Σκύλοι-ρομπότ θα περιπολούν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό για την καταπολέμηση της μετανάστευσης! (βίντεο)

«Τα σύνορα μπορεί να είναι ένα αφιλόξενο μέρος για τον άνθρωπο, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια μηχανή μπορεί να υπερέχει».

Σκύλοι-ρομπότ θα περιπολούν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό για την καταπολέμηση της μετανάστευσης! (βίντεο)

Τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού είναι «ζώνη αληθινής καταστροφής», εκεί εκτυλίσσεται η «χειρότερη κρίση» στην ιστορία της χώρας, είχε υποστηρίξει κάποτε ο Ντόναλτ Τραμπ και προκειμένου να πατάξει τη μετανάστευση, νόμιμη και παράνομη, είχε δώσει εντολή για την οικοδόμηση τείχους, λίγο καιρό μετά τη νίκη του του 2016 κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, μήκους 3.200 χιλιομέτρων.

Τα προβλήματα από τη μετανάστευση, το λαθρεμπόριο και οι δολοφονίες από την εγκληματική δράση των καρτέλ ναρκωτικών κοντά στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικό, δεν έχουν λυθεί μέχρι σήμερα και οι κίνδυνοι για τις ανθρώπινες ζωές είναι πολλοί.

Advertisment

Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή την δύσκολη κατάσταση, να «αξιοποιήσει την τεχνολογία για να πολλαπλασιάσει δυναμικά» την αμερικανική παρουσία κατά μήκος των συνόρων αλλά και για να «μειώσει την έκθεση του ανθρώπου σε κινδύνους που απειλούν τη ζωή του», σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ παρέδωσε στην Τελωνειακή και Συνοριακή Περίπολο, μια «αγέλη» ρομπότ-σκύλων, που ονομάζονται «Αυτοματοποιημένα Οχήματα Επίγειας Επιτήρησης», προκειμένου να περιπολούν στα σύνορα με το Μεξικό.

Η υπεύθυνη του Προγράμματος Επιστήμης και Τεχνολογίας του Υπουργείου, Μπράντα Λονγκ είπε: «Τα νότια σύνορα μπορεί να είναι ένα αφιλόξενο μέρος για τον άνθρωπο και τα ζώα, και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο μια μηχανή μπορεί να υπερέχει».

Οι σκύλοι-ρομπότ μπορούν να εξοπλιστούν με κάθε είδους κάμερα, θερμική, νυχτερινής όρασης κλπ., ή αισθητήρες συμπεριλαμβανομένων των χημικών, πυρηνικών, βιολογικών και ραδιολογικών. Μπορούν επίσης, να ελέγχονται με τηλεχειριστήριο, Wi-Fi, GPS ή άλλα μέσα.

Advertisment

Οι τετράποδοι φρουροί-ρομπότ έχουν ήδη δοκιμαστεί σε βαγόνια τρένων και σε κτίρια ενώ οι κατασκευαστές του μίλησαν με ενθουσιασμό για τις δυνατότητές τους, λέγοντας ότι το «στιβαρό, τετράποδο ρομπότ μπορεί να διασχίσει όλους τους τύπους φυσικού εδάφους, όπως άμμο, βράχια και λόφους, καθώς και περιβάλλοντα που έχουν κατασκευαστεί από τον άνθρωπο, όπως σκάλες».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Σαμ Άλτμαν: Ο «μίστερ ChatGPT» πειραματίζεται στον… επαναπρογραμματισμό του ανθρώπινου σώματος!
Τι σημαίνουν τα γράμματα και οι αριθμοί στις πινακίδες των οχημάτων;
Υπνοθεραπεία: Τι είναι, πώς λειτουργεί και ποια είναι τα οφέλη της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση