Ελβετία: Παράλυτος άντρας περπάτησε ξανά έπειτα από τοποθέτηση εμφυτευμάτων τεχνητής νοημοσύνης! (βίντεο)

Την ελπίδα που έχουν εκατομμύρια ασθενείς να επανέλθουν ξανά στην κίνηση και στη φυσιολογική ζωή φωτίζει μια νέα επιστημονική μέθοδος!

Ελβετία: Παράλυτος άντρας περπάτησε ξανά έπειτα από τοποθέτηση εμφυτευμάτων τεχνητής νοημοσύνης! (βίντεο)

Την ελπίδα που έχουν μέσα τους εκατομμύρια παράλυτοι ασθενείς να επανέλθουν ξανά στην κίνηση και στη φυσιολογική ζωή φωτίζει μια νέα επιστημονική μέθοδος η οποία εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Ελβετία. Η μέθοδος η οποία χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, υπόσχεται να βοηθήσει ασθενείς που έχουν μείνει παράλυτοι μετά από τραυματισμό, όχι μόνο να περπατήσουν αλλά και κολυμπήσουν, να κάνουν ποδήλατο ή κανό.

Ήδη ένα μεγάλο βήμα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τοποθετώντας εμφυτεύματα κάτω από τους σπονδύλους ασθενούς, οι οποίοι ενεργοποίησαν τα νεύρα ασθενούς και τον βοήθησαν να αναπτύξει ανεξάρτητη κίνηση. Είχε προηγηθεί η αρχική θεραπεία το 2018 σε άνδρα που είχε τραυματιστεί σε αθλητική δραστηριότητα, ο οποίος κατάφερε να σηκωθεί και να περπατήσει με τη βοήθεια μπαστουνιού.

Advertisment

Πιο συγκεκριμένα η ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας αφορά τον Μίτσελ Ροκάτι, ο οποίος είχε μείνει παράλυτος έπειτα από τροχαίο με την μοτοσικλέτα του πριν από τέσσερα χρόνια.

Εδώ και μερικές μέρες, ωστόσο, μπορεί και περπατάει χάρι στα εμφυτεύματα

Σε δηλώσεις της η Νευρολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λωζάννης, Τζόσελιν Μπλοχ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μέχρι στιγμής μοντελοποιούμε την σπονδυλική στήλη και προσπαθούμε να καταλάβουμε την ανατομία των διαφορετικών σημείων. Μετά προγραμματίζουμε την διέγερση ακολουθώντας τα ανατομικά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου».

Advertisment

Η νέα μέθοδος εφαρμόστηκε με επιτυχία σε τρεις πλήρως παράλυτους άνδρες 29, 32 και 41 ετών οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να ανακτήσουν σε σημαντικό βαθμό την κινητικότητα τους.

Εντυπωσιακή ήταν η άμεση απάντηση του οργανισμού στη νέα μέθοδο, αν και το σώμα θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί.

«Είναι άμεση, η κίνηση είναι άμεση, αλλά χρειάζεται να καταλάβει κανείς πως πρέπει να την βελτιώσει και σιγά-σιγά συνηθίζει το σώμα», δήλωσε η νευρολόγος Μπλοχ.

Οι ασθενείς χρειάστηκαν μερικούς μήνες για να ανακτήσουν τη μυϊκή μάζα έτσι ώστε να καταφέρουν να κινούνται πιο ανεξάρτητα και να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες.

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο επιστημονικό περιοδικό “Nature Medicine” από τους ερευνητές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και τους επικεφαλής καθηγητές, Γκρ, Κουρτέν και Ζοζ. Μπλοχ, οι οποίοι κατάφεραν να αποδείξουν ότι η ηλεκτρική διέγερση της σπονδυλικής στήλης αποτελεί μία θεραπευτική προσέγγιση που έχει να προσφέρει πολλά.

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση