Καστοριά: Συγκινεί ο αρσενικός κύκνος που περιμένει και δεν εγκαταλείπει το ταίρι του μετά το θάνατό του

Mετά τον θάνατο του θηλυκού κύκνου που νοσηλευόταν τραυματισμένος, ο αρσενικός παρέμενε έξω από το κέντρο περίθαλψης περιμένοντας…

Καστοριά: Συγκινεί ο αρσενικός κύκνος που περιμένει και δεν εγκαταλείπει το ταίρι του μετά το θάνατό του

Όταν η φύση αποφασίσει να μας συγκινήσει το κάνει πάντα με έναν πολύ αληθινό τρόπο. Η ιστορία αγάπης δύο κύκνων στην Καστοριά, η οποία τελείωσε νωρίς λόγω σοβαρού τραυματισμού του θηλυκού και η αντίδραση του αρσενικού συντρόφου που αναζητά ακόμη το ταίρι του, εντυπωσίασε τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά τους.

Μετά τον θάνατο του θηλυκού κύκνου που νοσηλευόταν τραυματισμένος, ο αρσενικός παρέμενε έξω από το κέντρο περίθαλψης περιμένοντας… Μάλιστα εκεί επέστρεψε ακόμη και όταν τον μετέφεραν με αυτοκίνητο σε μακρινό σημείο της πόλης της Καστοριάς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εκ μέρους της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων Καστοριάς», ο οποίος ανέλαβε την περίθαλψη του τραυματισμένου κύκνου ανέφερε: «Πήγαμε τον κύκνο σε ένα σημείο της λίμνης, μακριά απ’ όπου είχαν φτιάξει τη φωλιά τους με το θηλυκό, περίπου στα 20 χιλιόμετρα. Τον αφήσαμε εκεί, κάποια στιγμή τον χάσαμε από τα μάτια μας αλλά όταν επιστρέψαμε σε λίγα λεπτά στο κέντρο περίθαλψης, τον βρήκαμε εκεί να μας περιμένει».

Η ιστορία των δύο αγαπημένων κύκνων έλαβε χώρα δίπλα στη Λίμνη της Καστοριάς. Ο θηλυκός κύκνος δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά και τραυματίστηκε και από την ώρα εκείνη ο αρσενικός κύκνος βρισκόταν συνεχώς δίπλα του στο αναρρωτήριο.

Παρά τη φροντίδα που δέχθηκε, ωστόσο, δεν τα κατάφερε. Τον βρήκαν νεκρό έχοντας γείρει το κεφάλι και την πλάτη δίπλα στο ταίρι του. Οι υπεύθυνοι επιχείρησαν στη συνέχεια να απομακρύνουν το αρσενικό μεταφέροντάς τον σε μακρινό σημείο της λίμνης

Δεν τα κατάφεραν όμως, καθώς ο αρσενικός κύκνος επέστρεψε και τριγυρνάει έξω από το κτίριο, ενώ το προσωπικό του κέντρου δεν μπορούσε να τον πλησιάσει αφού είχε γίνει επιθετικός.

Η πρόθεσή τους τώρα είναι, αν τα καταφέρουν, να τον μεταφέρουν σε άλλη λίμνη ακόμη πιο μακριά από το κέντρο περίθαλψης και από το σημείο που είχαν τη φωλιά τους.

Οι κύκνοι είναι πτηνά που χαρακτηρίζονται για την ιδιαίτερη ομορφιά τους, είναι πολύ κοινωνικοί και ζευγαρώνουν με έναν σύντροφο για όλη τους τη ζωή και δεν αναζητούν νέο σύντροφο, παρά μόνο αν πεθάνει ο σύντροφός τους!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε