Μ. Βρετανία: Η πανδημία «έκλεισε» την παλαιότερη pub που σερβίρει εδώ και 1.229 χρόνια!

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της, στον χώρο άρχισαν να σερβίρονται ποτά το 793!

Μ. Βρετανία: Η πανδημία «έκλεισε» την παλαιότερη pub που σερβίρει εδώ και 1.229 χρόνια!

Τέλος εποχής για μία από τις παλαιότερες – αν όχι την παλαιότερη- pub της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία άντεξε τις δυσκολίες 1.229 χρόνων λειτουργίας, αλλά λύγισε την εποχή του κορονοϊού.

Η «Ye Olde Fighting Cocks», η οποία σέρβιρε την τελευταία της μπύρα, διεκδικεί τον τίτλο της παλαιότερης pub στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας ήδη καταγραφεί κάποτε στα ρεκόρ γκίνες ως η παλαιότερη pub στην Αγγλία.

Advertisment

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της, στον χώρο άρχισαν να σερβίρονται ποτά από το 793 (!), ενώ έχει φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Άγγλος πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης Όλιβερ Κρόμγουελ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Μεγάλης Βρετανίας κατά την περίοδο 1653-1658.

Μ. Βρετανία: Η πανδημία «έκλεισε» την παλαιότερη pub που σερβίρει εδώ και 1.229 χρόνια!

Θύμα της Πανδημίας

Η ιστορική pub φαίνεται ότι έπεσε θύμα της πανδημίας, η οποία κατάφερε όσα δεν κατάφεραν οι οικονομικές δυσκολίες 1129 ετών. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του καταστήματος σε ανάρτησή τους στο facebook, η pub κλείνει λόγω οικονομικών προβλημάτων που επιδεινώθηκαν μετά την πανδημία CoVid -19.

Advertisment

«Μαζί με την ομάδα μου, έχουμε δοκιμάσει τα πάντα για να συνεχίσει να λειτουργεί» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κρίστο Τοφάλι, ο οποίος διευθύνει την παμπ, προσθέτοντας ότι «τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πρωτόγνωρα για τον κλάδο της εστίασης και συνέτριψαν όλους εμάς που κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διασφαλίσουμε ότι η πολυβραβευμένη παμπ θα συνεχίσει να λειτουργεί στο μέλλον».

Μ. Βρετανία: Η πανδημία «έκλεισε» την παλαιότερη pub που σερβίρει εδώ και 1.229 χρόνια!

Συγκινητικό ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι συγκινητικό, καθώς από την ώρα που ανακοινώθηκε ότι η pub θα κλείσει τα μηνύματα κατέκλυσαν τους υπεύθυνους.

«Η κατάσταση είναι ρευστή επί του παρόντος και έχουν προκύψει αρκετά τηλεφωνήματα τις τελευταίες εβδομάδες από κόσμο που ενδιαφέρεται να αγοράσει την παμπ», δήλωσε ο Τοφάλι στην εφημερίδα «Guardian». Ο ίδιος είπε ακόμη πως συγκινήθηκε από τα μηνύματα που δέχτηκε από τη στιγμή που ανακοίνωσε πως η pub αναμένεται να κλείσει, τονίζοντας:

«Ξέρουμε πόσο ιδιαίτερο είναι αυτό το μέρος. Έχουμε συνδεθεί με τους πελάτες μας και όχι μόνο με τους ντόπιους, αλλά με κόσμο από όλον τον πλανήτη. Τα μηνύματα που δεχόμαστε εκφράζουν τη λύπη του κόσμου για το ενδεχόμενο να κλείσει η pub, αλλά στη συνέχεια οι άνθρωποι αρχίζουν να μιλούν για τις αναμνήσεις τους από το μέρος».

Ο Τοφάλι εξήγησε ότι τα οικονομικά προβλήματα της παμπ προϋπήρχαν της πανδημίας, αλλά τα ζητήματα επιδεινώνονται συνεχώς.

Η «Ye Olde Fighting Cocks» δανείστηκε το σημερινό της όνομα από τις κοκορομαχίες που φιλοξενούσε στα τέλη του 19ου αιώνα.

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια εταιρεία, η ζυθοποιία Mitchells & Butlers,, ανακοίνωσε ότι αναζητά τρόπους για να ανοίξει ξανά η παμπ, υπό νέα διεύθuνση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μπορούμε να αποφύγουμε την άνοια αν μάθουμε μια νέα γλώσσα;
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Έρευνα: Το «αντικοινωνικό» χαρακτηριστικό που θεωρείται σημάδι ευφυίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση