,

Κάμερα καταγράφει τη στοργική συμπεριφορά μιας άγριας γκρίζας λύκαινας προς τα μικρά της (βίντεο)

Η νεαρή γκρίζα λύκαινα από το Μεξικό, γέννησε τρία λυκάκια και από την πρώτη στιγμή, έδειξε πόσο στοργική μητέρα είναι!

Κάμερα καταγράφει τη στοργική συμπεριφορά μιας άγριας γκρίζας λύκαινας προς τα μικρά της (βίντεο)

Ο γκρίζος λύκος είναι ένα από τα ζώα που κατέχουν περίοπτη θέση στη μυθολογία και τη λαογραφία, από αρχαιοτάτων χρόνων, με συνεχή ιστορική παρουσία στη λογοτεχνία, τις καλές τέχνες, τον κινηματογράφο και τα σύγχρονα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Έχει μελετηθεί διεξοδικά, είναι γνωστός για την ευφυΐα του, τα ιδιαίτερα μορφολογικά και ηθολογικά του χαρακτηριστικά και την «μυθική» κοινωνική ιεραρχία που επικρατεί στις αγέλες που σχηματίζει.

Advertisment

Είναι ένα κοινωνικότατο ζώο, με πυρήνα την «οικογένεια», που την αποτελούν το κυρίαρχο αναπαραγωγικό ζεύγος, που συνοδεύεται από τους ενήλικους απογόνους του.

Οι πρώτοι γκρίζοι λύκοι που παρέμειναν μόνιμα στην Βόρεια Αμερική ήταν οι πρόγονοι του σημερινού μεξικανικού λύκου (C. l. Baileyi), ένα είδος που κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Μία τέτοια μεξικάνικη γκρίζα λύκαινα είναι και η Τρομπέτ, που γεννήθηκε στο Κέντρο Διατήρησης Λύκου στη Νέα Υόρκη, μέσα στο πλαίσιο ενός σχεδίου αποκατάστασης για τους υπό εξαφάνιση μεξικανικούς γκρίζους λύκους.

Advertisment

Εκτός όμως από το μέρος που γεννήθηκε η Τρομπέτ, ήταν ξεχωριστή και για έναν ακόμη λόγο.

Η Μάτζι Χάουελ, εκτελεστική διευθύντρια του Κέντρου Διατήρησης Λύκου, είπε για την Τρομπέτ: «Ήταν μοναχοπαίδι, κάτι που είναι περίεργο για έναν λύκο. Οι «Lobos» συνήθως έχουν τέσσερα με έξι αδέλφια, οπότε ήταν κάπως περίεργο για την Τρομπέτ η οποία ζούσε μόνη της» και πρόσθεσε ότι «Μεγάλωσε σαν μοναχοπαίδι και γνώριζε πολύ καλά τη μητέρα της και τον πατέρα της».

Όταν το 2018 η Τρομπέτ ήταν δύο ετών, γνώρισε τον Λίγκχολκ, έναν νεαρό άγριο μεξικανικό γκρίζο λύκο και καθώς πλησίαζε και η περίοδος αναπαραγωγής που γίνεται κάθε Απρίλιο και Μάιο, ήρθαν αμέσως σε επαφή, με αποτέλεσμα, να μείνει έγκυος.

Κανείς στο Κέντρο δεν ήξερε πώς θα είναι η Τρομπέτ σαν μητέρα, μιας και αυτή ήταν η πρώτη φορά που θα γεννούσε.

Έτσι, μέσα στο κρησφύγετό της εγκαταστάθηκε μια κρυφή κάμερα, για να καταγράφει τις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά της προς τα μικρά της.

Η νεαρή γκρίζα λύκαινα από το Μεξικό, γέννησε τελικά τρία λυκάκια και από την πρώτη στιγμή, έδειξε πόσο στοργική μητέρα είναι.

Οι υπεύθυνοι, την παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον, καθώς την βλέπουν να φροντίζει με μεγάλη επιμέλεια και στοργή τα λυκάκια της, να τα θηλάζει, καθαρίζει, ακόμη και να τα νανουρίζει!

«Δείχνει ότι η αγάπη μεταξύ μιας μητέρας και των παιδιών της ξεπερνά το είδος μας», δήλωσε η Χάουελ και πρόσθεσε: « Βλέπουμε τη τρυφερή στιγμή όπου αυτός ο μεγαλόσωμος, άγριος, όμορφος Μεξικανός γκρίζος λύκος αγκαλιάζει τα χαριτωμένα λυκάκια της. Είναι συγκινητικό».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κολώνα: Το πρώτο σημαντικό αξιοθέατο που θα συναντήσετε στην Αίγινα (βίντεο)
Μαρία Καβογιάννη: Συγκλονιστικό γκράφιτι με το πρόσωπό της στέλνει μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών
Πώς να προφυλάξουμε τα κατοικίδιά μας από την υπερβολική ζέστη
Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Εθνική ομάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση