7 βήματα που θα κάνουν την αναβλητικότητα… παρελθόν!

Όταν ο φόβος, η ανησυχία και η ανευθυνότητα μπαίνουν στην καθημερινότητά μας, πρέπει να αναλαμβάνουμε δράση!

7 βήματα που θα κάνουν την αναβλητικότητα… παρελθόν!

Κακός σύμβουλος στη ζωή μας είναι η αναβλητικότητα. Όταν ο φόβος, η ανησυχία και η ανευθυνότητα μπαίνουν στην καθημερινότητά μας, πρέπει να αναλαμβάνουμε δράση από την οποία μόνο οφέλη έχουμε να αποκομίσουμε.

Παρακάτω ακολουθούν 7 βήματα που θα κάνουν την αναβλητικότητα… παρελθόν!

Αναγνωρίζοντας την πρόκληση

Ένας καλός τρόπος να βάλουμε «απέναντι» την εργασία που αναβάλλουμε συνεχώς είναι να την γράψουμε σε ένα χαρτί. Είτε πρόκειται για κάποια συζήτηση, είτε για κάποια ενέργεια θα μας βοηθήσει να επικεντρωθούμε στον στόχο μας.

Advertisment

Ανακαλύπτουμε τα συναισθήματά μας…

Για ποιο λόγο δεν προχωράμε στη συγκεκριμένη ενέργεια; Μήπως από φόβο, είστε θυμό ή θλίψη ;
Και τα τρία παραπάνω συναισθήματα συνδέονται με την αναβλητικότητα και αντί να μένουμε εγκλωβισμένοι σε αυτά, καλό είναι να τα αντιμετωπίσουμε με μια συναισθηματική αντίδραση, ώστε η ενέργεια να διοχετευτεί αλλού… Κλάμα, δυνατές φωνές σε ένα μαξιλάρι, γροθιές μπορούν να κάνουν την ενέργεια να εξατμιστεί…

Καθαρό μυαλό, ξεκάθαροι στόχοι

Κάνουμε σαφή τον στόχο μας και προγραμματίζουμε τις κινήσεις μας. Αν τον γράψουμε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα διότι μένουμε προσανατολισμένοι και κινητοποιημένοι στον στόχο μας. Σε δεύτερο χρόνο καταγράφουμε και τις σκέψεις-εμπόδια προς την ικανοποίηση του στόχου και αντιπαραθέτουμε τις αλήθειες που θα μας κάνουν να προσχωρήσουμε μπροστά.

Σχέδιο υλοποίησης έργου

Έχοντας αναγνωρίσει τον στόχο και αποτρέψει κάθε αρνητική-καταστροφική σκέψη, μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του στόχου μας.
Στη διαδικασία αυτή βοηθά πολύ ο σχεδιασμός. Και στο στάδιο αυτό η συγγραφή μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη αφού αξιολογήσουμε κάθε μας βήμα και εξετάσουμε αν πιθανώς χρειαστούμε και κάποια βοήθεια.

Advertisment

Προχωράμε… ακάθεκτοι

Έπειτα από τόση προετοιμασία ήλθε η ώρα της δράσης. Προχωράμε στην υλοποίηση του έργου ή του στόχου μας, απομακρύνοντας κάθε συναισθηματική φόρτιση και θα διαπιστώσουμε πόσο εύκολο ήταν τελικά.

Η μάχη θέλει δύναμη…

…και για τον λόγο αυτό θα πρέπει κατά τη διάρκειά της να παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και να μην αφήνουμε να μας επηρεάσουν δικαιολογίες που μπορεί να παρουσιαστούν μπροστά μας…

Σημαντική κάθε προσπάθεια και επίτευγμα

Η επιτυχία στην υλοποίηση ενός στόχου είναι σημαντική. Ας Επαινέσουμε τον εαυτό μας για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο επιτυχημένο βήμα προς την ικανοποίηση του στόχου . Όταν θα έχουμε τελειώσει θα νιώθουμε εντελώς διαφορετικά. Πιο ενεργητικοί. Πιο ανάλαφροι, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση