PUBG Mobile: Το δημοφιλέστατο παιχνίδι παγκοσμίως λάνσαρε πίστα με… αιγαιοπελαγίτικο αέρα

Η νέα πίστα ενός από τα πλέον δημοφιλή ηλεκτρονικά παιχνίδια στον κόσμο φέρει αιγαιοπελαγίτικα χρώματα!

PUBG Mobile: Το δημοφιλέστατο παιχνίδι παγκοσμίως λάνσαρε πίστα με... αιγαιοπελαγίτικο αέρα

Με όχημα το videogame PUBG Mobile η τουριστική Ελλάδα και η μοναδική κυκλαδίτικη ομορφιά επιχειρούν να προσελκύσουν ένα κοινό 46, 5 εκατ. ακολούθων του παιχνιδιού σε όλο τον κόσμο. Οι Κυκλάδες και η Σαντορίνη ταξιδεύουν ήδη μέσα από το videogame, κερδίζοντας όλο και περισσότερους fun αλλά και μελλοντικούς επισκέπτες…

Η νέα πίστα ενός από τα πλέον δημοφιλή ηλεκτρονικά παιχνίδια στον κόσμο φέρει αιγαιοπελαγίτικα χρώματα, κυκλαδίτικο ύφος και πολλή έμπνευση Σαντορίνης…

Advertisment

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ  του ΕΟΤ Κίνας και της κινεζικής πολυεθνικής εταιρείας Tencent (Shenzhen Tencent Computer Systems Company Limited), η οποία δεν συνεπάγεται οικονομικό κόστος για τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Η παγκόσμια πρεμιέρα στο PUBG Mobile (Player Unknown’s Battlegrounds) πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου και πλέον οι παίκτες μπορούν να περιηγηθούν στο εικονικό ψηφιακό κυκλαδίτικο περιβάλλον με θέα το Αιγαιοπελαγίτικο μπλε.

Το PUBG Mobile κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2018 σε περισσότερες από 170 χώρες (εκτός Κίνας) και από τότε παραμένει το δημοφιλέστερο παιχνίδι παγκοσμίως, με περισσότερους από 1 δις μηνιαίους  ενεργούς χρήστες, ενώ ανακηρύχθηκε Best Game από το Google Play & Apple Store.

Advertisment

Η νέα ελληνική πίστα θα προωθηθεί και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του παιχνιδιού (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube & TikTok) σε 18 διαφορετικές γλώσσες, ενώ οι συνολικές προβολές, συμπεριλαμβανομένων των εγγεγραμμένων παιχτών αναμένεται να ξεπεράσουν τα 600 εκατ. views παγκοσμίως.

Σημαντικά τα οφέλη για την Ελλάδα

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προσδοκά σημαντικά επικοινωνιακά οφέλη από τη συγκεκριμένη συμφωνία, λόγω της τεράστιας απήχησης του παιχνιδιού, της πρωτοτυπίας στο μέσο της προβολής αλλά και της εκμετάλλευσης νέων πεδίων και πιθανών συνεργειών με έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στον τομέα της τεχνολογίας στην Κίνα και τον μεγαλύτερο προμηθευτή βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΤ:

«Με την εισαγωγή ελληνικών προορισμών και μνημείων σε ένα από τα δημοφιλέστερα ψυχαγωγικά παιχνίδια παγκοσμίως ενισχύεται το τουριστικό και πολιτισμικό brand της Ελλάδας ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται μια ουσιαστική προσέγγιση του ηλικιακού γκρουπ της Generation Z που αποτελεί τους τωρινούς και μελλοντικούς καταναλωτές του τουριστικού προϊόντος».

Σημειώνεται, τέλος, πως η Υπηρεσία ΕΟΤ Κίνας έχει ήδη υπογράψει αντίστοιχο συμφωνητικό συνεργασίας με την κινέζικη έκδοση του παιχνιδιού για δημιουργία ελληνικών πιστών, οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός του έτους.

Με πληροφορίες από το Υπουργείο Τουρισμού

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ακρωτήριο Ταίναρο: Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας (βίντεο)
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση