σωματική ρώμη επειδή θέλω να σου δείξω πως η θέληση δεν κάμπτεται αν θέλει να επιτύχει πραγματικά κάτι σε μεγαλύτερη ηλικία.

Είμαι φίλος και ευλογία για τον άνθρωπο που με αισθάνεται κοντά του με αγάπη και δεν τον αγχώνει η παρουσία μου. Δε θέλω να σε αγχώνω, διότι σκοπός μου είναι να σε πείσω να ασχοληθείς με τα σημαντικά, τα ουσιαστικά, τα θεμελιώδη. Θέλω να με θεωρείς σύμμαχο, όχι εχθρό σου, δε σε τιμωρώ επειδή περνάω από δίπλα σου και αυξάνω με τον καιρό. Θέλω να με δεις ως σύμμαχο, ο οποίος θα σου δείξει πως υπάρχω για να αξιοποιούμαι σε χρήσιμες ενασχολήσεις, σε ευχαρίστηση της ζωής, σε ουσιαστική επικοινωνία με τον εαυτό σου.

Συντάκτης | Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη, είμαι 24 ετών και είμαι δημοσιογράφος. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου γράφω γιατί αυτός είναι ο δικός μου τρόπος να μοιράζομαι τις σκέψεις μου και να έρχομαι πιο κοντά με τους ανθρώπους. Όνειρο και σκοπός της ζωής μου είναι μετά από χρόνια να θεωρούμαι μία από τις καλύτερες πένες της χώρας μου –και γιατί όχι; - και του κόσμου. Η φράση της ζωής μου είναι αυτή που έλεγε η σπουδαία Audrey Hepburn: Nothing is impossible. Even the word, itself, says I’m possible!’’

Δείτε όλα τα άρθρα
Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να εκτιμάς εκείνους που λένε όχι...
Μπορεί να σου λείπει... αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πήρες λάθος απόφαση
Δεν γίνεται να φτιάξεις το εγώ σου αν πρώτα δεν γκρεμίσεις τα σκοτάδια που στηρίζεται.
Είναι αυτές οι στιγμές ξεγνοιασιάς που μέσα στο άπειρο της ζωής ξεχωρίζουν...

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε